امام حسين(ع) را از كجا شناختم
محمدعلی اخوت (حقوق‌دان)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2458
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


“همدلی” بررسی کرد

پایان شوک انتخابات و آغاز خروج سرمایه از بورس

همدلی| گروه اقتصاد: سه‌شنبه (دیروز) و با کاهش تاثیر پیروزی مسعود پزشکیان بر بازارها، خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی برای سومین روز متوالی منفی شد و 323 میلیارد تومان پول حقیقی دیگر از بازار سهام خارج شد.
در معاملات دیروز شاخص کل بورس تهران 4 هزار و 278 واحد نسبت به روز کاری دوشنبه پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 217هزار و 20 واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 326 واحدی در رقم 709 هزار و 703 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با افت 154 واحدی به رقم 22 هزار و 845 واحد رسید. شاخص هم‌وزن فرابورس نیز با کاهش 833 واحد به سطح 125 هزار و 102 واحد رسید.
روز گذشته خالص تغییر مالکیت به نفع حقیقی‌ها برای سومین روز متوالی منفی شد و 323 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
دیروز همچنین ارزش معاملات کل بازار سهام به 12هزار و 195 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 3 هزار و 520 میلیارد تومان بود که 29درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 28درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 566 میلیارد تومان رسید.
در معاملات روز سه‌شنبه، 57 نماد صف خرید داشتند و 80 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 57درصدی نسبت به روز کاری قبل به 348 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش یک درصدی به 224 میلیارد تومان رسید.
تاثیر انتخابات بسیار موقتی بود
در همین زمینه، یک فعال بازار سرمایه می‌گوید: بورس نتوانست رشد کوتاه‌مدتی پس از انتخابات تجربه کند. البته پیش از انتخابات کمی به هوای همین موضوع نمادها رشد کردند اما در هر صورت خوش‌بینی به انتخاب پزشکیان نتوانست ورود پول سنگین و مداومی را رقم بزند. از طرف دیگر پول شارژشده داخل بازار نیز به سراغ نمادهای اهرمی رفت و در مجموع بعد از هیجان شنبه و یکشنبه، معاملات روند متعادل‌تری پیدا کرد. دیروز نمادهای مورد توجه نیز کاهش پیدا کردند و در مجموع با کاهش ارزش معاملات، مجددا شاهد معاملات ضعیف‌تری بودیم.
حسن کاظم‌زاده افزود: در چند هفته اخیر یکی از مسائل مهم در بازار، کاهش حباب صندوق‌های اهرمی بود. افزایش تعداد نمادهای اهرمی و همچنین افزایش حجم آنها باعث شده عطش خرید این نمادها کاهش پیدا کند و در نتیجه حباب آنها در حال میل کردن به صفر باشد. صندوق‌های اهرمی می‌توانستند ابزار مناسبی برای کسب بازده مازاد با ریسک مازاد باشند اما نرخ سود بالای واحدهای عادی آنها و همچنین بازار نه چندان جالب، باعث شده خریداران واحدهای ممتاز نه تنها سود مازادی نکنند بلکه در صورت نگهداری نسبت به سهام و صندوق‌های عادی ضرر نیز بکنند. تب اهرمی در آخرین مراحل خود قرار دارد و بدون بازار قویا صعودی این صندوق‌ها نمی‌توانند بازده مازاد متناسب با ریسک را نصیب دارندگانش کنند.
وی ادامه داد: از چند روز دیگر گزارش‌های بهار شرکت‌ها منتشر خواهد شد. تحولات بهار برای شرکت‌ها به گونه‌ای بوده که برخی از آنها گزارش‌های جذابی خواهند داد و برعکس برخی شرکت‌ها نمی‌توانند گزارش‌های خوبی بدهند. البته افزایش متوسط نرخ نیما در خرداد و تیر می‌تواند به نفع نمادهای بزرگ پتروشیمی و صادراتی شود. در مجموع گزارش‌ها باعث خواهد شد تفاوت بازده نمادها در ۱۰ روز آتی قابل توجه باشد.
کاظم‌زاده در پایان گفت: برای اینکه بورس بتواند حرکت بزرگ خودش را شروع کند نیاز است تا تحولات بنیادی در صورت‌های مالی شرکت‌ها دیده شود. این موضوع زمانبر خواهد بود اما در حال حاضر به خاطر شرایط کلی هنوز تاثیر تحولات در صورت‌های مالی دیده نمی‌شود. به همین جهت برای کسانی که دنبال تشکیل پرتفوی بلندمدت هستند، هفته‌های آتی زمان مناسبی خواهد بود.