از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» از تکرار حادثه‌ای تلخ گزارش می‌دهد

سیل در کشاکش انتخابات

همدلی| گروه اجتماعی: شامگاه پنجم تیر ماه براثر بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌های منطقه، در شهرستان سوادکوه سیل جاری شد. در این حادثه ۱۸ نفر مصدوم شدند که ۱۴ نفر در مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفتند. همچنین ۲۰ خودرو به‌خاطر سیل، آسیب جدی دیدند و از همه مهمتر 5 نفر مفقود شدند. شهروندانی که بعدا معلوم شد 3 نفر از آنها در بیمارستان بستری بوده و 2 نفر نیز فوت کرده اند!
بارش‌های شدید در حوالی ساعت ۲۰:۳۰ سه‌شنبه پنجم تیر در ارتفاعات سوادکوه آغاز شد و به سرعت جریان‌های سیلابی عظیمی را به وجود آورد. این سیلاب‌ها حجم بزرگی از سنگ‌ها و واریزه‌های کوهی را به سمت جاده‌ها روانه کرد و بسیاری از خودرو‌ها زیر این توده‌های عظیم دفن شدند.
به دنبال این حادثه، «غلامعلی فخاری»، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران، اعلام کرد که گزارش مفقودی پنج نفر از سرنشینان خودرو‌ها به هلال احمر رسید. تیم‌های امداد و نجات بلافاصله به منطقه اعزام شدند تا عملیات جست‌وجو و نجات را آغاز کنند. پس از تلاش‌های بی‌وقفه، مشخص شد که سه نفر از مفقودان زنده هستند و برای درمان به بیمارستان منتقل شده‌اند. با این حال، همچنان دو نفر دیگر در این حادثه مفقود بودند. عصر روز چهارشنبه، پیکر یکی از مفقودان که بانویی ۲۵ ساله بود، از رودخانه تلار در قائمشهر پیدا شد.
پس از وقوع سیلاب، هلال احمر با اعزام شش تیم امدادی و ۱۷ تیم پشتیبان از شعب مختلف استان از جمله سوادکوه شمالی، قائمشهر، ساری، جویبار، بابلسر، فریدون کنار، بابل، بندپی و آمل به منطقه، عملیات گسترده‌ای را آغاز کرد. همچنین، هفت تیم آنست و دو تیم واکنش سریع از استان تهران نیز به کمک آمدند.
در این عملیات، ۲۰۸ نفر از خدمات هلال احمر بهره‌مند شدند. ۳۱ نفر اسکان داده شدند و ۶۱ نفر نیز به مکان‌های امن منتقل شدند. در این حادثه، ۶۸ نجات‌گر داوطلب، ۴۳ خودرو آمبولانس، هفت دستگاه خودرو کمک‌دار سبک، ۱۲ دستگاه خودرو ست نجات، دو دستگاه خودرو آنست و هفت دستگاه خودرو سواری فعال بودند.
سیلاب در محدوده طالع‌رودبار سوادکوه خسارات به‌جا گذاشت و جاده‌ها را به ویرانه‌ای از سنگ و گل تبدیل کرد. این حادثه بار دیگر نشان داد که مناطق کوهستانی و مرتفع به تجهیزاتی بهتر و آمادگی بیشتر برای مقابله با بحران‌های طبیعی نیاز دارند. حادثه سیلاب سوادکوه نه تنها خسارات مادی و جانی به همراه داشت، بلکه ضرورت بهبود سیستم‌های هشدار و واکنش سریع در برابر چنین بحران‌هایی را برجسته کرد. تلاش‌های بی‌وقفه نیرو‌های امدادی و داوطلبان هلال احمر، نمونه‌ای از همبستگی و همیاری در مواجهه با بلایای طبیعی بود.فرماندار سوادکوه گفت: از دو هفته پیش، با سیل درگیریم  و در این مدت، دستگاه‌های خدمات‌رسان در آماده‌باش کامل هستند. معادن، شرکت ذغال سنگ البرز مرکزی، بسیج سازندگی و دیگر نهادها، ادوات و ماشین‌آلات سنگین خود را در اختیار این شهرستان قرار داده‌اند.
