از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

آذری جهرمی: جلیلی دنبال گرانی بنزین است نه پزشکیان
همدلی _ گروه اقتصاد: «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات دولت روحانی و از حامیان مسعود پزشکیان در کانال تلگرامی خود نوشت: پزشکیان با رفع تحریم و حذف ۳۳درصد هزینه مازاد معاملات به خاطر اثرات تحریم (معادل ده‌ها میلیارد دلار در سال) که به جیب کاسبان تحریم می‌رود و بازپرداخت آن به ملت، کسری بودجه را جبران می‌کند نه با افزایش قیمت بنزین مثل طرح وان دولت رقیب.
به گزارش همدلی، وی در این مطلب نوشت: اگر به دروغ و با پخش سخنانی تقطیع شده گفتند پزشکیان دنبال افزایش قیمت بنزین است، دو سوال از آنها بپرسید: در طرح وان دولت جلیلی قیمت بنزین چقدر خواهد شد؟ دوم اینکه هزینه تحریم چقدر است و چرا نگذاشتید تحریم‌ها خاتمه یابد؟

تمام رکوردهای تورمی در بهار به نام دولت سیزدهم ثبت شد
بررسی تورم در بهار سال‌های ۹۱ تا ۱۴۰۳ نشان می‌دهد نرخ تورم بهار امسال با وجود کاهش نسبت به تورم بهاری سال گذشته همچنان با بیش از 8.4درصد، بالاتر از تمامی سال‌های دهه ۹۰ ایستاده است.
به گزارش اکوایران، طبق آخرین آمار‌هایی که از تورم مصرف‌کننده در خرداد ماه سال جاری اعلام شد می‌توان فهمید سبد مصرفی خانوار از ابتدای فروردین ماه امسال تا انتهای خرداد ماه بیش از 8.4 درصد افزایش قیمت داشته است. بررسی نرخ تورم خانوار‌ها در بهار سال‌های ۹۱ تا ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که تا پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، رکود تورم در فصل بهار با 7.6درصد در سال 92 متعلق به دولت دوم احمد‌نژاد بود که در دولت روحانی تا 1.4درصد در بهار سال 1394 کاهش یافت.
پس از آن و به خصوص از سال 1397 و تحریم‌های دوباره ایران در دوران ترامپ، نرخ تورم در فصل بهار افزایشی شد و در بهار سال 1400 یعنی زمان تحویل دولت روحانی به رئیسی به 6.9درصد رسید.
این نرخ در بهار سال 1401 به 17.4درصد، در بهار سال 1402 به 8.7درصد و نهایتا در بهار سال جاری به 8.4درصد رسیده است که نشان می‌دهد دولت رئیسی، رکورددار نرخ تورم فصل بهار بوده است.

معیشت فاجعه‌بار؛ علت کاهش میزان مشارکت مردم
مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری جمعه هفته گذشته حدود ۴۰درصد بود. به گفته و باور برخی از کارشناسان، مشکلات اقتصادی از عوامل اصلی کاهش مشارکت در این انتخابات بوده است.به گزارش همدلی، سایت تجارت‌نیوز با تهیه یک اینفوگرافیک، شاخص فلاکت و میزان مشارکت هر استان را حساب کرده است که طبق آن می‌توان گفت به غیر از استان یزد، یک رابطه منطقی میان مشارکت در انتخابات و اوضاع معیشتی مردم وجود دارد.طبق این اینفوگراف، استان کردستان بدترین وضع معیشتی و شاخص فلاکت را دارد و طبیعی است که کمترین میزان مشارکت را در انتخابات داشته باشد.همین موضوع درباره استان‌های لرستان، کرمانشاه، اصفهان و چهارمحال و بختیاری صادق است. از آن سو، وضع استان یزد مقداری عجیب است که با این نسبت همخوانی ندارد اما باید یادمان باشد با حضور «محمد خاتمی» در انتخابات و فراخوان وی برای حمایت از مسعود پزشکیان، مشارکت بالای این استان منطقی به نظر می‌رسد.در این میان استان‌های سمنان، بوشهر و تهران با اینکه نسبت به سایر استان‌های کشور در وضع مطلوب معیشتی هستند، مشارکت پایینی داشتند. البته وضع مطلوب نسبت به بقیه چون تورم بالا باعث شده تفاوتی محسوسی میان شاخص فلاکت استان‌ها نباشد.طبق این گزارش، بیشتر استان‌ها که در منطقه میانه شاخص فلاکت هستند، مشارکتی بین 40 تا 50درصد در انتخابات داشتند که منطقی است.استان خراسان جنوبی نیز به‌ خاطر مرحوم ابراهیم رئیسی که نماینده این استان در مجلس خبرگان بوده و استان قم هم به‌ دلیل فضای مذهبی و مسائل سیاسی بالای ۵۰درصد مشارکت داشتند.نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مشکلات اقتصادی باعث دلسردی مردم از انتخابات شده است و تا وقتی تحریم‌ها و تورم بالا وجود دارد، نمی‌توان به مشارکت بیشتری امید بست.