از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

اتاق ایران:
تعطیلی پنج‌شنبه‌ها، روزهای کاری ایران و جهان را به 3.44 روز می‌رساند
اتاق ایران در گزارشی به بررسی تعطیلات آخر هفته در کشورهای هدف تجارت ایران پرداخته و عنوان کرد که در صورت تعطیل شدن شنبه‌ها، روزهای مشترک کاری ایران با ۳۲ کشور اولویت‌دار در تجارت به ۴.۲۵ روز می‌رسد اما در صورت تعطیلی پنج‌شنبه، تعداد روزهای مشترک کاری ۳.۴۴ روز خواهد بود.به گزارش همدلی، اتاق ایران آنلاین در گزارشی نوشت: مخالفان تعطیلی شنبه عمدتاً دلایل غیراقتصادی برای مخالفت خود دارند ازجمله اینکه شنبه روز تعطیل در آیین یهودیت است و مسلمانان نباید به آن پایبند باشند اما استدلال موافقان تعطیلی شنبه، جنبه اقتصادی دارد. آنها معتقدند با تعطیلی جمعه و شنبه در ایران، تعداد روزهای کاری ما با بیشتر کشورهای دنیا چهار روز خواهد بود در حالی‌که با تعطیلی پنجشنبه و جمعه تعداد این روزها به سه روز خواهد رسید و این یعنی فرصت کمتر فعالان اقتصادی در مراودات تجاری. اما این دغدغه چقدر جدی است؟براساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی سازمان توسعه تجارت، ۳۲ کشور در لیست کشورهای هدف و اولویت‌دار برای تجارت با ایران قرار دارند. این سازمان در گزارشی حجم صادرات ایران به این کشورها و واردات از آنها در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲ را منتشر کرده است. بررسی تعداد روزهای کاری و تعطیل با این کشورها تصویر دقیق‌تری از دغدغه فعالان اقتصادی درباره تعطیلی پنجشنبه، نمایان می‌کند.با فرض تداوم وضع موجود و تعطیلی یک روز یعنی جمعه، ایران در مراودات تجاری خود از میان ۳۲ کشور اولویت‌دار و هدف در تجارت، با ۱۹ کشور ۴ روز کاری، با ۱۲ کشور پنج روز کاری و با یک کشور نیز ۶ روز کاری خواهد داشت. همچنین اگر جمعه و شنبه به عنوان تعطیلات پایان هفته در ایران قطعی شود، ایران با ۲۴ کشور از این ۳۲ کشور، چهار روز کاری و با هشت کشور نیز پنج روز کاری خواهد داشت اما در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه، تعداد روزهای کاری ایران با این کشورها کاهش محسوسی خواهد داشت. در این صورت ایران با ۱۲ کشور چهار روز کاری، با ۱۹ کشور سه روز کاری و با یک کشور پنج روز کاری خواهد داشت. کاهش تعداد روزهای کاری با کشورهای دیگر همان موضوعی است که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را نگران کرده است.طبق این گزارش، در صورت ادامه شرایط فعلی و تعطیلی تنها یک روز در هفته در ایران، به طور میانگین ۴.۴۴ روز کاری با این ۳۲ کشور اولویت‌دار در تجارت خواهیم داشت. اگر جمعه و شنبه به عنوان روزهای تعطیل پایان هفته نهایی شوند هم با اندکی کاهش تعداد روزهای کاری ما با این کشورها به طور میانگین ۴.۲۵ روز خواهد بود اما در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه، تعداد روزهای کاری ما با این کشورها به ۳.۴۴ روز کاهش خواهد یافت.

قیمت مسکن همچنان افزایش می‌یابد
عضو کانون سراسری انبوه سازان مسکن می‌گوید: معتقدم افزایش قیمت در حوزه مسکن کماکان دور از ذهن نیست و به نظر می‌رسد تورم کماکان بازیگر حوزه صنعت ساختمان کشور خواهد بود.به گزارش خبرآنلاین، فرشید پورحاجت گفت: همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، در خردادماه یک مقداری تحرکات در بازار مسکن بیشتر شد و به نوعی می‌توان گفت تعداد معاملات براساس آنچه که به نظر می‌آید و رصد می‌شود، دارد شکل و شمایل بهتری را به خود می‌گیرد در حالی‌که ما یک فروردین تاریخی در حوزه مسکن داشتیم و آنچه که در بازار مسکن رخ داده، فکر می‌کنم هیچ‌وقت چنین شرایطی را در سال‌های گذشته رصد نکردیم.وی تصریح می‌کند: به نظر می‌رسد که شرایط بازار مسکن روزبه‌روز یک مقدار از حالت سخت فروردین‌ماه در حوزه خرید و فروش خارج می‌شود. البته در حوزه تولید مسکن اتفاق آن‌چنانی رخ نداده و کمااینکه خیلی از سازندگان مسکن دیگر انگیزه سرمایه‌گذاری را در حوزه تولید مسکن از دست داده‌اند.
عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در ادامه متذکر می‌شود: قبلا گفته‌ام و باز هم تکرار می‌کنم که تورم در حوزه مسکن همچنان وجود دارد.پورحاجت با بیان اینکه اخیرا اعلام کردند که هزینه حمل‌ونقل ۳۰درصد افزایش پیدا کرده و این قطعا روی بخش مسکن تاثیر خواهد گذاشت، می‌افزاید: دستگاه‌هایی که امروز فعالیت می‌کنند و حتی تولیدکنندگان مسکن، هزینه‌های خود را باید با شرایط جدید سال ۱۴۰۳ وفق دهند.