از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

بانک‌ها فقط تا ساعت 13 باز خواهند بود
شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرد که ساعت کاری واحدهای صف و ستاد بانک‌ها به استناد تصویب‌نامه هیات وزیران و با عنایت به هماهنگی‌های به عمل آمده، از روز چهارشنبه (امروز) تا اطلاع ثانوی از ساعت ۶ الی ۱۳ است.به گزارش همدلی، در اطلاعیه شورای هماهنگی بانک‌ها آمده است: بانک‌ها ضمن برنامه‌ریزی مناسب برای تداوم خدمت‌رسانی و حفظ رضایتمندی مشتریان، پایان ساعت کار خدمت حضوری تمامی کارکنان را حداکثر تا ساعت 13 قرار داده و مابقی ساعات کار موظفی را از طریق دورکاری با تمهیدات لازم جبران کنند.ضمناً ساعت آغاز به کار مادران شاغل دارای فرزند زیر 6 سال با انجام تمهیدات و هماهنگی‌های لازم به منظور حفظ تداوم خدمت‌رسانی به مدت یک ساعت شناور تعیین می‌شود. ضروری است به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی، از ساعت 12 سیستم‌های سرمایشی واحدها خاموش شود.

۳۷۷۴ قلم کالا
یک‌شبه اولویت‌دار شدند
خبرگزاری مهر در گزارش اعلام کرد که وزارت صمت که ابتدا ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی را محدود و سپس ۷۵۰ قلم کالا را به عنوان کالای اولویت‌دار مشخص کرد، در نهایت فهرست مذکور را به ۳۷۷۴ قلم کالا افزایش داد!به گزارش مهر، سامانه جامع تجارت چهارم خرداد ماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا اطلاع ثانوی امکان‌پذیر نیست.در ادامه صدای منتقدان نسبت به این اطلاعیه و سیاست وزارت صمت بلند شد و آنها هشدار می‌دادند که محدودیت در ثبت سفارش می‌تواند منجر به حبس تولید شود. در واکنش به این انتقادات، سامانه جامع تجارت با اصلاح این اطلاعیه، مجدد در اطلاعیه جدیدی اعلام کرد که امکان اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی همچون گذشته برقرار است اما اولویت اول با ۷۵۰ کد تعرفه‌ای است که در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور مهم هستند.بررسی فهرست مذکور نشان می‌داد که وزارت صمت کالاهایی را به عنوان کالای اولویت‌دار برای واردات در نظر گرفته که نه تنها ارتباطی به بخش تولید ندارد بلکه حتی اولویت‌دار هم نبودند که ازجمله آنها می‌توان به صندلی ماساژ، چوب هاکی، توپ پردار بدمینتون، تفریحات پارک آبی و توپ اسکواش اشاره کرد.
این مساله مجدد منجر به انتقادات گسترده‌ای شد که در نهایت سامانه جامع تجارت در اطلاعیه جدیدی ضمن اعلام اینکه «پیرو تصمیم وزارت صمت، فهرست تعرفه‌های مجاز جهت اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی مرتبط با این وزارتخانه به‌روزرسانی شده است» فهرست کالاهای مذکور را به ۳ هزار و ۷۷۴ کد تعرفه افزایش داد.

«عجله دارم» به اسنپ و تپسی بازمی‌گردد
معاون حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد که گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی مصداق گران‌فروشی نیست و پلتفرم‌ها می‌توانند این گزینه را به خدمات خود برگردانند.به گزارش اکوایران، نتیجه صورت‌جلسه در مورد حذف گزینه «عجله دارم» که در نهم خرداد ماه به امضای «امیر سیاح» رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار کشور رسیده بیانگر آن است که گزینه «عجله دارم» مصداق گران‌فروشی نیست و پلتفرم‌ها می‌توانند این گزینه را به خدمات خود برگردانند. در این صورتجلسه آمده است: براساس نظریه معاون حقوقی ریاست جمهوری سکو‌های اینترنتی گزینه عجله دارم مصداق گران‌فروشی نیست و سکو‌های تاکسی اینترنتی می‌توانند این گزینه را به خدمات خود برگردانند و سکو‌ها مکلفند اطلاعات آنالیز قیمت‌گذاری خود را طی دو هفته به دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور ارائه کنند.
البته معاون حقوقی رئیس‌جمهور در این خصوص گفت: تصمیمی برای بازگشت «گزینه عجله دارم» به تاکسی‌های اینترنتی گرفته نشده است. سازمان تعزیرات حکومتی پیشنهاداتی ارائه داده که پس از بررسی با حضور ذی‌نفعان، درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.
طبق این گزارش، پانزدهم اسفند 1402 «احمد اصانلو» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری خود به گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی انتقاد و اعلام کرد این آخرین اخطاری است که به تاکسی‌های اینترنتی می‌دهد و آنها باید سریع‌تری این گزینه را از روی پلتفرم خود حذف کنند.پیش از آن نیز «محمدعلی اسفنانی» سخنگوی سازمان تعزیرات گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی را مصداق گران‌فروشی و تخلف دانسته بود. او در این مورد گفته بود: «کسی که این گزینه را انتخاب می‌کند، نه زودتر به مقصد رسانده می‌شود و نه امکان اضافه‌تری به مردم داده می‌‌شود».
در نتیجه این دو اخطار، اسنپ در 17 اسفند ماه 1402 در نسخه جدید برنامه خود، گزینه «عجله دارم» را از درخواست‌ سفرها حذف کرد. به دنبال این امر، تپسی نیز سه روز بعد، این گزینه را از اپلیکیشن خود حذف کرد.