به پزشکیان فرصت دهیم
ولی‌الله شجاع‌پوریان (مدیرمسئول)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2479
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش «همدلی» از برداشت آزاد هموطنان در پاسخ به یک سوال قابل تامل:

اگر حسین بن علی(ع) بود چه می‌کرد؟

همدلی| گروه اجتماعی: دیوارنگاره میدان ولیعصراین‌بار نه تنها رنگ و بوی محرمی به خود گرفت که سوالی که در آن مطرح شده می‌تواند تلنگری باشد برای یک دنیا حرف و آرزو و اظهار نظر.
از هر طرف میدان که نگاه می‌کنی، دیوار نگاره‌ای را می‌بینی که ترسیمی است از لحظات تکرار نشدنی عاشورا تا صف آرایی نیروهای انقلابی در برابر دشمنان پیدا و پنهان کنونی . اما شاید جالب ترین بخش این دیوار نگاره، سوالی باشد که در کوشه راست آن نقش بسته است. سوالی با این مضمون که: «اگر حسین‌بن‌علی‌(ع) بود چه می‌کرد؟»
پرسشی قابل توجه که ممکن است هر شهروندی را بعد از خواندن آن به فکر فرو برد. منصوره، دانشجوی رشته معماری است و از ظاهرش بر نمی‌آید که چندان مقید به رعایت شاخصه‌‌های مذهبی باشد. اما برخلاف انتظار در پاسخ به این سوال که«اگر حسین‌بن‌علی‌(ع) بود چه می‌کرد؟» مکثی می‌کند و می‌گوید: فکر می‌کنم اگر ایشان الان در بین ما بود، شاهد بسیاری از مشکلات امروزی نبودیم چرا که ایشان با همان نگاه دین‌خواهی مبتنی بر عدالت‌خواهی اشان، مواردی مانند نابرابری‌ها و حق کشی‌‌‌هایی که در لایه‌‌های مختلف جامعه دیده می‌شود، مبارزه می‌کرد.رحمان نیز که با فرزندی در بغل و در کنار همسرش در خط ولیعصر- رسالت منتظر تاکسی است در این خصوص معتقد است: اگر امام حسین(ع) امروز در بین ما بودند، تلاش می‌کردند تا خانواده‌ها را به معنای واقعی دوباره احیا کنند و ارتباط‌‌های اجتماعی که این روزها به ارتباط‌‌های مادی به شدت وابسته است را، بار دیگر به ارتباط‌‌های انسانی بدل می‌کردم.
از پشت ویترین در حال نگاه کردن به موبایل‌‌های مغازه‌ای است که دور میدان ولیعصر قرار دارد. مغازه‌ای که تصویردبوار نگاره مورد نظر،  در آن منعکس شده است. وقتی از وی که به گفته خودش مردی 43 ساله است، سوالم را می‌پرسم، ابتدا نگاهی از سرکنجکاوی به من می‌کند و بعد، می‌چرخد و برای چند لحظه به دیوار نگاره آن سوی میدان نگاه می‌کند و بالاخره می‌گوید: ما ایرانی‌ها همه عاشق حسین (ع) هستیم. اما راستش را بخواهید فکر نمی‌کنم اگر الان در بین ما بود، چندان کاری از دستش برمی آمد! چون ایران امروز با مدینه فاضله‌ای که انبیا در مورد آن صحبت کرده اند از زمین تا آسمان فاصله دارد! به نظر شما واقعا در برابر این همه فساد و مشکلات ریز و درشت مالی و اداری و ... چه می‌توانست بکند؟!
امید که دیدگاهی مذهبی تر نسبت به بقیه مخاطبان ما دارد معتقد است اگر  حسین‌بن‌علی‌(ع) بین ما بود، یکی از اولین اقداماتی که انجام می‌داد، توجه بیش از پیش به امر به معروف و نهی از منکر و سامان دادن به وضعیت کنونی این مساله در جامعه بود. وی در این زمینه می‌گوید: من فکر می‌کنم اگر آن حضرت بین ما بود، دو اصل مهم را در اولویت‌‌های خود قرار می‌داد. اول؛ برقراری عدالت و دوم امر به معروف و نهی از منکر. الان وضعیت حجاب به شدت نابسامان شده است. مسئولان نیز به نظر می‌رسد راهکار مناسبی برای اجرای امر به معروف نداشته باشند. ولی فکر می‌کنم اگر ایشان اینجا بود، خیلی ساده تر می‌توانست این چالش را حل کند.
