صدای رأی نداده را بشنویم
علی کرد( مدرس دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2464
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


انصراف بایدن و سردرگمی در اردوگاه دمکرات‌ها

دکتر سیف‌الرضا شهابی (تحلیل‌گر سیاسی )

انصراف بایدن و سردرگمی در اردوگاه دمکرات‌ها

دکتر سیف‌الرضا شهابی (تحلیل‌گر سیاسی )

آقای‌“جو بایدن” ۸۱ ساله چهل و ششمین رئیس‌جمهور  آمریکا که فعلا ساکن کاخ سفید است علی‌رغم میل باطنی و عزم قبلی  جهت نامزد شدن برای  انتخابات ریاست جمهوری دوره بعدی‌، ‌‌‌‌‌به صلاح‌دید و اصرار  دوستان و هم حزبی‌هایش مجبور شد در یکشنبه آخرین روز تیر ۱۴۰۳ تیر خلاص را به میل باطنی‌‌اش شلیک کتد و با نوشتن استعفا اعلام کند  از شرکت در  انتخابات بعدی به عنوان نامزد انصراف داده است.
 بایدن هر گز تصور نمی‌کرد از نامزد شدن منصرف شود و تا چند روز اخیر بر ادامه فعالیت‌‌های انتخاباتی تاکید داشت. بر این اساس  انصراف تحمیلی‌، ‌‌‌‌‌ فشار مضاعف بر وی  وارد خواهد کرد بر دمانس مغزی و زوال عقلی که علائم بالینی آن از مدت‌ها قبل در وی ظاهر شده بود  اثر خواهد گذاشت و بیشتر هم می‌شود. به این خاطر  در این مقطع‌، ‌‌‌‌‌ سئوالی که مخالفانش مطرح می‌کنند این که‌‌‌‌‌؛  شخصی با زوال عقلی در حال پیشرفت چگونه می‌تواند برای شش ماه آینده ( ژانویه ۲۰۲۵  زمان تحویل به رئیس جمهور بعدی ) رئیس‌جمهور باشد‌‌‌؟ گذشته از انتقادی که جمهوریخواهان و مخالفان بایدن به وی وارد می‌کنند و در فوق اشاره شد‌‌‌‌‌؛  این که بایدن با تاخیر انصرافش را اعلام کرد در جای خود سبب شد تا حزب متبوعش دچار سر درگمی شود و  بسیاری از فرصت‌ها را از دست بدهد.
بایدن ضمن اعلام انصراف‌، ‌‌‌‌‌ معاون آفریقایی تبارش خانم “کاملاهریس” را برای نامزدی ریاست جمهوری معرفی  کرد و اعلام حمایت کرد، در حالیکه چند تن از مقامات ارشد  حزب دمکرات در ایالت‌‌های مختلف تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت کنند و وارد کاخ سفید شوند و این مسیله نیز بر سردرگمی دمکرات‌ها افزود.  در حالی که‌‌‌‌‌ جمهوریخواهان بطور یکپارچه پرچم دونالد ترامپ را برافراشتند و زیر نام وی تبلیغات گسترده انتخاباتی را شروع کردند‌‌‌‌‌؛  خصوصا بعد از ترور نا‌موفق ترامپ که  واقعی یا ساختگی بودن آن در ابهام است  بر محبوبیت رییس جمهور سابق به عنوان مدافع واقعی آمریکا در سطح جهانی افزو . در این وضعیت پیش آمده برای دمکرات‌ها‌، ‌‌‌‌‌اعضای حزب  چشم امید به کنوانسیون ماه اوت  حزبشان دوختند تا نامزدشان را معرفی کنند. مشخص نیست چه شخصی به عنوان نامزد دمکرات‌ها معرفی شود و آیا در فرصت کوتاه تا ۱۵ آبان امسال نامزد اعلامی می‌تواند به مقابله با شخص جسور و دروغ‌گویی نظیر ترامپ بر بیاید‌‌‌؟ یا مثل مناظره اخیر بین بایدن و ترامپ مقهور لفاظی‌ها ترامپ خواهد شد. ترامپ از الان جنگ روانی علیه کاملا هریس را شروع کرد‌، ‌‌‌‌‌گفت :  “ شکست بایدن سخت تر از شکست معاونش است.” یعنی از الان هریس را شکست خورده می‌داند ؟! یکی دیگر از مسایلی که دمکرات‌ها با آن روبرو هستند این که‌‌‌‌‌؛ بعد از انتخاب نامزد واحد در کنوانسیون حزب دمکرات آیا رهبران حزب قبول می‌کنند یکپارچه از نامزد حزب حمایت کنند یا دچار تشدد آرا خواهند شد‌‌‌؟ کلام آخر‌، ‌‌‌‌‌عامل اصلی در سردرگمی حزب دمکرات‌، ‌‌‌‌‌ ناشی از فرصت سوزی است که بایدن با تاخیر در انصراف انجام داد  .