از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فروردین: مدیران ناشایست ورزشی ریشه اصلی فساد هستند

مجلس به فساد در فوتبال ورود کرد

همدلی| گروه ورزش: در روزهای گذشته ابعاد نگران کننده و گسترده‌‌‌ای از پرونده فساد در فوتبال فاش شد به طوری که عنوان شد خداد افشاریان رئیس سابق و در حبس کمیته داوران فدراسیون فوتبال به 15 مورد تبانی در لیگ اعتراف کرده است این حجم از فساد باعث شد نجلس شورای اسلامی نیز به موضوع ورود کند به طوری که یکی از نمایندگان مجلس در نطق میان دستور خود به انتقاد از دولت در این خصوص پرداخت.
محمدمهدی فروردین نماینده فیروزآباد فارس در نطق میان دستور خود در جریان جلسه علنی روز سه شنبه مجلس، با طرح این پرسش که  لزوم و منافع مبارزه با فساد در ورزش چه سودی دارد، بیان کرد: مبارزه با فساد یک جهاد واقعی و البته کار بسیار دشواری است و امروز یکی از مهمترین مسائل ما مبارزه با فساد است و این را باید همه مسئولان کشور درک کنند که فساد یعنی چه؟ یعنی اینکه کسانی با زرنگی و قانون‌دانی با زبان چرب و نرم و چهره حق به جانب به جان بیت المال این ملت بیفتند و کیسه های خود را پر کنند و توصیه های مکرر رهبری در مورد مقابله با فساد به مسئولان برخی از مواقع به دست فراموشی سپرده می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مرکزی که باید مفاسد اقتصادی را دنبال کند دولت است نه قوه قضائیه، بیان کرد: باید گلوگاه‌های فساد شناسایی و با آنها برخورد شود. وقتی تیم‌های دولتی پول را به مدیرانی می‌دهند که در بکارگیری آنها شایسته سالاری رعایت نشده و مساله دارند نباید انتظار داشته باشند که خیانت نکنند در این رابطه برخورد فوری و آنی لازم است. چه دست داشتن در فساد و چه چشم بستن بر فساد چیزهایی است که حرکت کشور به ویژه حوزه ورزش را کند می‌کند و باعث بی اعتمادی می‌شود؛ البته در مقام بیان و جهت گیری‌ها حرف‌های قشنگ و خوبی زده می‌شود اما فایده‌‌‌ای ندارند و دزد از دزدی دست برنمی‌دارد و باید ورود و برخورد و نتیجه را به مردم اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مفسد باید مجازات شود، بیان کرد: چرا بر روی این موضوع تاکید داریم زیرا تجربه نشان داده که وقتی با فساد و مفسد مواجهه و مقابله صورت گیرد جیغ و دادهایی از گوشه و کنار بلند می‌شود؛ برخی فکر می‌کنند برخورد با فساد در ورزش مخل امنیت در ورزش است اما این عکس قضیه و نقطه مقابل حقیقت است و برخورد با فساد در ورزش موجب امنیت در این فضا می‌شود.
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه اخبار فساد در فوتبال این روزها در صدر اخبار کشور قرار گرفته است و این ورزش مردمی که به قلب و روح بسیاری از جوانان و مردم ما نفوذ کرده درگیر مشکلات جدی از جمله فساد در داوری‌ها و سوء مدیریت در سطوح مختلف شده است و هر روزه گزارش‌های متعددی از تخلف‌ها و فساد در داوری‌های فوتبال به گوش می‌رسد و این تخلفات نه تنها عدالت در مسابقات ورزشی را زیر سوال می‌برد بلکه اعتماد عمومی را نیز خدشه دار می‌کند.
فروردین در ادامه بیان کرد: ورزش باید منبعی از شادی، نشاط و روحیه جوانمردی باشد اما وقتی فساد و ناعدالتی در آن رخنه می‌کند این اهداف والا به خطر می‌افتد. سوال اینجا است که چرا این اتفاقات ناخوشایند رخ داده و از آن پیشگیری نشده و نمی‌شود؟
وی در پایان بیان کرد: چرا برخوردهای جدی از سمت مسئولان ورزشی کشور برای مبارزه با فساد در ورزش صورت نمی‌گیرد تا آثار وضعی آن در جامعه ورزش مشخص شود؟ این پرسش‌ها به دنبال خود سوالات بیشتری را مطرح می‌کند که چه شبکه‌‌هایی از فساد وجود دارد که باعث می‌شود این اتفاقات طی سالیانی روی دهد که مدیران ورزش در زمان مناسب متوجه نشوند. چرا این مشکلات و فسادها پس از چند سال آشکار می‌شود و این عدم نظارت و شفافیت چگونه شکل گرفته است‌.