فرماندار سوادکوه مازندران با اشاره به مسدود بودن محور سوادکوه، یک فوتی و یک مفقودی را مهمترین خسارت‌های جانی ناشی از سیل در این شهرستان اعلام کرد.
رمضان غلامی در جمع خبرنگاران، در خصوص آخرین اقدامات انجام‌شده پس از سیل اخیر  گفت: از دو هفته پیش، با سیل درگیریم  و در این مدت، دستگاه‌های خدمات‌رسان در آماده‌باش کامل هستند. معادن، شرکت ذغال سنگ البرز مرکزی، بسیج سازندگی و دیگر نهادها، ادوات و ماشین‌آلات سنگین خود را در اختیار این شهرستان قرار داده‌اند. رئیس ستاد بحران شهرستان سوادکوه با اشاره به تلاش همه برای بازگشایی محور مواصلاتی این شهرستان، اظهار کرد: به‌خاطر احتمال ریزش کوه و سیل مجدد، هنوز محور بازگشایی نشد و تلاش داریم در اسرع وقت به‌صورت کامل و با حفظ ایمنی، ترددها را تسهیل کنیم.سوادکوه از جمله شهرستان‌هایی است که به‌خاطر موقعیت جغرافیایی‌اش در معرض سیل قرار دارد. سیل سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۸ از جمله اتفاقاتی است که خسارت‌های فراوانی باقی گذاشت و نیاز است برای جلوگیری از تکرار این حوادث، کارهایی مانند لایروبی رودخانه‌ها، احداث دیوار حائل و سایر اقدامات امنیتی به‌صورت مستمر انجام شود.
مسدودی هراز
با توجه به انسداد محور فیروزکوه به سمت سوادکوه و بالعکس به علت تخریب جاده در مقاطع مختلف ناشی از بروز سیلاب، محور مذکور تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و مسیر جایگزین محور هراز است.
رئیس پلیس راه راهور فراجا گفت: به علت انسداد محور فیروزکوه به سمت سوادکوه و بالعکس به دلیل تخریب جاده در مقاطع مختلف ناشی از بروز سیلاب، محور مذکور تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و مسیر جایگزین محور هراز است. سردار حسن مومنی اظهار داشت: با توجه به انسداد محور فیروزکوه به سمت سوادکوه و بالعکس به علت تخریب جاده در مقاطع مختلف ناشی از بروز سیلاب، محور مذکور تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و مسیر جایگزین محور هراز است.
 وی افزود: با توجه به حجم بالای تردد به کلیه هموطنان عزیز که قصد سفر و تردد در این محور را دارند  توصیه می‌شود حتی المقدور از تردد و سفرهای غیرضروری خودداری کرده و در صورت ضرورت برای انجام سفر، از محور هراز برای تردد استفاده کنند. بنابر اعلام سایت پلیس، وی همچنین اشاره کرد که از تردد ناوگان بار از مبدأ استان سمنان به سمت محور سوادکوه نیز تا عادی شدن شرایط ممانعت به عمل می‌آید.
همنچنان در حال امدادرسانی
در همین راستا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران ، گفت که نیروهای امدادی و خدمات رسان هم اکنون در حال بازگشایی جاده سوادکوه و همچنین جمع آوری نخاله و ضایعات ناشی از آورده سیلاب هستند که بازگشایی این محور قطعاً تا روز جمعه به طول خواهد انجامید.
 حسینعلی محمدی شیرکلایی اظهار کرد: در طول چند روز گذشته ۶۰۰ نیروی انسانی در قالب ۴۴ تیم امدادی و خدمات رسان با به کارگیری ۳۶ دستگاه ماشین آلات سنگین در منطقه حضور دارند و در حال بازگشایی جاده سوادکوه و جمع آوری ضایعات ناشی از آورده سیلاب هستند .
 وی خاطرنشان کرد: با تلاش بی وقفه نیروهای امدادی و خدمات رسان و پاکسازی مسیر، پیش بینی می‌شود تا روز جمعه جاده سوادکوه بازگشایی و در آخرین روز هفته جاری زیر بار ترافیکی برود.
