از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

ظریف:  مقابل یک جهان فرصت سوزی هستیم
 ظریف در جمع فعالین ستادی دکتر پزشکیان گفت که  ما در برابر یک جهان فرصت سوزی  یک جهان توهم هستیم. ما امروز انتخابی کاملا روشن داریم. اگر  تحریم بود رقیب دکتر پزشکیان مسئول آن بود، اگر ناملایمات و مخالفت با اف ای تی اف  و برجام بود هرچه بود ایشان سرمدار مخالفت با آن بود.
 وی با بیان اینکه چه کسی می گوید فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس جمهور باشد، افزود: حتما فرق می کند چه کسی سیاست خارجی کشور را مدیریت کند. مگر فرق نمی‌کرد وقتی خاتمی رئیس جمهور بود ما در دنیا سربلند بودیم و همه به ما افتخار می‌کردند تا امروز  ودیروز که هموطنان برای رای دادن باید از میان بغض و  نفرت رد می شدند.  می‌دانیم  که دلسرد شده اید، می فهمیم که نگران آینده‌اید و فکر می‌کنید انتخاب شما در این آینده اثر ندارد اما به عنوان یک خادم شما می‌گوییم خیلی فرق دارد.
 وی افزود:  اگر قرار است تحریم ها برداشته شود دولت آینده باید متکی به رای بالای مردم باشد  تا هیچ خارجی نتواند یک ایرانی را تحقیر کند. اگر  تحریم بود، رقیب دکتر پزشکیان مسئول آن بود، اگر ناملایمات و مخالفت با اف ای تی اف  و برجام بود هرچه بود ایشان سرمدار مخالفت با آن بود. در برابر دو گزینه متفاوت هستیم، یک گزینه مبتنی بر توهم و یک گزینه مبتنی بر عقلانیت.اینکه در مناظرات رقیب پزشکیان گفت چون روحانی هست با اف ای تی اف مخالفم یعنی ما امروز 33 درصد اضافه هزینه برای معاملات تجاری می‌دهیم برای منافع جناحی او؛ معادل 50.5 میلیارد دلار؛ یعنی 3 هزار همت.
  وی به مصائب سیاست خارجی در شرایط کنونی پرداخت و افزود: ضرر های تحریمی و مخالفت با اف ای تی اف  که ایشان بر سر اقتصاد کشور  طی یک سال اورده معادل کل بودجه ۱۴۰۳ است و شاید بیشتر. اجازه ندهیم کسانی که سد راه پیشرفت این کشورند انتخاب شود. هر بیچارگی این مملکت پشتش این ها هستند؛ صیانت و نور و تحریم و...  تردیدی در انتخاب نکنید.عمل آزادی خواهانه رای دادن است نه رای ندادن.

طبقات پایین به ستوه آمده‌اند
ربیعی گفت: سقوط منحنی مشارکت در ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۰ نیز نشان می‌دهد طبقات و دهک‌های پایین جامعه در نتیجه سیاست‌های فقرگستر، طبقه متوسط به دلیل‌عدم گشایش‌ها و در حالت کلی‌تر عموم مردم به ویژه نسل جدید از سیاست‌های تنش‌زا و تنگناگستر اجتماعی و فرهنگی به ستوه آمده‌اند. این است علت اصلی نزول مستمر آرا، آدرس غلط ندهید!
علی ربیعی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:کاهش آرا در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال‌های ۹۲ و ۹۶ نتیجه ناامیدی طبقه متوسط از دستاوردهایی بود که تصور می‌شد با وقوع برجام و گشایش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رخ خواهد داد که آن‌هم شما قدرت‌گرایان ضدتوسعه مانع شدید. این بار مردم هستند که باید بین دو رویکرد (ادامه این روند و یا حرکت برای تغییر)، انتخابی مهم و تاریخ‌ساز کنند.

رسایی: به کاندیدا‌های دیگر خشک مغز و چماقدار می‌گویند
“حمید رسایی” ضمن حمله به ظریف و آذری جهرمی خطاب به پزشکیان تأکید کرد: حرف از آشتی ملی می‌زنی می‌گویی ما با کسی دعوا نداریم، عزیز من! این دعوا نیست این اعلام جنگ است. چرا توجه ندارید؟
نماینده تهران در صحن علنی مجلس از فرصت استفاده کرد وگفت:تذکر من خطاب به یکی از کاندیدا‌های محترم است. بزرگوار! شما که ستاد‌های خودتان را به وزرای دولت حسن روحانی کنترات دادید مراقب باشید. یکی از وزرای آقای روحانی که در ستاد شماست کاندیدا‌های دیگر را طالبان خطاب می‌کند این یعنی به ۱۰ میلیون نفر از ایرانی‌ها چنین نسبتی را می‌دهد. وزیر دیگر آقای روحانی آقای ظریف که در ستاد شماست به کاندیدا‌های دیگر می‌گوید خشک مغز و چماقدار؛ بعد شما آیه می‌خوانی و از نهج البلاغه حرف می‌زنی؟!

صالحی:
 هر کسی رئیس‌جمهور شد FATF را در معرض نظر صاحب‌نظران قرار دهد
وزیر امورخارجه پیشین کشورمان گفت: خدا رحمت کند شهید امیرعبداللهیان را تا جایی که مطلع هستم و بنده با ایشان در تماس بودم، مذاکرات ادامه داشته، حال با یک افت و خیزهایی بوده اما اینگونه نیست که مذاکرات قطع شده باشد.
علی اکبر صالحی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد برخی سنگ‌اندازی‌هایی برای تصویب FATF در مجمع تشخیص داشته‌اند، رئیس دولت بعدی چگونه باید این مسائل را پیگیری کرده و مانع این سنگ‌اندازی‌ها شود، گفت: FATF یک بحث تخصصی است و من خیلی ورود ندارم که بخواهم روی این مسئله نظر بدهم، اما قطعا یکی از موارد مورد بحث است.رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کرد: حال هر کسی که رئیس‌جمهور شد قطعا این موضوع را در معرض نظر صاحب‌نظران قرار خواهد داد و هر آنچه عقل جمعی تصمیم گرفت ان‌شاالله عملیاتی خواهد شد.صالحی یاد آورد شد: حالا هر از چندگاهی جهان در یک حالت گذار است، هر از چندگاهی جهان در حال تحولاتی است؛ الان ما بحران اوکراین و شرق آسیا را داریم. بحران غمبار غزه را داریم و این‌ بحران‌ها هر کدام که بروز و ظهور پیدا می‌کند و شدت می‌گیرد بر مسائل مذاکرات سایه می‌اندازد.وی تاکید کرد: ولی مذاکرات همواره پا بر جا بوده، اما همانطور که گفتم با یک فراز و نشیب و یک افت و خیزی گاهی تند شده، گاهی کند شده است اما ادامه دارد.