مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


خبرخوب برای بازنشستگان و مستمری بگیران

تامین اجتماعی زیربار مالکیت پرسپولیس ورشکسته نرفت

همدلی| گروه ورزش: ترفندهای دولت برای بازپرداخت بدهی‌‌های معوقه سنگین به شرکت‌ها و بانک‌‌های داخلی با واگذاری املاک و امتیازات دولتی به آنها  این بار درباره پرسپولیس جواب نداد و سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که حاضر نیست مالکیت پرسپولیس را بپذیرد و ترجیح می‌دهد حواسش به سرمایه مستمری گیران باشد.
در شرایطی که خبری از اصلی ترین درآمد مالی یعنی حق پخش تلویزیونی نیست، فوتبال و باشگاهداری هیچ بهره مالی و صرفه اقتصادی برای متولیان آن ندارد و در چنین شرایطی ورود بخش خصوصی به آن چیزی جز ضرر و زیان برایش به دنبال نخواهد داشت . دولت در شرایطی که برای رهایی از هزینه‌‌های چند صد میلیاردی و ایضا بدهی‌‌های چند صد میلیاردی و البته اجبار کنفدراسیون فوتبال اسیا به دنبال رهایی از مالکیت استقلال و پرسپولیس است که در این راه گزینه ای جز خصولتی‌ها را پیش رو خود نمی‌بنید. یکی از این خصولتی‌ها شستا زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است که گویا با یکی از آن دسته دستورهای معروف دولت سیزدهم، مکلف شده به جای بخشی از طلب هایش پرسپولیس ورشکسته و زیان ده را بردارد!
بازنشستگان محتاج نان شب
 این دستور معروف و غیرکارشناسی دولت سیزدهم در شرایطی صادر شده است که بی تردید بازنشستگان با توجه به تورم افسارگسیخته و مستمری نازل، ضعیف ترین اقشار جامعه هستند و روا نیست پولی که می‌تواند در جای دیگر به درستی سرمایه گذاری شده و مانع ورشکسته ای صندوق تامین اجتماعی شود هزینه فوتبال ورشکسته شود؟ در نظر بگیرد یک بازنشسته تامین اجتماعی 30 سال حق بیمه به صندوق بازنشستگی پرداخت کرده و صندوق عیدی  پایان سال را مبلغ 2 میلیون و 500 هزار تومان برای آنها تعیین می‌کند یعنی پول فقط 3 ، 4 کیلو گوشت گوسفند! آن وقت خبر بیاید که قرار است به فلان فوتبالیست چند میلیارد پرداخت شود، مشخص است چه پیامدهای ناگوار اجتماعی و روانی برای جامعه به دنبال خواهد داشت. با وجود این سازمان تامین اجتماعی دست کم تاکنون زیر بار این دستور نسنجیده نرفته است، این را یکی از مسئولان سازمان تامین اجتماعی در  یک گفت وگوی تلویزیونی اعلام کرد و خیال بازنشستگان را از این نظر راحت کرد.
قانون افزایش سن بازنشستگی برای فرار از ورشکسته شدن
این دستور در حالی صادر شده است که دولت و مجلس به خاطر چند دهه ناکارآمدی در سازمان تامین اجتماعی و در خطر ورشکسته شدن صندوق‌‌های بازنشستگی به طور کلی، اقدام به تصویب قانون افزایش سن بازشنستگی کردد.ن موضوعی که ناخرسندی شدید نیروهای کار را نیز به دنبال داشته است و مشخص نیست در این سال‌ها چه تصمیماتی از این دست تامین اجتماعی را با این خطر بزرگ مواجه کرده است، اما در کانون توجه بودن فوتبال خوشبختانه مانع تحقق یا تکرر این تصمیمات خلق الساعه شد!
تامین اجتماعی: سرمایه متعلق به بازنشستگان است !
جمشید مهرابی، مدیرکل نظارت بر امور شرکت‌های تأمین اجتماعی واگذاری باشگاه پرسپولیس به این سازمان را غیرقانونی خواند و گفت که فارغ از این موضوع چنین انتقالی از چاله به چاه افتادن است.مهرابی تصریح کرد: نکته بعدی این است که سازمان تأمین اجتماعی به 47 میلیون بیمه شده تعلق دارد و حق بیمه‌ای را که دریافت می‌کند، باید به جایی ببرد که سوددهی بالاتری داشته باشد. همه می‌دانیم باشگاهداری در ایران خیلی بازده بالایی ندارد و اگر هم داشته باشد حوزه‌های دیگری هستند که می‌توانند سوددهی بیشتری داشته باشند که ما بتوانیم حقوق ماهیانه بازنشسته‌ها و کارگران را پرداخت کنیم.
