از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

اصرار چین بر حمایت از بیانیه‌های ضدایرانی
چین باوجود خشم و اعتراض تهران از حمایت دوباره پکن از ادعاهای ارضی امارات عربی متحده بر جزایر سه‌گانه ایران، روز دوشنبه بار دیگر بر موضع خود درباره این جزایر تأکید کرد.
پکن هفته گذشته در بیانیه مشترکی با امارات عربی متحده، از لزوم دستیابی به یک «راه حل مسالمت‌آمیز» در مورد جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرد.
درپی انتشار این بیانیه، وزارت خارجه ایران در اقدامی نادر نسبت به بزرگ‌ترین شریک تجاری خود، روز یک‌شنبه با احضار سفیر چین در تهران، مراتب اعتراض خود را به «حمایت مکرر» پکن از «ادعاهای بی‌اساس» امارات عربی متحده اعلام کرد.
وزارت خارجه ایران به سفیر چین در تهران اعلام کرد «با توجه به همکاری‌های راهبردی تهران و پکن، انتظار می‌رود که دولت چین در موضع خود در این زمینه تجدیدنظر کند.»
اما به گزارش رویترز، وزارت خارجه چین روز دوشنبه با توصیف موضع این کشور درباره جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به‌عنوان موضعی «ثابت»، بار دیگر خواستار حل اختلاف‌های ایران و امارات عربی متحده از طریق «گفتگو و مشورت» شد. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی در پاسخ به سؤالی در مورد اعتراض ایران گفت: «محتوای مربوطه در بیانیه مشترک چین و امارات عربی متحده با موضع پکن مطابقت دارد.» با وجود این، او در ادامه گفت: «چین و ایران روابط قوی دارند و چین برای توسعه مشارکت استراتژیک خود اهمیت زیادی قائل است.» چین در دسامبر ۲۰۲۲ نیز با انتشار بیانیه مشترکی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که خواستار تلاش برای حل‌وفصل مساله جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی شده بود، خشم ایران را برانگیخت.
امارات عربی متحده در دهه‌های گذشته همواره‌ ادعاهای حاکمیتی خود را بر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تکرار کرده است. این جزایر از سال ۱۹۷۱ و پس از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از خلیج فارس دوباره در اختیار ایران قرار گرفته است.

بازی «آتش‌بس در غزه» با روایت‌های متناقض
درپی تشدید اختلافات سران رژیم صهیونیستی درباره طرح پیشنهادی برقراری آتش بس در نوار غزه و تبادل اسیران، «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر وقت کشی می‌کند و اگر در نوار غزه آتش بس برقرار شود، کابینه او را سرنگون خواهد کرد.
بن گویر در جدیدترین موضعگیری خود درباره طرح پیشنهادی برقراری آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین گفت: در صورتی که نتانیاهو با طرح بد و غیرمسئولانه آتش بس موافقت کند، کابینه را سرنگون خواهیم کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، وی افزود: نتانیاهو قول داده که متن پیشنهادی طرح مبادله اسیران را در اختیار ما قرار دهد ولی وقت کشی می کند.
بن گویر با بیان اینکه خودش باید به جای روسای سازمان های جاسوسی داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی موسوم به «موساد» و «شاباک» ریاست هیات مذاکره کننده این رژیم در مذاکرات را برعهده داشته باشد، افزود: فقط زمانی باید با حماس وارد مذاکره شویم که (به زعم او) به زانو درآمده باشد.
این اظهارات پس از آن بیان شد که رئیس جمهوری آمریکا شامگاه جمعه (۱۱ خرداد) گفت که اسرائیل یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
بر اساس این طرح مورد ادعای بایدن، ابتدا یک آتش‌بس ۶ هفته‌ای برقرار خواهد شد که در این بازه زمانی جنبش حماس و رژیم صهیونیستی برای یافتن راهی برای پایان جنگ مذاکره خواهند کرد. با این‌ حال، اگر مذاکرات بیشتر از ۶ هفته به طول بینجامد، آتش‌بس موقت تا زمان حصول یک توافق نهایی برای پایان جنگ، تمدید خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که مرحله اول این طرح ۳ مرحله‌ای رژیم صهیونیستی که ادعا می‌کند تحویل جنبش حماس شده است، شامل آتش‌بس کامل، خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نواحی پرجمعیت در نوار غزه، آزادی برخی از اسیران و تحویل اجساد برخی از اسیران، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به منازل خود در نوار غزه و افزایش کمک‌های انسانی می‌شود.
همچنین مرحله دوم این طرح نیز شامل پایان دائمی خصومت‌ها، تعامل برای آزادی اسیران باقی‌مانده و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نوار غزه است.
این طرح در مرحله سوم نیز شامل طرح عمده برای بازسازی نوار غزه و تحویل اجساد اسیران به خانواده‌هایشان است.
«سامی ابوزهری» از رهبران ارشد جنبش حماس روز (یکشنبه) درباره طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا درباره آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران گفت: بین اظهارات آمریکا و اقدامات رژیم اسرائیل تفاوت زیادی وجود دارد و هرگونه توافقی باید شروط مقاومت فلسطین را تامین کند.
ابوزهری اظهار داشت: بین آنچه اسرائیل انجام می‌دهد و اظهارات آمریکایی‌ها تفاوت زیادی وجود دارد. حماس با آنچه در سخنرانی اخیر رئیس جمهور آمریکا مطرح شد، موافق است و این رژیم اشغالگر است که آن را رد می‌کند.این مقام حماس همچنین تاکید کرد: دستیابی به توافقی که شروط مقاومت فلسطین را برآورده نکند، ممکن نیست.