صدای رأی نداده را بشنویم
علی کرد( مدرس دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2464
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

احتمال جیره‌بندی آب، گاز و برق در سال‌های آینده
یک کارشناس حوره انرژی می‌گوید: اگر تحریم‌ها به طور کامل لغو‌ نشود در دو تا سه سال آینده حتی برای تامین حداقلی گاز، بنزین، برق، گازوئیل و حتی آب دچار مشکل خواهیم شد.
مرتضی بهروزی‌فر در گفت‌وگو با ایلنا گفت: در حال حاضر ما به دلیل تحریم‌ها هم در طرف عرضه و هم در سمت تقاضای نفت و گاز دچار مشکل هستیم به این ترتیب که نتوانسته‌ایم در بهینه‌سازی و مصرف سوخت و انرژی در بخش خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها موفق عمل کنیم. از سوی دیگر با توجه به مشکلات و محدودیت‌های تحریم نتوانسته‌ایم جذب سرمایه خارجی و تکنولوژی روز شرکت‌های بزرگ دنیا را داشته باشیم و متناسب با ذخایر نفت و گاز کشور تولید کنیم لذا در چند سال گذشته به جایی رسیده‌ایم که در فصل تابستان هم توان تامین گاز مورد نیاز کشورمان را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: مشکلات صنعت گاز به حدی افزایش یافته که در تابستان هم برخی نیروگاه‌ها با سوخت مایع کار می‌کنند. حل این مسائل راهی جز رفع تحریم ندارد یعنی اگر بخواهیم همین سیاست چند سال اخیر را ادامه دهیم نه تنها نمی‌توانیم وضعیت‌مان را بهبود ببخشیم بلکه مسلما باید منتظر روزهای خیلی بدتری هم باشیم.
وی متذکر شد: اگر تحریم‌ها به طور کامل لغو‌ نشود در ۲ تا ۳ سال آینده حتی برای تامین حداقلی گاز، بنزین، برق، گازوئیل و حتی آب دچار مشکل خواهیم شد و حاکمیت اگر بخواهد واقع‌بینانه نگاه کند، چاره‌ای جز این ندارد که مسأله تحریم و FATF را حل کند.
این کارشناس حوره انرژی بیان داشت: اگر تحریم حل نشود و بخواهیم به همین روال کنونی حوزه انرژی را اداره کنیم تا کمتر از ۵ سال آینده گاز، برق و بنزین جیره‌بندی خواهد شد و حداقل اینکه قطعی منطقه‌ای خواهیم داشت، یعنی قطعی و محدودیت گازی که در زمستان‌ها در نیروگاه‌ها و صنایع اعمال می‌کنیم از این پس مجبور می‌شویم در بخش خانگی اجرا کنیم و نفت سفید را به خانه‌ها برگردانیم و بسوزانیم البته به شرطی که نفت سفید هم داشته باشیم. بنابراین حتی نباید انتظار داشته باشیم در فصل زمستان بتوانیم گاز مورد نیاز بخش خانگی را تامین کنیم. نتیجه اینکه در حوزه برق، گازوئیل و بنزین دچار ناترازی بیشتر خواهیم شد.

افزایش 63درصدی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
بررسی آمارهای رسمی نشان می‌دهد که جمعیت افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در سال‌های اخیر روندی صعودی را طی کرده طوری‌که جمعیت خانوارهای تحت پوشش این دو نهاد در سال 1402 نسبت به سال 1395، حدود 63درصد افزایش داشته است.مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی که در روزهای اخیر منتشر کرد، در چهار حوزه بهداشت و درمان، مسکن، اشتغال، مساعدت‌های اجتماعی و توان‌بخشی بررسی کرده که برنامه ششم توسعه چقدر در نیل به اهداف خود موفق بود. در واقع می‌توان گفت که این گزارش تصویری از وضعیت خدمات اجتماعی ایران در پنج سال گذشته را ترسیم می‌کند؛ از افزایش خانوار مستمری بگیر خبر می‌دهد و  از گسترش فقر حکایت دارد.طبق این گزارش، آمار دقیقی از مجموع تعداد خانوار مستمری‌بگیران حمایتی کمیته امداد و بهزیستی در سال 1402 موجود نیست اما برآوردها نشان می‌دهد که طبق آخرین اظهارات مقامات رسمی، مجموع آنها به پنج میلیون و 150هزار خانوار رسیده در حالی‌که تعداد مستمری‌بگیران در سال 1395، حدود 2 میلیون و 678هزار خانوار اعلام شد و در سال 1401، تعداد آنها به سه میلیون و 531هزار و 506 خانوار رسید. 64.3درصد از مستمری‌بگیران در سال 1401، از کمیته امداد و 35.7درصد از سازمان بهزیستی مستمری نقدی دریافت کرده‌اند.بررسی تعداد خانوارهای تحت پوشش نشان می‌دهد که آمار آنها در سال 1402 نسبت به سال 1395، افزایش حدود 63درصدی داشته است. نکته مهمی که در دل افزایش آمار تعداد مستمری‌بگیران نهفته شده، وخیم شدن وضعیت اقتصادی کشور و نیاز بیشتر به نهادهای حمایتی است. به عبارت ساده، بر جمعیت گروه آسیب‌پذیر طی این سال‌ها افزوده شده و از این منظر نمی‌توان آن را اتفاق مثبتی قلمداد کرد.