از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

حماس: تبادل اسرا بعد از توافق امکان‌پذیر است
عضو دفتر سیاسی حماس و تیم مذاکره کننده آتش‌بس غزه با بیان اینکه تبادل اسرا تنها پس از دستیابی به توافق امکان‌پذیر است و تا زمانی که رژیم اشغالگر وجود دارد، مقاومت نیز پابرجا است، تاکید کرد رژیم صهیونیستی هنوز موضع روشنی در خصوص جنگ غزه ندارد و خواهان توقف جنگ نیست.به گزارش ایسنا، “غازی حمد” درخصوص موضع رسمی حماس درباره این ابتکارعمل بایدن که اخبار ضد و نقیضی درباره آن وجود دارد، گفت: هدف اصلی حماس طی مذاکرات آتش‌بس، توقف دائم و پایان جنگ بود اما رژیم صهیونیستی با هدف پیدا کردن شکاف و روزنه‌ای می‌جنگد که پس از امضای توافق آتش‌بس هم به عملیات نظامی خود ادامه دهد. این مساله چه در مورد توقف کامل جنگ و برقراری آتش‌بس کامل و چه در مورد عقب‌نشینی بسیار زمان‌بر شد زیرا رژیم صهیونیستی دائما یکسری فرمول‌های مبهم و گسترده مطرح می‌کرد اما با وجود تلاش رژیم صهیونیستی برای تحمیل اصطلاحاتی مانند «آرامش پایدار» مقاومت فلسطین موضع روشن و قاطعی مرتبط با آتش‌بس کامل دارد. تقریبا هم همه دوره‌های مذاکره حول این موضوع می‌چرخید.وی در ادامه اعلام کرد زمانی که میانجیگران مصر و قطر توافق پیشنهادی را به حماس دادند و گفتند که همه طرف‌ها با آن موافقند و در صورت موافقت حماس، همه طرف‌ها به آن پایبند خواهند بود، حماس هم پس از آنکه این توافق پیشنهادی را همسو با شروط خود یعنی برقراری آتش‌بس دائمی و خروج کامل رژیم صهیونیستی از غزه دید، ششم ماه مه موافقتش را با آن اعلام کرد. اما پس از آن هیچ پیشنهادی دریافت نکرده است. حتی موضع حماس درباره ابتکارعمل جدید بایدن مثبت بود. حماس اعلام کرده با توافق‌های پیشنهادی که متضمن آتش‌بس مطلق، خروج از غزه و انتقال کمک‌های انسانی به این باریکه باشد، تعامل مثبتی خواهد داشت.غازی حمد درباره اینکه ابتکارعمل بایدن با پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی مغایرت دارد، یا خیر، گفت رژیم صهیونیستی تاکنون به صورت واضح برقراری آتش‌بس دائمی در غزه را نپذیرفته است. حماس هم بارها به میانجیگران اعلام کرده که تنها درصورت قبول شروط آتش‌بس دائمی در غزه و خروج کامل از این باریکه، مذاکرات را از سر می‌گیرد.

بیانیه شورای همکاری خلیج فارس درباره مسائل منطقه
شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست خود در دوحه، بیانیه‌ای را درباره مسائل مختلف منطقه منتشر کرد.به گزارش ایسنا، وزیران امور‌خارجه شورای همکاری خلیج فارس یکشنبه(دیروز) و در پایان نشست خود در دوحه، بیانیه‌ای صادر و تجاوزهای مستمر رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کردند و خواستار آتش‌بس کامل در این منطقه شدند.در این بیانیه آمده است: از شورای امنیت می‌خواهیم که قطعنامه‌ای الزام‌آور صادر کند و پایبندی اسرائیل به آتش‌بس فوری را تضمین کند.وزیران امورخارجه کشورهای عضو در بخش دیگری از بیانیه‌ خود خواستار تعامل مثبت با پیشنهاد «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد آتش‌بس در غزه شد.شورای همکاری خلیج فارس در ادامه بیانیه‌ خود و در ادعایی تکراری، «مالکیت منابع طبیعی در منطقه دریایی مشترک میان عربستان و کویت از جمله میدان گازی آرش (الدره) را به ‌طور کامل، تنها برای این ۲ کشور» خوانده است.پیش از این «محمد دهقان» معاون حقوقی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نوشته بود:«جمهوری اسلامی ایران تحت هیچ شرایطی از “حق مکتسبه” خود در میدان مشترک گازی آرش عقب‌نشینی نخواهد کرد. هرچند ما معتقد به حل‌وفصل موضوع در قالب گفت‌وگوی دوجانبه با کشور کویت در مورد میدان هستیم اما به هیچ وجه به آن کشور و یا کشور دیگری اجازه اقدام خلاف موازین حقوقی بین‌المللی در برداشت یک‌جانبه و بدون لحاظ منافع کشورمان از این میدان مشترک را نخواهیم داد«.

ناگفته‌های «لاوروف» از عقب‌نشینی فرانسه از اعزام نیرو به اوکراین
وزیر امورخارجه روسیه دیروز در واکنش به عقب‌نشینی پاریس از موضع پیشین خود پیرامون اعزام نیرو به کی‌یف گفت: سیگنال «پوتین» درباره ارسال احتمالی تسلیحات روسیه به سایر مناطق جهان در غرب درک شده است.
«سرگئی لاوروف» در سخنانی در واکنش به موضع گیری پاریس در خصوص اعزام نیرو به کی یف اعلام کرد: همکاران فرانسوی ناگهان شروع به گفتن این موضوع کردند که هیچ مربی فرانسوی در اوکراین وجود ندارد؛ این درست نیست و آنها خود این را می دانند.
وزیر امور خارجه روسیه در این خصوص ادامه داد: سیگنال پوتین (رئیس جمهور روسیه) درباره ارسال احتمالی تسلیحات روسیه به سایر مناطق جهان در غرب شنیده و درک شده است.به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، موضع‌گیری سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پس از آن روی داد که رادیو «آرتی‌ال» چندی پیش به نقل از خبرنگار خود که تمرین‌ها و رزمایش‌های این یگان را در کشور استونی مشاهده کرد؛ اعلام کرد نیروهای مسلح فرانسه به منظور پشتیبانی عملیات‌های احتمالی ارتش اوکراین، در حال آماده‌سازی یگان جدید تجسسی است.سرگروهبان «کوئنتین» از اعضای این یگان تجسسی در گفت‌وگو با این رادیو گفت: ما نفوذ خواهیم کرد. سعی می‌کنیم به مواضع دشمن نزدیک شویم و حتی آنها را دور بزنیم. سپس دو راه‌حل برای شناسایی خواهیم داشت. می‌توانیم از پهپاد استفاده کنیم یا می‌توانیم از چشمانمان، روش قدیمی بسیار خوب، استفاده کنیم.