«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین(روزنامه‌‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2559
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


متضررین قانون عفاف و حجاب

دکتر رحمن پاداش فعال سیاسی -اجتماعی

 به طور طبیعی هر قانونی که در مجلس تصویب می‌شود دارای تعدادی مخالف و منتقد می‌باشد. با این حال، زمانی که عده موافقین از مخالفین بیشتر باشند یا به عبارتی مزایا و محاسن آن از معایب آن بیشتر باشند می‌توان به رعایت آن از طرف شهروندان و بازدارندگی آن قانون امیدوار بود. به نظر می‌رسد قانون عفاف و حجاب در صورت ابلاغ و اجرا، سرانجامی بهتر از قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره پیدا نکند چرا که در دراز مدت سبب درگیری، تشنج و رو در رویی گروه‌های مختلف در جامعه می‌شود. اجرای این قانون به شکلی که در رسانه‌ها آمده، باعث زیان رساندن به اقشار مردم و بخش‌های مختلف کشور می‌شود. متضررین اصلی این قانون عبارتند از؛
 ۱. حاکمیت: از آنجایی که مبنای نظام جمهوری اسلامی بر پایه اعتقادات دینی است، این برداشت از حجاب به عنوان مسئله‌ای فرهنگی و برخورد قهری با مردم سبب افزایش شکاف بین مردم و حاکمیت می‌گردد.
 ۲. نهاد دین: دین اسلام پناهگاه و آرمان مشترک همه مردم کشور می‌باشد. وضع قوانینی که فرسنگ‌ها با وضعیت واقعی جامعه فاصله دارند سبب می‌شود به نهاد دین آسیب جدی وارد شود. به نظر می‌رسد دولت محترم قبل از ابلاغ این قانون باید از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه و مراجع عظام نهایت استفاده را برده و نسبت به اصلاح این قانون اقدام نماید.
۳. تصویب کنندگان: تصویب کنندگان که جز نمایندگان تندرو به شمار می‌روند و در انتخاباتی با مشارکت حداقلی به نمایندگی برگزیده شده‌اند، با وضع این چنین قوانینی باعث جری شدن و لجبازی جامعه و در نهایت حضور پای صندوق و رای‌ ندادن به تصویب‌کنندگان در انتخابات بعد می‌شوند.
۴. متدینین: افراد مذهبی در بخش‌ها و مشاغل مختلف در حال کار می‌باشند. تصور کنید فرد مذهبی صاحب رستورانی به منظور عمل به قانون به کارکنان خود دستور دهد به افراد بی‌حجاب یا کم‌حجاب سرویس ارایه نشود در این صورت بخش زیادی از مشتریان خود را از دست می‌دهد و از طرفی اگر به آن‌ها سرویس ارائه شود در آن صورت به دلیل عمل نکردن به قانون مرتکب جرم و جریمه خواهد شد. بنابراین با اجرای این قانون به متدینین هم زیان‌های زیادی
 وارد خواهد شد.
۵. مخالفین: مخالفین نیز به طرق مختلف از اجزای این قانون آسیب می‌بینند. از زیان‌های مالی و اقتصادی که بگذریم، آنها به دلیل احساس «دیده نشدن» دچار سرخوردگی شده که خود سبب بحران‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه می‌شود.
۶. دولت: در نهایت ضرر بزرگ به دولت می‌رسد. دولتی که در شرایطی بر سر کار آمد که بیش از ۵۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، اعتماد عمومی به پایین‌ترین حد خود رسیده است، شرایط منطقه‌ای پایدار نیست، و با بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. مخالفین سرسختی در مجلس دارد که هم‌ و غمشان اخراج دکتر ظریف از دولت است. در چنین شرایطی اجرای طرح عفاف و حجاب می‌تواند دولت را درگیر بحران‌های اجتماعی وحشتناکی کند.
بنابراین آنطور که گفته شده است با اجرای مصوبه عفاف و حجاب تقریباً به همه آحاد جامعه به نوعی آسیب وارد خواهد شد و دچار ضرر و زیان می‌شوند. آیا این مصوبه قابلیت اجرا شدن دارد؟ آیا با اجرای آن جامعه روی آرامش به خود خواهد دید؟ آیا ابلاغ چنین مصوبه‌ای توسط رییس محترم مجلس وفاق مدنظر رییس‌جمهور را از بین نخواهد برد؟ آیا با اجرای آن جامعه عفیف‌تر و زنان محجبه‌تر خواهند شد؟