از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فعالان این صنف گزارش دادند

سقوط ۵۸درصدی سرانه مصرف لبنیات

همدلی| سرانه مصرف لبنیات از ۱۳۰ کیلو‌گرم در سال ۱۳۸۹ به ۵۵ کیلو‌گرم در سال جاری رسیده است. سخنگوی انجمن صنایع فر‌آورده‌های لبنی ایران، علت این اتفاق را کاهش قدرت خرید مردم و افزایش هزینه‌های تولید بیان کرده است.
«احسان ظفری» در گفت‌وگو با ایلنا تاکید می‌کند که به دلیل افزایش قیمت لبنیات و کاهش قدرت خرید مردم، تقاضای این محصول در بازار کاهش داشته و سرانه مصرف لبنیات از ۱۳۰ کیلو‌گرم در سال ۱۳۸۹ به ۵۵ کیلو‌گرم در سال جاری رسیده است.«محمد‌رضا بنی‌طبا» سخنگوی انجمن صنایع فر‌آورده‌های لبنی ایران نیز در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، درباره عوامل تأثیر‌گذار بر کاهش سرانه مصرف لبنیات اظهار کرد: کاهش قدرت خرید مردم در کنار افزایش هزینه‌های تولید، از عوامل تأثیر‌گذار بر کاهش مصرف سرانه هستند چون سیاست‌گذاری‌های نادرست بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و... منجر به افزایش تورم شده و در اثر تورم، هزینه‌های تولید افزایش یافته است. مصرف‌کننده هم به دلیل تورم، دچار کاهش قدرت خرید شده است.وی درباره پیامد کاهش سرانه مصرف برای صنعت لبنیات و دامپروری کشور عنوان می‌کند که کاهش سرانه مصرف منجر به کاهش تقاضا در بازار می‌شود.بنی‌طبا افزود: مصرف محصولات لبنی فوایدی نظیر جلوگیری از پوکی استخوان، جلو‌گیری از بیماری‌های دهان و دندان، رشد کودک و افزایش میانگین قد نسلی دارد اما فرهنگ‌سازی درستی نسبت به اهمیت مصرف محصولات لبنی آگاهی صورت نگرفته است. بی‌اعتنایی به آگاه‌سازی جامعه باعث شده تا خرید لبنیات برای مصرف‌کننده اولویت نداشته باشد. افزایش تورم منجر به افزایش قیمت محصولاتی نظیر نوشابه گازدار، چیپس، پفک و ... هم شده اما سرانه مصرف این محصولات هیچ‌وقت کاهشی نبوده است. همه عوامل کاهش سرانه مصرف، اقتصادی نیست. برخی عوامل مربوط عدم آگاهی و فرهنگ‌سازی در میان افراد جامعه است.
بنی‌طبا ادامه داد: حذف ارز ترجیحی و رقابتی شدن زنجیره صنعت می‌تواند مشکلات را حل کند. دولت باید ارز ترجیحی را حذف کرده و نهاده‌ها با قیمت ارز آزاد تهیه شوند. فعالان صنعت مانند گاوداران و کارخانه‌داران، نهاده‌ها را با ارز آزاد وارد و به گاوداری‌ها و کارخانه‌ها بفروشند. منابع آزاد شده از ارز ترجیحی به دهک‌های پایین جامعه تعلق بگیرد. اصلاح سیاست‌های حمایتی نظیر طرح‌های شیر مدرسه و کالا‌برگ نیز مؤثر است. رقابت باید در تمام زنجیره صنعت، نه فقط در تولید، وجود داشته باشد.