 وی با اشاره به حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و همچنین استاندار مازندران در نخستین ساعات وقوع سیلاب در سوادکوه، گفت: با هدف تسریع در خدمت رسانی و کمک به سیل زدگان، استاندار مازندران دستور داد در کمترین زمان ممکن نسبت به این مهم اقدام کنند.
افزایش شمار مفقودی‌‌های سیل سوادکوه به ۳‌نفر
در همین راستا، رئیس جمعیت هلال احمر نیز با بیان اینکه این سیل تاکنون ۱۴۴ حادثه دیده داشته است، خاطرنشان کرد: تعداد ۳۲ تیم عملیاتی ۳۱ نفر را گرفتار در سیل را نجات و به مناطق امن انتقال دادند.
کولیوند با اشاره به تلاش چند ساعته نیروهای امدادی این جمعیت در سیل سوادکوه، از نجات ۳۱ نفر گرفتار در سیل خبر داد و افزود: تا امروزمفقودی ۳ نفر به هلال‌احمر اعلام شده که تلاش امدادگران برای پیدا کردن آنها ادامه دارد.
 وی گفت: در پی وقوع این سیل، محمودی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر به مناطق سیل زده اعزام شده است و ۶ تیم امدادی نیز به مناطق سیل‌زده اعزام و مشغول امدادرسانی هستند.
 رئیس جمعیت هلال احمر گفت: علاوه بر این ۱۷ تیم پشتیبان از شعب معین (سوادکوه شمالی، قائمشهر، ساری، جویبار، بابلسر، فریدونکنار، بابل، بندپی و آمل) و ستاد (تیم واکنش سریع، تیم آنست و یک تیم از اداره عملیات با معین معاون امداد و نجات) شامل ۷ تیم آنست و ۲ تیم واکنش سریع از استان تهران مشغول امدادرسانی به سیل زدگان هستند.
 کولیوند با بیان اینکه این سیل تاکنون ۱۴۴ حادثه دیده داشته است، خاطرنشان کرد: تعداد ۳۲ تیم عملیاتی ۳۱ نفر را گرفتار در سیل را نجات و به مناطق امن انتقال دادند.
به گفته وی، تعداد افراد اسکان داده شده ۵۰ نفر، تعداد انتقالی توسط جمعیت هلال احمر به مراکز درمانی ۷ نفر بوده است و تعداد ۱۴ مورد تخلیه آب از منازل مسکونی (روستای کرد آباد- آزادمهر) انجام شده است.
 کولیوند با بیان اینکه تاکنون یک نفر در این سیل جان باخته و ۳ نفر مفقود شده اند، گفت: امدادرسانی به سیل زدگان همچنان ادامه دارد.امدادرسانی به سیل زدگان سوادکوه درحالی همچنان ادامه دارد که چند روز قبل، سیلی مشابه بخش‌هایی از چالوس را با خود برد و مردم را آواره کرد. به دنبال این حادثه هواشناسی هشدار مجددی برای احتمال بروز سیل در سایر نقاط شمالی کشور صادر کرد ولی باز هم این هشدارها مانع از غافلگیری مسئولان نشدو سیلی که اینبار به قیمت جان ستاندن 3 نفر از هموطنان تمام شد.اما نکته جالب اینجاست که درحالیکه خود مسئولان و نیروهای امداد رسان خبر از جستجوی گسترده برای یافتن پیکر سه نفر مفقودی این سیل بودند، مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران شب گذشته اعلام کرد که 3 نفر از این 5 نفر مفقودی در بیمارستان بستری هستند! غلامعلی فخاری گفت: پس از جست‌وجو‌ها و بررسی‌های انجام شده مشخص شد که سه نفر از پنج مفقودی این حادثه زنده هستند و پس از مصدومیت در سیل برای مداوا به بیمارستان منتقل شده بودند؛ بنابراین تعداد مفقودی‌ها ۲ نفر بود.مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران خاطرنشان کرد: پیکر یکی از این ۲ مفقودی که بانوی ۲۵ ساله بود عصر روز چهارشنبه- از رودخانه تلار در قائمشهر از آب بیرون کشیده شد.