مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اجبار نوشتن خلاصه دوکتاب به شروین حاجی پور،حرکتی ضد فرهنگی است

اعتراض به ماهیت حکم

نوه شهید مطهری بخشی از مجازات شروین حاجی‌پور را گردن گرفت. در این حال «مرتضی جوادی آملی» استاد حوزه درباره حکم پرونده نوشت:  نوشتن خلاصه دو کتاب شهید مطهری و آیت‌الله العظمی جوادی آملی به عنوان «مجازات»، حرکتى ضد فرهنگى است .
حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی جوادی آملی» استاد حوزه علمیه نوشت: اساساً شناخت دنیاى فرهنگ و هنر، علم و دانش و روح و جانى که در این رابطه مصروف مى‌شود کاملا با فضاى قضائى و امنیتى متفاوت است و هیچ مساسى با یکدیگر ندارند. این دو اثر فرهنگى که یکى قبل از انقلاب و دیگرى در اوایل انقلاب براى آگاهى و ساخت جامعه انسانى و خصوصا بانوان جامعه اسلامى و انسانى طراحى و تدوین شد، مى‌رفت تا ضمن بیان موقعیت و جایگاه رفیع زنان جامعه از نظرات و آراء ناصواب پالایش گشته و شناخت اصیل و معرفت بنیادین بر اساس آموزه هاى وحیانى حاصل گردد و هرگز مطالعه آن به منظور یک اقدام مجازاتى مورد نظر نبوده بلکه خود حرکتى ضد فرهنگى تلقى مى شود.
در این حال به‌گزارش جماران؛ نوه شهید مطهری بخشی از مجازات شروین حاجی‌پور را گردن گرفت.
بعد از انتشار حکم محکومیت شروین حاجی پور، خبر رسید حسین، نوه شهید مرتضی مطهری در مورد این بخش از حکم شروین، پیشنهاد همکاری داده است.
در متن پیشنهادِ «حسین مطهری» که در صفحه اینستاگرام او آمده نوشته شده است: «من کاری در برابر این حکم از دستم برنمی‌آید جز اینکه می‌توانم نوشتن خلاصه دو کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» اثر شهید مطهری و «زن در آئینه جلال و جمال» نوشته حضرت آیت‌الله جوادی آملی را برای آقای حاجی پور به عهده بگیرم تا روزی که خوندن کتاب شهید مطهری مجازات تلقی نشود.»
همچنین حجت الاسلام و المسلمین «مرتضی جوادی آملی » استاد حوزه علمیه  نیز نوشت:
حضور گرامى صدیق ارجمند جناب آقاى محمد مطهرى. بعد از سلام و تحیت ؛ در رسانه‌هاى اجتماعى خواندم که آقاى حسین مطهرى نوه گرامى متفکر شهید حضرت آیة الله مطهرى (قدس الله سره)خطاب به آقاى شروین حاجى پور نوشتند که «من کارى در برابر این حکم از دستم بر نمى‌آید جز اینکه مى‌توانم نوشتن خلاصه دو کتاب “نظام حقوق زن در اسلام” اثر شهید مطهرى و “زن در آئینه جلال و جمال”  نوشته حضرت آیة الله جوادى آملى را براى آقاى حاجى پور به عهده بگیرم تا روزى که خواندن کتاب شهید مطهرى مجازات تلقى نشود.»
ضمن تحسین این اقدام شایسته که قطعا باعث تشویق آقاى شروین حاجى پور در جهت معرفت برتر نسبت به هویت و شخصیت زن مى گردد، اساساً شناخت دنیاى فرهنگ و هنر،  علم و دانش و روح و جانى که در این رابطه مصروف مى شود کاملا با فضاى قضائى و امنیتى متفاوت است و هیچ مساسى با یکدیگر ندارند این دو اثر فرهنگى که یکى قبل از انقلاب و دیگرى در اوایل انقلاب براى آگاهى و ساخت جامعه انسانى و خصوصا بانوان جامعه اسلامى و انسانى طراحى و تدوین شد، مى رفت تا ضمن بیان موقعیت و جایگاه رفیع زنان جامعه از نظرات و آراء ناصواب پالایش گشته و شناخت اصیل و معرفت بنیادین بر اساس آموزه هاى وحیانى حاصل گردد و هرگز مطالعه آن به منظور یک اقدام مجازاتى مورد نظر نبوده بلکه خود حرکتى ضد فرهنگى تلقى مى شود، امید است ضمن حفظ و حرمت جوانان به ویژه هنرمندان کشور در جهت رشد و ارتقاى علمى و فرهنگى کشور گامهاى شایسته اى برداشته شود. با ارادت مرتضى جوادى آملى.