مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» به بهانه داغ شدن بازار بارورسازی ابرها گزارش می‌دهد:

بارورسازی؛ راهکار یا چالش؟

نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه تاکید کرد: اگر چنین سازمان و نهادی شکل بگیرد حلال رفع مشکل بی آبی کشور نخواهد بود، بلکه تنها بخشی از مشکلات بی آبی کشور را برطرف خواهد کرد.با تمام این تفاصیل به نظر می‌رسد دولت پرونده ویژه ای را برای بارورسازی ابرها باز کرده باشد کمااینکه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نیز درباره بارورسازی‌ابرها نیز خبر از تاسیس سازمانی جدید در وزارت نیرو برای بارورسازی ابرها تشکیل شده است. سازمانی با نام «بهره‌برداری فناورانه از آب‌های جوی» .احد وظیفه با بیان اینکه بارورسازی ابرها موضوعی مناقشه برانگیز در هواشناسی است به همدلی می‌گوید: این سیستم‌ها تغییرپذیری درونی بسیار زیادی دارند. از دهه ۱۹۴۰ اقداماتی در جهت بارورسازی ابرها صورت گرفته است ولی به دلیل اینکه آشکارسازی اثر انسان بر روی ابرها بسیار سخت و چالش برانگیز است هنوز بعد از گذشت این سال‌ها توافقی بر روی آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه برخی معتقد هستند که این باران بدون بارورسازی هم می‌بارد می‌گوید: شرکت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند اعتقاد دارند که این باران به خاطر فعالیت آن‌ها است. آن‌ها معتقد هستند طول زمان بارش یا حتی شدت بارش را افزایش داده‌اند. به علت تغییرپذیری طبیعی ابر حتی اگر بارورسازی هم صورت نگیرد امکان دارد در یک منطقه ۲ نوع بارش صورت بگیرد که ناشی از متغییر بودن سیستم‌های جوی است.
وی همچنین با ذکر اینکه توافقی بر روی این موضوع که بارورسازی موثر است یا نه انجام نشده است تصریح می‌کند: البته در آزمایشگاه یک سری فضای محدود ایجاد می‌کنند و شرایط را مهیا کرده که این باعث ابرناک شدن فضا در محیط آزمایشگاه می‌شود، ولی عده‌ای معتقد هستند شرایط طبیعت مطابق آزمایشگاه نیست. در آزمایش به صورت مصنوعی رطوبت وارد می‌کنید و مقدار فشار، باد و اثر توپوگرافی را ایجاد کرده و اصلاً مشابه شرایط واقعی در طبیعت نیست.وی گفت: مطابق گزارش سازمان جهانی هواشناسی نزدیک به ۶۰ کشور این کار را انجام می‌دهند و اکثریت به صورت تحقیقاتی است و بعضی‌ها هم مدعی عملیاتی بودن هستند. به طور مثال امارات متحده عربی در فصل گرم سال که ابرها را با ذرات نمک بارورسازی می‌کند و مدعی هستند که موفق بوده است. اما سازمان جهانی هواشناسی این مسئله را به طور کامل قبول ندارند و زیر سوال بردند.رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در نهایت اینگونه نتیجه می‌گیرد که بارورسازی روشی برای برطرف کردن خشکسالی محسوب نمی‌شود و نمی‌تواند خشکسالی در منطقه‌ای را برطرف کند. حداکثر ابزاری در حعبه ابزار مدیریت منابع آب است