مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سخنگوی وزارت امورخارجه با رد کمک نظامی ایران به مسکو در جنگ اوکراین تأکید کرد

همکاری متعارف با روسیه

همدلی|  گروه سیاسی:  سخنگوی وزارت امورخارجه در باره ادعاهای مربوط به کمک ایران به روسیه در جنگ اوکراین و ارسال سلاح به این کشور گفت: «ما بارها در این ارتباط موضع و دیدگاه‌های خودمان را اعلام کرده‌ایم. مواضع نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران روشن است، همکاری ما با روسیه همکاری های متعارف، مبتنی بر حقوق و مقررات بین المللی و مبتنی بر منافع و مصالح مشترک است و مسبوق به وقوع جنگ در اوکراین است و همکاری های دو کشور ادامه پیدا خواهد کرد. این همکاری‌ها علیه هیچ کشوری نیست. مواضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به بحران اوکراین صریح، شفاف و روشن است.» وی در نشست مطبوعاتی هفتگی خود با خبرنگاران،  ما بارها گفته‌ایم که جنگ را راه حلی برای حل اختلافات نمی دانیم و دیپلماسی را تنها ابزار برای حل اختلافات می دانیم. ما مشکل این جنگ را در رفتار کشورهایی می دانیم که به طور یکجانبه سلاح های خود را به یک طرف جنگ گسیل می کنند و در مقابل دیگران را متهم می کنند. ایران بارها از راهکار سیاسی در جنگ اوکراین قویا حمایت کرده است و می کند.» کنعانی در ادامه افزود: «نقش امریکا و طرف های اروپایی در بحران اوکراین روشن است. اگر آنها به تعهدات خود بر أساس صلح بین المللی عمل می کردند، چنین جنگی رخ نمی‌داد. رفتارهای آنها نشان داد که به جای تلاش برای کاستن از بحران و تنش در اوکراین، سوخت بر این بحران و شعله‌های این آتش می‌ریزند. آمارهای رسمی امریکا و کشورهای اروپایی نشان می‌دهد که چه کسانی به تدام این جنگ کمک می کنند. آمار وزارت دفاع امریکا نشان می‌دهد که از سپتامبر ۲۰۲۲ تا پایان سال ۲۰۲۳ دولت ایالات متحده ۸۰ میلیارد دلار به طرف‌های اوکراینی سلاح فرستاده‌اند و از این میزان ۵۰ میلیارد دلار به کشورهای اروپایی برای کمک به اوکراین سلاح ارسال شده است. این نشان می دهد که کدام کشورها بر تداوم جنگ در اوکراین اصرار دارند و طرح ادعاهای دیگر کمکی به حل این بحران نمی کند و نمی تواند رفتارهای غیرانسانی آنها را کتمان کند.»
احتمال جنگ حزب‌الله - اسرائیل
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احتمال بروز جنگ میان حزب‌الله و اسرائیل و جنگ افروزی‌های رژیم صهیونیستی علیه لبنان گفت: «رژیم صهیونیستی بر اساس ماهیت جنگ طلبانه خود در راستای گسترش جنگ در منطقه است. ناصر کنعانی تصریح کرد:  هر عملیاتی که رژیم صهیونیستی در منطقه انجام دهد علیه صلح و امنیت در منطقه است و مسئولیت آن متوجه این رژیم و نیز کشورهایی است که از این رژیم حمایت می کنند از جمله ایالات متحده که از ابتدای جنگ به طور جدی و تمام عیار از این رژیم حمایت نظامی و سیاسی کرده و حتی با استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد باعث شده است تا اهمیت سازمان ملل از انجام به تعهداتش باز بماند. در حال حاضر نیز ایالات متحده و اسرائیل نیز نسبت به جنگ افروزی در لبنان نیز مسئول هستند و باید به مسئولیت خود عمل کنند.»
موضع اصولی در برابر ادعای کویت
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای اخیر کویت برسر میدان نفتی آرش که در بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس آمده درحالی که ایران بارها تمایل خود را به گفت وگو و حل اختلافات از طریق مذاکرات تاکید کرده است، گفت: «ما مواضع اصولی خود را مبتنی بر قوانین بین الملل بارها اعلام کرده ایم. طرح ادعاهای بی اساس و یکجانبه هیچ راه حلی را به وجود نخواهد آورد. ما بر اساس سوابق مذاکراتی که در این زمینه وجود دارد و بر اساس منافع مشترک بر تداوم مذاکرات حقوقی و فنی همواره تاکید کرده ایم. نگاه ما به مناسبات با همسایگان نگاه مبتنی بر تلاش برای ایجاد فضای مثبت و سازنده برای تامین منافع مشترک از طریق گفت وگوهای فنی و دوستانه است. ما بارها اعلام کرده ایم که باید از بیان چنین مسائلی در رسانه ها پرهیز شود چراکه طرح چنین موضوعاتی در رسانه ها هیچ کمکی به حل مشکلات نمی‌کند.»
رد ادعاها در باره سودان
کنعانی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ادعای یک رسانه امریکایی مبنی بر تقاضای ایران برای ایجاد پایگاه نظامی در سودان با وجود تکذیب وزیر امور خارجه سودان گفت: «آفتاب آمد دلیل آفتاب. همان طور که گفتید وزیر امور خارجه سودان این ادعا را رد کرده است. ما هم این ادعا را قویا تکذیب می کنیم و آن را ساخته و پرداخته دشمنان با أغراض خصمانه می دانیم.»
اهداف سفر رئیسی به الجزایر
کنعانی درباره سفر رئیس جمهوری کشورمان به الجزایر نیز گفت: «این سفر با دو هدف انجام شد؛ یکی برای شرکت در نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز و دیگری در چارچوب روابط دوجانبه و ارتقای روابط میان دو کشور بوده است. لازم به یادآوری است که رئیس جمهوری کشورمان در نشست قبلی کشورهای صادرکننده گاز در دوحه ابتکاری را با عنوان گاز طبیعی در خدمت بازیابی اقتصاد جهانی پس از کرونا مطرح کرده بودند. هدف از آن همکاری میان کشورهای تامین کننده و مصرف کننده برای استفاده از گاز طبیعی به عنوان انرژی پاک بعد از کرونا بود. تلاش برای شکل‌گیری گفت‌وگو میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گاز طبیعی بر اساس طرحی که از قبل داده بودند از جمله اهداف رئیس جمهوری کشورمان در سفر به الجزایر بود. همچنین این سفر در پاسخ به سفر رئیس جمهوری الجزایر و در چارچوب روابط دوجانبه میان کشورمان با الجزایر است. الجزایر کشوری اسلامی، انقلابی و یکی از کشورهای مهم در شمال آفریقا و عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر سازمان ملل است. روابط ایران و الجزایر همواره روابطی دوستانه و نزدیک بوده است. از یک سال قبل ما تحرک و پویایی جدید در روابط دو کشور را با سفر مقامات ارشد این کشور به کشورمان شاهد بودیم. در حوزه های منطقه ای ما دارای دیدگاه های مشترک از جمله در مساله فلسطین هستیم که دو کشور در این زمینه رایزنی ها و گفت وگوهایی را داشته اند و همچنان ادامه دارد.»