از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

طعنه وزیر دولت رئیسی به قالیباف
“محمدمهدی اسماعیلی” وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک برنامه تلویزیونی در خصوص نتایج آرای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و رأی “محمدباقر قالیباف” گفت: آقای قالیباف مدیر اجرایی خوبی بوده، ولی در انتخابات ریاست جمهوری کم توفیق است و به هر حال در سرنوشت ایشان ریاست جمهوری نوشته نشده است.

واکنش منفی حامیان قالیباف
 به بیانیه حمایت او از سعید جلیلی
یک مجری صدا و سیما در توئیتی نوشت: خودکشی بخاطر ترس از مرگ را حاصل اشتباه و کج اندیشی سیاسی می‌دانم!
به گزارش خبرآنلاین، بعد از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست چهاردهم، محمدباقر قالیباف بیانیه ای صادر و در آن حمایت خود را از سعید جلیلی در دور دوم انتخابات اعلام کرد.
در این راستا، وحید ایمانی مجری صداوسیما و از حامیان قالیباف با بازنشر بیانیه وی در شبکه اجتماعی ایکس، خط خود را از حمایت از جلیلی جدا کرد و نوشت:
ضمن احترام و خداقوت به آقای قالیباف و همه آنهایی که برای اعتلای کشور و سعادت ایران عزیز تلاش کردند،
خودکشی بخاطر ترس از مرگ را حاصل اشتباه و کج اندیشی سیاسی می‌دانم!

درخواست عطاءالله مهاجرانی از میرحسین موسوی و تاج زاده
عطاءالله مهاجرانی، از میرحسین موسوی و تاجزاده خواسته تا به خاطر شرایط بسیار حساس کشور در انتخابات ۱۵ تیر شرکت کنند.
به گزارش خبرآنلاین، سید عطاءالله مهاجرانی وزیر دولت اصلاحات، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
امیدوارم آقایان میرحسین موسوی و مصطفی تاجزاده شرایط بسیار بسیار حساس و موقعیت ملت و کشور را به روشنی دریابند. تفسیر روشنگرانه و واقع بینانه ای داشته باشند و در انتخابات ۱۵ تیر ماه شرکت کنند.
همان کاری که با شایستکی تمام و پیام روشن و اثرگذار سید محمد خاتمی انجام داد.

دو مسیر کاملا جدا در برابر ملت
ابطحی به تحلیل انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ ریاست جمهوری پرداخت و نوشت: نتیجه پزشکیان و جلیلی دو مسیر کاملا جدا در برابر ملت قرار داده است.
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی، ضمن تحلیل چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «پیشتازی پزشکیان، تا دوهفته پیش غیر قابل تصور بود.آمد و خیلی از مردم هم امدند.اما اکثریت ۶۰ در صدی همچنان قهر ماندند. کسانی قهر ماندند که می‌توانستند پزشکیان را در مرحله اول راهی پاستور کنند.
نتیجه پزشکیان و جلیلی دو مسیر کاملا جدا در برابر ملت قرار داده است. ائتلاف بسیاری از هواداران قالیباف با رای دهندگان به جلیلی که پشتوانه مذهبی و تکلیف شرعی هم برای رای دادن حس می‌کنند می‌تواند مسیر را برای اقای جلیلی هموار‌تر کند.
 با رای ندادن حکومت سقوط نمی‌کند اما رنج و رفاه فرزندانمان تا اندازه زیادی در انتظار مرحله دوم انتخابات است.»

برخی از نظرسنجی‌های انتخابات، «نظرسازی» بود!
“کنعانی مقدم” فعال سیاسی اصولگرا معتقد است ما چند نوع نظرسنجی داشتیم که بعضی از این نظرسنجی‌ها اصلا نظرسازی بود.
در صدر این نوع نظرسازی، نظرسنجی مراکزی بود که هدفمند نظرسنجی می‌کردند و جامعه آماری خود را جوری تنظیم می‌کردند که نتایج مورد نظر خودشان از خلال نظرسنجی‌ها بیرون بیاید.
طبیعتا این نوع نظرسنجی در کنار آمار‌های دقیق‌تر با جامعه آماری درست‌تر به راحتی قابل اعتبار‌زدایی و سنجش است.
وی افزود: برخی نظرسنجی‌ها هم توسط مراکزی رسمی‌تر مثل صدا و سیما انجام شد. این نظرسنجی‌ها هم با توجه به انحراف معیار‌هایی که داشتند در نتایج نهایی خود ایراداتی دارند. شاید بخشی از این انحراف معیار‌ها به میزان مشارکت مردم مرتبط باشد. نمی‌شد به طور دقیق پیش بینی کرد که چند درصد مردم در انتخابات مشارکت می‌کنند.
وی با بیان اینکه کسی فکر نمی‌کرد که ۴۰ درصد مشارکت مردمی داشته باشیم، تصریح کرد: همه فکر می‌کردیم بالای ۵۰، ۶۰ درصد مشارکت را شاهد خواهیم بود.
 اصلاح طلبان هم مدعی بودند نامزدی دارند که می‌تواند آرای بالاتری را کسب کند، اما اکنون مشخص شد که نه، درواقع نسبت به زمان شهید رئیسی که ۴۸ درصد مشارکت داشتیم به ۴۰ درصد آراء رسیده ایم. یعنی جریان‌های سیاسی نتوانسته اند اعتماد مردم را برای مشارکت جلب کنند.