مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

روایت حمید رضا ترقی :
مجلس دوازدهم ضدبرجام خواهد بود
«حمیدرضا ترقی» قائم مقام حزب موتلفه و نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فرارو می‌گوید: « افراد راه یافته به مجلس به خصوص در تهران عمدتا تجلی یک جریان نقاد و ضد برجام و ضد استکباری هستند. این افراد در فهرست‌های معروف نبودند و به صورت مستقل وارد صحنه شده اند و همین موضوع نشان می‌دهد که طی مدتی که این افراد فعالیت اجتماعی و سیاسی داشتند و با قشر‌های مختلف و به ویژه جوانان ارتباط گرفته اند، تاثیر قابل توجهی در جذب مخاطبان خود داشته اند. همچنین به نظر می‌رسد مجموعه این عوامل به اضافه مواضعی که نسبت به مسائل داخلی و سیاست خارجی کشور دارند، مورد توجه رای دهندگان قرار گرفته است.»ترقی معتقد است: «قطعا این نمایندگان به اقتدار دولت آقای رئیسی در سیاست خارجی، کمک زیادی خواهند کرد و همین موضوع می‌تواند دولت را در حرکت انقلابی‌تر در سیاست خارجی، پشتیبانی کرده و از محافظه کاری که ممکن است نوعا دچار شوند باز دارد.» وی در پاسخ به این پرسش که معتقدید دولت آقای رئیسی در سیاست خارجی محافظه کاری می‌کند؟ می گوید: « بله، درواقع مجلس آتی دربرابر هر نوع محافظه کاری که احتمال دارد دولت دچار شود، بازدارندگی ایجاد می‌کند.»ترقی می‌افزاید: «سیاست برجامی از اساس یک سیاست منفعل دربرابر استکبار جهانی و امریکاست و نگاه آن به توسعه، مبتنی بر ظرفیت‌های بیرونی است و نه ظرفیت‌های درونی. به شکل طبیعی سیاست‌های برجامی، روند سازش با استکبار را برای کشور، مفیدتر می‌داند. نگاه ضدبرجامی یک نگاه به داخل و استفاده از ظرفیت‌های داخلی و عدم تکیه مسئولین به بیگانگان و خارج و به طور طبیعی مخالفت با نظم فعلی جهانی است که هم اکنون در آستانه تغییر این نظم هستیم. یعنی حرکت به سمت نظم چندجانبه گرایی؛ لذا این نقاط مثبت این نگاه است که نظام جمهوری اسلامی در جهت حرکت تمدنی که دارد و به دنبال تغییر نظم بین المللی تحمیلی قدرت‌های استکباری پیش می‌رود، توفیقات بیشتری را برای کشور فراهم می‌کند.»

تب 76درصدی تورم تولید دارو در میانه فصل سرما
تورم نقطه به نقطه تولیدکننده دارو و فرآورده‌های شیمیایی و گیاهی در بهمن امسال به 76.4درصد رسید. بررسی روند نشان می‌دهد تورم تولید دارو از ابتدای تابستان امسال با سرعت بیشتری رشد کرده است.به گزارش اکو ایران، بانک مرکزی شاخص قیمت تولیدکننده را تا بهمن 1401 منتشر کرده است. در این گزارش تورم نقطه به نقطه تولیدکننده گروه دارو در بهمن 1402 و روند آن از ابتدای سال 1401 بررسی شده است. این بررسی نشان می‌دهد تورم تولید داروها در سال جاری رشد قابل توجهی داشته است.در بهمن 1402 تورم نقطه به نقطه تولیدکننده زیرگروه دارو که تغییرات قیمت را نسبت به بهمن سال قبل نشان می‌دهد برابر با 76.4درصد بوده که مقدار قابل توجهی است و نشان می‌دهد که در یک سال گذشته رشد هزینه‌ها تولید دارو در کشور را چه مقدار تحت تاثیر قرار داده اما روند این تورم از ابتدای سال 1401 نیز نشان می‌دهد که سرعت رشد قیمت‌ داروهای تولیدشده در داخل کشور شدت گرفته است.طبق این گزارش، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده دارو در فروردین سال گذشته برابر با 52.5درصد بود. این تورم به روند افزایشی خود ادامه داد و در خرداد ماه به 59.3درصد رسید که رکورد تورم نقطه به نقطه تولیدکننده دارو در سال 1401 بود. با این حال پس از خرداد سرعت رشد قیمت‌ تولید دارو کاسته شد و در خرداد 1402 تورم نقطه به نقطه به 28.8درصد رسید که کمترین مقدار تورم از ابتدای سال گذشته بود.داده‌های اخیر بانک مرکزی حاکی از این است که از ابتدای تابستان امسال رشد قیمت تولید دارو دوباره بر دور تند قرار گرفته طوری‌که تورم تولیدکننده دارو در آذر امسال به 78.3درصد رسید که رکورد تورم از ابتدای سال گذشته بود. البته در دو ماه گذشته از تب تورم دارو اندکی کاسته شده است.

دهک‌های پایین قربانیان اصلی  تصادفات
رئیس پلیس سابق راهور تهران بزرگ می‌گوید: غالب کسانی که در تصادفات مرتکب تخلف می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند دهک‌های پایین جامعه هستند که فشار‌های اقتصادی فراوان در زندگی خود دارند.سرهنگ هادی هاشمی به خبرآنلاین گفت: بیش از ۸۰درصد تخلفاتی که رانندگان ما انجام می‌دهند به‌دلیل عدم زیرساخت‌های مناسب است. البته موارد دیگری نظیر نوسانات و شرایط بد اقتصادی هم در عصبانیت و پژمرده و پریشان شدن فکر راننده موثر است و اساسا اصول رانندگی را از وی می‌گیرد. او ادامه داد: در رانندگی اصلی بنام تک‌تکلیفی داریم که افراد در حین رانندگی فقط باید به رانندگی توجه کنند ولی فشار‌های اقتصادی مختلف و مشکلات کمرشکن زندگی نمی‌گذارند ذهن راننده تک‌تکلیفی باشد و ذهن او را مشغول می‌کند، لذا در تصمیم‌گیری پریشانی دارد و رانندگی انتحاری می‌کند. مشکل ما زمینه اقتصادی کشور است. قالب کسانی که در تصادفات مرتکب تخلف می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند دهک‌های پایین جامعه هستند که فشار‌های اقتصادی فراوان در زندگی خود دارند. نه اینکه در دهک‌های بالا تخلف نباشد. آنها نیز تخلف می‌کنند ولی اگر درصد بگیریم میزان تخلفات آنها بسیار کمتر از دهک‌های پایین جامعه است چون آنها یک آرامش فکری دارند که دهک‌های پایین آن آرامش را ندارند.وی ادامه داد: در همین تهران و بیخ گوش مسئولان، مردمی که ۳۰ کیلومتر راه از کرج تا تهران را می‌خواهند طی کنند صبح ۴ ساعت در راه هستند و موقع برگشت هم همینطور. این راننده تنها تخلف نمی‌کند. زمانی که سر کار می‌آید به قدری عصبی، خسته و پریشان است که کارمند خوبی برای اداره نیست و زمانی هم که برمی‌گردد آنقدر خسته و داغون است که پدر خوبی برای خانواده نیست. ما خانواده‌ها را از بین برده‌ایم و زندگی مردم را نابود کرده‌ایم و هر چه به جلوتر می‌رویم احساس مسئولیت و حساسیت‌ها کمتر می‌شود.