صدای رأی نداده را بشنویم
علی کرد( مدرس دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2464
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

افشاگری درباره صدور احکام استخدامی پنهان
سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان با انتقاد از استخدام‌ها و انتصاب‌ها در دستگاههای اجرایی در توئیتی نوشت: نظارت مردمی همچنان مهم‌ترین تضمین حفاظت از منابع عمومی در برابر متخلفان و متقلبان خواهد بود.
انتصابات و استخدام‌های دقیقه نودی در دستگاههای اجرایی علیرغم صدور بخشنامه توسط محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری، همچنان ادامه دارد و سرو صدای زیادی به پا کرده است.در این راستا، حمیده زرآبادی سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: علی‌رغم اعلان صریح رئیس جمهور منتخب و بخش‌نامه سرپرست ریاست جمهوری مبنی‌بر منع هر گونه انتصاب و استخدام جدید یا تغییر ساختار و ایجاد هر گونه تعهد در دستگاه‌های اجرایی طیِّ دوره انتقالی، علاوه بر عدم‌تعهد و پایبندی برخی مدیران به موارد ذکرشده، گزارش‌هایی از رویه خطرناک صدور احکام مخفیانه یا ثبت برخی احکام صادره مدیریتی و ارتقاء اشخاص به تاریخ‌های پیش از ابلاغ دستور و بخش‌نامه فوق دریافت شده است.
او افزود: این موارد تقلب نسبت به قانون و مصداق بزه جعل اسناد بوده و بهره‌مندی‌های مالی و معنوی حاصل از چنین احکامی به عنوان تحصیل مال نامشروع تلقی شده و لزوم ورود نهادهای نظارتی را می‌طلبد.

زمان مراسم تحلیف رئیس جمهور
زمان دقیق برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور و مهمانان خارجی حاضر در این مراسم مشخص شدند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب بعدازظهر سه‌شنبه هفته آینده برگزار می‌شود.‌به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی با اشاره به جلسه غیر علنی صبح دیروز مجلس گفت: جلسه تحلیف آقای پزشکیان بعدازظهر سه‌شنبه هفته آینده ۹ مرداد در مجلس برگزار می‌شود لذا مجلس صبح جلسه ندارد و نمایندگان مشغول استقبال از هیات‌های خارجی و سایر امورات برای هماهنگی هستند. همچنین یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سران و اعضای ۶۰ کشور در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب حضور خواهند داشت.
مجتبی یوسفی در گفت‌وگو به ایلنا، در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای حضور مهمانان خارجی در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور منتخب گفت: از ۶۰ کشور دعوت شده است که ۴ رئیس‌جمهور، ۱۲ رئیس مجلس، ۷ نخست وزیر، ۱۴ وزیر امور خارجه، ۳ معاون رئیس‌جمهور و ۲ معاون نخست وزیر در این مراسم حضور خواهند داشت.

دموکرات‌ها ققنوس وار بخت خود را از خاکستر بلند کنند
فریدون مجلسی به فرارو گفت: «حمایت‌های فعلی از کامالا هریس نمی‌تواند متضمن این فرضیه باشد که او قطعا نامزد اصلی حزب دموکرات می‌شود. حمایت خانواده کلینتون از خانم هریس بیشتر به این علت است که می‌خواهند نشان دهند از رئیس جمهور شدن یک زن حمایت می‌کنند. همچنین طبیعی است که بایدن از معاون خود حمایت کند، اما در نهایت این حزب دموکرات است که باید تعیین کند نامزد انتخابات چه کسی است. به سرعت رای‌گیری‌هایی داخل حزب دموکرات انجام می‌شود که ماراتن رقابت با ترامپ شتاب بیشتری بگیرد. حزب دموکرات به جز خانم هریس گزینه‌های دیگری هم دارد که چه بسا می‌توانند برای رای دهندگان جذاب‌تر هم باشند، برای مثال در حال حاضر فرماندار کالیفرنیا گیون نیوسام در شرایطی ایده آل قرار دارد هر چند که او نیز به شکل ضمنی از کامالا هریس حمایت کرده، اما باید دید نظر حزب دموکرات چیست. همچنین یک گزینه که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، ویلیام برنز، رئیس فعلی سازمان سیا و دیپلمات و سفیر پیشین آمریکا است که از قدرت بالایی برخودار است و اتفاقا یکی از مذاکره کنندگان با ایران هم بوده است. او چهره‌ای شناخته شده و بین المللی است و مختصات رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری هم را دارد.»دیپلمات پیشین ایران در ادامه گفت: «فارغ از چهره بودن کاندیدا، مسائل دیگری از جمله سیاست خارجی و داخلی در جلب نظر مردم آمریکا مهم است. مسائل اقتصادی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در نظر رای دهندگان امریکا خواهد بود. در ضمن این هم که بگوییم اتفاقی که برای ترامپ افتاد و سوء قصد نافرجام به وی می‌تواند متضمن پیروزی وی در انتخابات باشد را اشتباه می‌دانم. این اتفاق مثل یک موج، هیجانی را ایجاد کرد و به لحاظ تبلیغاتی برای ترامپ اثر مثبتی داشت، اما این موج موقتی است و آن قدر قدرت ندارد که بتواند تضمین پیروزی او باشد. نوع اظهارنظر‌های ترامپ درباره رقیب احتمالی و به ویژه درباره زنان نیز می‌تواند به ریزش آراء او منجر شود. ترامپ سابقه‌ای بسیار منفی در نوع اظهارنظرهایش درباره زنان دارد و همین چرخش رای زنان به سمت دموکرات‌ها می‌تواند تبدیل به یک برگ برنده برای آنان شود. معاون ترامپ نیز ادبیات خاص خود را دارد و اتفاقا میزان تجربه او برای رسیدن به چنین مقامی کافی نیست.»وی افزود: «درباره ایران بهتر است سیاستمداران ما یک بار برای همیشه یک حقیقت را درک کنند و آن هم این است که برای هر نوع گشایش و رفع تحریم و ... بیش از آن که مهم باشد کاندیدای دموکرات رای می‌آورد یا جمهوریخواه، این مهم است که ما چه تصمیمی گرفته ایم. نوع تصمیم گیری‌های ما در عرصه بین الملل، تاثیر مستقیمی بر آن چه قرار است از مذاکرات کسب کنیم خواهد داشت. ما باید تکلیفمان را در منطقه، درباره مسائل حساسی از جمله مسئله انرژی هسته‌ای و امثالهم مشخص کنیم و هر چه سیاست خارجی شفاف تری داشته باشیم، کشور‌های مختلف نیز بیشتر برای تعامل با ما تمایل نشان می‌دهند. ما باید یاد بگیریم در منطقه بیش از هرچیز به منافع ملی خودمان فکر کنیم.»