مدیرکل نظارت بر امور شرکت‌های تأمین اجتماعی با یادآوری اینکه «نگرانی‌های جدی در این زمینه وجود دارد.»، افزود: مصوبه‌ای را از هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی داریم که رسماً اعلام کرده است به چهار دلیل در اختیار گرفتن مالکیت پرسپولیس به صلاح و صرفه نیست.
مهرابی خاطر نشان کرد: نکته دیگر اینکه ذینفعان اصلی سازمان که بازنشستگان هستند از طریق کانون بازنشستگان بارها و بارها مخالفت و نگرانی خود را بابت این انتقال اعلام کرده‌اند. نمایندگان مجلس نیز مخالفت این موضوع هستند.
وی اظهار داشت: بنده هم به‌عنوان فردی مسئول در سازمان تأمین اجتماعی و هم فردی که پرسپولیسی است و علاقه و عشق شدیدی به این تیم دارد می‌گویم فارغ از مسائل قانونی، واگذاری پرسپولیس به تأمین اجتماعی از چاله به چاه افتادن است.
مدیرکل نظارت بر امور شرکت‌های سازمان تأمین اجتماعی در خاتمه یادآور شد: اصلاً مسئله خرید باشگاه پرسپولیس توسط سازمان تأمین اجتماعی مطرح نیست، بلکه پیشنهاد شده که به‌جای بخشی از بدهی سنگین دولت به سازمان تأمین اجتماعی، باشگاه پرسپولیس منتقل شود! ما درخواستی برای خرید باشگاه پرسپولیس ندادیم و این پیشنهاد احتمالاً از سوی خود دولت است.
این مقام مسئول در سازمان تامین اجتماعی یک استناد فوتبالی هم در این خصوص دارد، او گفت: ما مالک 56 درصد سهام شرکت ذوب‌آهن اصفهان هستیم و اکنون مالکیت باشگاه متعلق به این مجموعه را در اختیار داریم. ماده L3 مقررات صدور مجوز حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا امکان ارائه مجوز حرفه‌ای برای مالکیت مستقیم یا غیرمستقیم بیش از یک باشگاه را نمی‌دهد. در واقع اساسأ از ریشه مشکل داریم که بخواهیم مالکیت پرسپولیس را در اختیار بگیریم و بار دیگر بحث مالکیت مشترک پرسپولیس پیش می‌آید و مشکل این باشگاه را حل نخواهد کرد.
بی‌اطلاعی معاون حرفه‌ای وزارت ورزش
در این میان جالب اینکه شروین اسبقیان  معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیارت ورزش و جوانان یا از موضوع به این مهمی بی اطلاع است یا دیروز در جمع خبرنگاران این گونه وانمود کرد. او درباره آخرین وضعیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای واگذاری و خبر عدم تمایل تامین اجتماعی برای خرید پرسپولیس گفت: در این زمینه دوستان ما در سازمان خصوصی‌سازی بهتر می‌توانند پاسخ دهند. وزارت ورزش و جوانان دنبال تیمداری و باشگاه‌داری نیست و تنها ناظر بر عملکرد باشگاه‌هاست. تلاش وزارت ورزش این است که زودتر تکلیف این دو باشگاه محبوب حل و فصل و تعیین تکلیف شود تا دغدغه هواداران این دو باشگاه رفع شود.
اسبقیان همچنین درباره واگذاری باشگاه پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی در ازای بدهی دولت به این سازمان گفت: چنین موضوعی را نشنیده‌ام اما سیاست وزارت ورزش و جوانان این است که این باشگاه را واگذار کند و دولت نیز به جد پیگیر این موضوع است تا زودتر وضعیت این دو باشگاه مشخص و تعیین تکلیف شود تا دغدغه هواداران برطرف شود.