مبارزه با فساد
هانیه اما نگاه تندتری به این مقوله دارد. وی که با دوستش مشغول گشت زدن در مغازه‌‌های خیابان و میدان ولیعصراست در پاسخ به سوال ما می‌گوید: فکر می‌کنم اولین کاری که ایشان حتما باید انجام می‌دادند، مبارزه با برخی از مدیران و مسئولان فاسدی است که باعث شده اند تا زندگی برای مردم سخت شود. این یعنی همان عدالت. چون همانطور که دستگاه قضا نیز بارها اعلام کرده است باید با مسئولان فاسدی که باعث می‌شوند جامعه دچار چالش شود و مردم نسبت به مسئولان بدبین شوند، شدیدا شود
تلاش برای اتحاد مسلمانان
لیلا اما برخلاف بقیه معتقد است که اگر امام حسین(ع) در زمان کنونی در بین ما بود، مسلما بسیار بهتر از دوران خود می‌توانست در جذب شهروندان به دین اسلام موفق باشد. وی در این زمینه می‌گوید: واقعیت این است که اعتقاد مردم منتاسفانه کمی کمرنگ شده است. با این حال مطمینا، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و رسانه‌‌‌هایی که امروز وجود دارد و بخصوص فضای مجازی، فکر می‌کنم امام حسین(ع) به خوبی می‌توانست دوباره اعتقادات کمرنگ شده مردم ما را پررنگ کند. ضمن اینکه می‌توانست خیل عظیم مسلمانان را یکپارچه و یکدست کند.
ظلم ستیزی اما موضوعی است که تقریبا همه کسانیکه در این گفتمان با آنها صحبت شده، برآن تاکید دارند. ظلم ستیزی از سوی بنده برگزیده‌ای که تا آخرین قطره خون، در راه ظلم ستیزی و مبارزه با کفر مقاومت کرد و با اهدای جان خود، تابلویی را ترسیم کرد که پس از 1400 سال، همچنان رساترین پیام رسان مظلومیت و مبارزه با شرک است. محمد رضا که ساکن خیابان پیروزی است و بیش از 40 سال است که خادم حسین(ع) است در این مورد می‌گوید: یکی از شاخصه‌‌های اسلام؛ مبارزه با زور و ظلم است. موضوعی که بعد از انقلاب، یکی از اهداف اصلی و سیاست‌‌های کلان مسئولان ما نیز بوده است اما همانططور که می‌دانید متاسفانه اینچنین نشد. شاید اگر ایشان بودند، با برخورد قاطعانه‌ای که با مسئولان متخلف می‌کرد، می‌توانست وضعیت نابسامان امروز را سروشکلی دهد تا مردم امیدوار شوند که بالاخره عدالتی هم وجود دارد. آنهم برای همه. هم برای مسئولان و هم برای مردم.
مبارزه با خرافات
اما شاید یکی از جالب ترین اظهار نظرها در این زمینه را داوود، راننده تاکسی خط ولیعصر – صادقیه است داشته باشد که می‌گوید: فکر می‌کنم اگر ایشان هم در زمان حال، پیش ما بودند، مسلما با بسیاری از کج روی‌‌های مذهبی که برخی از افراطیون داشتند مبارزه می‌کردند و نمی‌گذاشتند برخی از افرادی که سواد دینی خاصی ندارند، موهومات و خرافات را در جامعه گسترش دهند.
نفسی چاق می‌کند و ادامه می‌دهد: الان با وجود بالا رفتن آگاهی مردم، همچنان خرافه پرستی در جامعه ما موج می‌زند. حتی در مراسم‌‌های محرم نیز چیزهایی گفته می‌شود که نه منبعی دارند و نه قابل قبول هستند!   
محرم است و ماه، ماه کرامت است و یادآوری ظلم ستیزی و آزاده خواهی. واقعه‌ای که دیوار نگاره میدان ولیعصر تابلویی است از پیام عاشورایی آن. اینها بخشی از پاسخ‌‌های شهروندان به سوالی است که روی همین دیوار نگاره حک شده است؟ گرچه هنوز هم جای تفکر برای پاسخ به این سوال همچنان وجود دارد. به راستی، «اگر  حسین‌بن‌علی‌(ع) بود چه می‌کرد؟»