مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مذاکرات توقف درگیری‌ها امیدوارکننده نیست

قدرت‌نمایی جنگ بر تن نحیف غزه

همدلی| سرویس سیاسی: حماس پنج‌شنبه پس از خروج هیئی از نمایندگانش از قاهره گفت که مذاکرات بر سر آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی، از سر گرفته می‌شود. به نوشته برخی رسانه‌ها، روند مذاکرات، امیدها را مبنی بر اینکه میانجی‌ها می‌توانند پیش از آغاز ماه رمضان کاری به پیش ببرند کمرنگ کرد. مقامات مصری پیش‌تر گفته بودند که مذاکرات بر سر درخواست حماس برای یک روند که به پایان جنگ ختم می‌شود به بن‌بست رسیده است.
 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» دیروز به نقل از چند مقام مطلع مصری نوشت، هیئت مذاکره‌کنندگان جنبش حماس ممکن است شنبه نهم مارس به قاره بازگشته تا به مذاکرات بر سر آتش‌بس احتمالی در نوار غزه ادامه دهند. پس از نزدیک به پنج ماه جنگ که منجر به ویرانی بخش بزرگی از غزه شده است، فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل و حماس افزایش یافته تا به توافقی برسند که نبردها را متوقف کند و گروگان‌ها آزاد شوند.
آمریکا، مصر و قطر در تلاش برای میانجی‌گری توافقی هستند که درگیری‌ها را به‌مدت شش هفته متوقف می‌کند و شامل آزادی ۴۰ گروگان در غزه در ازای آزادی فلسطینی‌های زندانی در اسرائیل می‌شود.
مقامات مصری گفتند که حماس این پیشنهاد را پذیرفته است اما خواهان تمهیداتی است که در نهایت منجر به آتش‌بس دائمی شود. اسرائیل به‌طور علنی این درخواست را رد کرده و گفته است که قصد دارد پس از هرگونه آتش‌بس حمله‌ها را با هدف نابودی حماس از سر گیرد.
کودکان غزه به خاطر گرسنگی و تشنگی می‌میرند
وضعیت بهداشتی و غذایی در غزه به مرز بحران رسیده وکمیسر کل آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی «آنروا» اعلام کرد: وضعیت در غزه فراتر از تمامی تصورات است و ما در هیچ بحران پیشینی چنین وضعیتی را ندیده بودیم.
کمیسر کل آنروا عنوان داشت که باید اجازه ورود کامیون‌های حامل کمک از طریق گذرگاه‌های غزه داده شود و ارسال هوایی کمک‌ها مایه بی‌نیازی از کمک‌های زمینی نیست.
وی تصریح کرد: ما خواهان گشودن گذرگاه‌های زمینی برای رساندن کمک‌های انسانی به غزه هستیم. ما با فاجعه‌ای مواجه هستیم که فقط مربوط به غذا در نوار غزه نیست، وضعیت در آنجا فراتر از تمامی تصورات است و ما در هیچ بحران پیشینی چنین وضعیتی را ندیده بودیم. کمیسر کل آنروا خاطرنشان کرد: نوار غزه در آستانه ورود به قحطی قرار گرفته است و کودکان در آنجا به خاطر گرسنگی و تشنگی می‌میرند. وی افزود: باید اراده سیاسی برای گشودن گذرگاه‌های زمینی در مقابل ورود کامیون‌های حامل کمک به نوار غزه وجود داشته باشد. کمیسر کل آنروا تصریح کرد: ما تا به الان هیچ شواهدی را دریافت نکردیم که ادعاهای اسرائیل در مورد متهم کردن کارمندان آنروا به مشارکت در حمله هفتم اکتبر را تایید کند. منحل کردن آنروا تا قبل از دستیابی به راه حل سیاسی دائمی، یک اشتباه خواهد بود.
وضعیتی فراتر از استراتژی نابودی حماس!
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه این احتمال را مطرح می‌کند که اهداف این رژیم فراتر از نابودی جنبش حماس است.
«جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به کشتار فلسطینیان منتظر دریافت آرد در میدان «النابلسی» شهر غزه تاکید کرد: حمام خونی که ۲۹ فوریه در میدان النابلسی غزه رخ داد، نتیجه مستقیم کاهش کمک‌های بشردوستانه به جمعیتی است که از گرسنگی رنج می‌برند.
طبق گزارش شبکه الجزیره، بورل افزود: با وجود مخالفت کابینه بنیامین نتانیاهو، جامعه بین‌الملل در موضوع راه‌حل «۲ دولتی» متحد است و باید به سرعت برای اجرای آن اقدام کند.
بورل تاکید کرد: واضح است که نیروهای اسرائیلی در حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی موفق عمل نکرده‌اند و کمک‌های بشردوستانه وارد شده به غزه کافی نیست.
محاصره نظامی و دشواری زنده ماندن در غزه
با این حال حماس گفته است که بدون عقب‌نشینی کامل اسرائیل گروگان‌های باقی مانده را آزاد نمی‌کند. پیش‌بینی می‌شود که حماس حدود ۱۰۰ گروگان در اختیار داشته باشد.
حماس همچنین خواهان آزادی شماری زیادی از زندانیان از جمله شماری از نیروهای ارشد خود است که در اسرائیل زندانی هستند. مقامات مصری می‌گویند که اسرائیل می‌خواهد مذاکرات را محدود به توافقی جمع و جورتر کند.
گروه‌های امدادی می‌گویند که محاصره کامل غزه از سوی اسرائیل و درگیری‌های مداوم، ارسال تدارکات در بیشتر نقاط غزه را تقریبا غیر ممکن کرده است. از حدود ۳۰۰ هزار نفری که همچنان در شمال غزه زندگی می‌کنند، بسیاری برای زنده ماندن به خورد ن علوفه حیوانات روی آورده‌اند. در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی «وضعیت عمومی کشور» در کنگره آمریکا گفت که این کشور یک اسکله موقت در نوار غزه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به این باریکه می‌سازد.
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به رنج و مصائب اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به‌دنبال جنگ فعلی و حمله گروه  حماس به اسرائیل اشاره کرد و گفت: میزان کمک‌هایی که برای غیرنظامیان در غزه ارسال می‌شود کافی نیست.جو بایدن گفت: « من به ارتش ایالات متحده دستور می‌دهم که یک اسکله موقت در سواحل غزه ایجاد کند که بتوان از طریق آن محموله‌های غذا، آب، دارو و سرپناه را به آنجا فرستاد». او تصریح کرد که هیچ نیروی آمریکایی در جریان ساخت این اسکله موقت وارد غزه نخواهد شد.