از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

خانواده عزادارند، از هیچ کاندیدایی حمایت نمی‌کند!
از ۱۰ تا ۱۴ خرداد ثبت‌نام کاندیداهای ریاست جمهوری شروع می‌شود؛ احزاب و جناح‌های مختلف در تکاپوی معرفی کاندیدای‌های خود هستند و بازار گمانه‌زنی در این دوره از انتخابات داغ است. یکی از نام‌هایی که در این رابطه مطرح شد جمیله علم الهدی همسر  رئیسی ست.
 خبرنگار تابناک جهت پیگیری با دفتر سید احمد علم‌الهدی تماس گرفت؛ صفایی، مسئول دفتر آیت الله علم الهدی در این خصوص اطلاع داد که « موضوع حضور و کاندیدا شدن همسر شهید آیت‌الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اصلا صحت ندارد.»وی گفت: خانواده ایشان عزادار هستند قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ را ندارند از کاندیدا یا جناحی هم حمایت نخواهند کرد.”همچنین تابناک نوشت،برخی شنیده‌ها حاکی از این است که احتمال حضور جمیله علم الهدی در کابینه‌ای که استمرار دولت رئیسی باشد به عنوان وزیر علوم وجود دارد.

تمایل به لاریجانی در میانه‌روها
علی آقازاده با اشاره به احتمال کاندیداتوری صالحی گفت: به نظر من آقای صالحی می‌تواند اجماع نظرات مستقلین و معتدلین باشد. تا جایی‌که من می‌دانم با توجه به عدم تمایل ایشان به شرکت در انتخابات، آمدن ایشان در صحنه قابل پیش بینی نیست.معاون حزب اعتدال و توسعه که نزدیک به روحانی به شمار می‌آید از علی لاریجانی برای حضور در انتخابات دعوت کرده است.علی آقازاده، معاون حزب اعتدال و توسعه، درباره گفت وگوی طیف روحانی با لاریجانی برای شرکت در انتخابات به «انتخاب» گفت: شاید اولین اقدام ما هم صحبت با دکتر لاریجانی بود که چهارشنبه هفته گذشته اتفاق افتاد. من به همراه آقای واعظی و نوبخت و جنتی، جلسه دو ساعته‌ای را با ایشان داشتیم. الان نمی‌توان گفت که آقای لاریجانی تصمیم به حضور گرفته یا خیر، اما من فکر می‌کنم که آقای لاریجانی در صورت عبور از فضای ۱۴۰۰، مایل است که ثبت نام کند. تلاش‌ها در ۱۴۰۰ بر این بود که یک نفر رئیس جمهور شود و چهره‌های دیگر رد شدند. در سال ۱۴۰۳، شرایط مثل ۱۴۰۰ نیست، ما این موضوع را به لاریجانی هم گفتیم. با توجه به نظر مثبت مقام معظم رهبری نسبت به آقای لاریجانی، جبران جفا در این انتخابات برای آقای لاریجانی تحقق یابد. هیچ دلیلی نیست که آقای لاریجانی تایید صلاحیت نشود.وی در ادامه در رابطه با میزان رای آری لاریجانی اشاره کرد: در میان مستقلین، اصولگرایان میانه و اصلاح طلبان هم تمایلاتی به آقای لاریجانی وجود دارد. با توجه به شرایط کشور و عملکرد دولت در سه سال گذشته، می‌طلبد که شخصی مانند آقای لاریجانی کاندید شوند.
نامزد‌های ریاست جمهوری آماده شهادت باشند!علیرضا پناهیان، درباره ویژگی‌های نامزد‌های ریاست جمهوری گفت: اگر کسی برای شهادت در این عرصه آماده نباشد، کارآمدی لازم را نخواهد داشت.علیرضا پناهیان، درباره ویژگی‌های نامزد‌های ریاست جمهوری گفت: افرادی که برای ریاست‌جمهوری می‌آیند، فداکاری می‌کنند و باید بدانند که برای چه می‌خواهند رئیس‌جمهور شوند. اگر کسی برای شهادت در این عرصه آماده نباشد، کارآمدی لازم را نخواهد داشت.

اصلاح طلبان از گزینه‌های «ماهی‌صفت» پرهیز کنند
«محمدصادق جوادی‌حصار» فعال اصلاح طلب می‌گوید: معتقدم اجماع اصلاح طلبان باید روی گزینه‌ای باشد که دوز اصلاح طلبی بالایی دارد و کاملا شناخته شده است. با گزینه‌هایی که «ماهی صفت» هستند و از دست اصلاح طلبان سر می‌خورند و از جریان اصلاح طلبی به حاشیه می‌روند نباید به میدان بیاییم.محمدصادق جوادی حصار در گفتگو با فرارو تحلیل کرد: «از منظر جریان مدیریتی حاکم، سیگنال‌هایی که می‌رسد حاکی از ادامه وضع موجود یا یک گزینه مشابه است. برای مثال معاون اول یا فردی مثل او از اردوگاه اصولگرایی رئیس جمهور شود که بتواند برنامه‌های اعلام شده و به جای مانده آقای رئیسی را ادامه داده و در حقیقت دولت ۸ ساله آقای رئیسی را حداقل به ۷ سال و یا در حداکثر ۱۱ سال امتداد دهند. این سیگنال‌هایی است که می بینیم. اما این که نگاه حاکمیت نسبت به ۴ و ۸ سال آینده چه خواهد بود، بستگی به شیوه عمل آن‌ها در انتخابات پیش رو دارد. در واقع اگر آن‌ها تصمیم به مشارکت بیشتر مردم و ایجاد پشتوانه‌های قوی‌تر برای عالی‌ترین مقام اجرایی کشور دارند، حتما باید، روند اجرایی و عملیاتی مسائل کلان کشور را به سمت اشتراک طلبی و مشارکت جویی سوق دهند تا بتوانند با حضور بیشتر مردم و سلایق گسترده‌تر مردم، انتخاباتی رقابتی‌تر و مشارکتی‌تر را سامان دهند. این انتخابات به شرط بروز چنین شرایطی، می‌تواند منجر به تغییراتی جدی در رویکرد‌های مردم هم شود. اگرچه چشم انداز پیش رو چندان امیدی را نمی‌دهند که مردم به این سرعت تغییر جهت دهند.»

در اخبار دیدم که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌ام!
«محسن هاشمی» خبر حضور خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را تایید نکرد.وی گفته است: «باید ابتدا جلسه شورای مرکزی حزب برگزار شود. باید جلسه جبهه اصلاحات هم برگزار شود. در اخباری که امروز من در فضای مجازی مشاهده کرد م، آمده که شورای مرکزی از نامزدی من حمایت کرده است، نه اینکه من نامزد شده باشم.»سید محمود علیزاده طباطبایی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز با اینکه جلسه‌ای در روز‌های گذشته به صورت مجازی برگزار شده است، اظهار کرد: در آن جلسه تصمیمی برای معرفی نامزد حزب گرفته نشد و قرار شد جلسه در روز ۵ شنبه برگزار شود.