مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

دستفروشان مشمول مالیات نمی‌شوند
در حالی‌که رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد می‌گوید در سال آینده دست‌فروشان هم مشمول مالیات می‌شوند و اساسا هر فردی بابت هر میزان درآمد بالاتر از سقف تعیین شده باید مالیات بپردازد، رئیس سازمان امور مالیاتی با تکذیب این خبر گفت: برنامه‌ای برای مالیات‌ستانی از دست‌فروشان نداریم.به گزارش همدلی، «هادی سبحانیان» معاون وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران درباره سازوکار اخذ مالیات از دست‌فروشان برای سال آینده گفت: دست‌فروشان مشمول مالیات نخواهند شد.

خودروهای کارکرده مناطق آزاد
وارد کشور می‌شوند
امکان ثبت‌سفارش خودروهای وارد شده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ نوزدهم دی ماه به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شده است.به گزارش تسنیم، برای این منظور محل تامین ارز جدید ذیل عملیات ارزی بدون انتقال ارز با عنوان «از محل بند 9 ماده 38 آیین‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات - بند (ث) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402» ایجاد شد.مطابق تصویب‌نامه هیأت وزیران، خودروهای ساخت آمریکا یا برند آمریکایی و خودروهای با برند لامبورگینی، فراری، پورشه، هامر، مازراتی و بوگاتی (خودروهای مستثنی شده از حکم بند (1) تفاهم‌نامه مشترک شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی و گمرک ایران) مشمول استفاده از مصوبه مذکور نشده و امکان ثبت‌سفارش ندارند.همچنین تا اطلاع ثانوی صرفا کاربران دارای کارت بازرگانی فعال امکان ثبت‌سفارش و واردات از این محل را خواهند داشت.

امکان اخذ مالیات‌های جدید فراهم است
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در برخی از کشورها مالیات بر درآمدهای اتفاقی دیده شده که در کشور ما هم این قانون باید اجرا شود و با توسعه سامانه مودیان اجرای این قانون امکان‌پذیر است.به گزارش همدلی، بابک نگاهداری با اشاره به موضوعات مالیاتی برنامه هفتم اظهار داشت: موضوع مهمی که در برنامه هفتم دیده شده اینکه منبع اصلی درآمد اصلی بودجه به جای نفت در درآمدهای مالیات تمرکز شود. همچنین از دیگر بندهای برنامه هفتم در بخش مالیات تعریف پایه‌های جدید مالیاتی است.وی ادامه داد: از دیگر موضوعات برنامه هفتم در بخش مالیات این است که جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.

کاهش مداوم سهم صادرات از اقتصاد ایران
سهم صادرات کالاها و خدمات در پاییز 1402 به 11.8درصد از تولید ناخالص داخلی ایران رسیده است. این عدد نسبت به پاییز سال 1385 نزدیک به 13درصد افت کرده است. به گزارش اکو ایران، ارقام تولید ناخالص داخلی کشور تا پایان پاییز سال جاری توسط مرکز آمار منتشر شده است. تولید ناخالص داخلی نشان‌دهنده حجم اقتصاد است و ارزش تمام کالاها و خدماتی را نشان می‌دهد که در طول یک دوره در اقتصاد تولید شده است.بررسی سهم هزینه در بخش صادرات کالاها و خدمات در پاییز سال‌های 1385 تا 1402 نشان می‌دهد که سهم صادرات در 18 سال گذشته کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته، طوری‌که در پاییز 1402 به 11.8درصد رسیده که نسبت به سال 1385 تقریبا نیمی از آن کاسته شده است.در اقتصاد کشور فعالیت‌های مختلفی ارزش افزوده تولید می‌کنند. در این میان اما تجارت اهمیت زیادی دارد زیرا از طریق ارزآوری می‌تواند درآمد زیادی برای کشور ایجاد کند.در پاییز 1402 از کل فعالیت‌های اقتصادی در کشور 219هزار و 609 میلیارد تومان درآمد حقیقی ایجاد شده که در این میان سهم صادرات کالا و خدمات برابر با 11.8درصد بوده یعنی از ناحیه صادرات کالا و خدمات در این مدت 26هزار و 20 میلیارد تومان درآمد حقیقی برای کشور ایجاد شده است. برای ارزیابی این سهم و فهم بهتر از آن لازم است با سال‌های قبل مقایسه شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم صادرات در این سال‌ها افت قابل ملاحظه‌ای داشته است.
افت 13درصدی سهم صادرات از تولید ناخالص داخلی در 18 سال
سهم صادرات در پاییز سال 1385 برابر با 24.7درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بوده است. این سهم تا سال 1392 به طور کلی روندی صعودی داشت طوری‌که در پاییز سال 1392 به حداکثر سهم خود در این سال‌ها برابر با 26.4درصد رسید اما پس از آن روندی نزولی را طی کرد طوری‌که در سال 1394 بیشترین افت خود را در این مدت برابر با 5.9درصد در یک سال تجربه کرد. گشایش‌های اقتصادی که از آخر این سال آغاز شد سبب شد سهم صادرات در سال 1395 نسبت به سال قبل 6.5درصد رشد کند که بیشترین مقدار رشد در این سال‌ها بود. رقم سهم صادرات در پاییز این سال به 24.2درصد رسید.
پس از سال 1395 کاهش این سهم ادامه یافت و در پاییز سال 1400 به 10.2درصد رسید که کمترین سهم صادرات طی 18 سال گذشته بود.با این حال در دو سال اخیر سهم صادرات در تولید ناخالص داخلی کشور مجددا مقداری افزایش یافت. با این حال افت 12.8درصدی این سهم از سال 1385 تا 1402 قابل ملاحظه است. این افت می‌تواند نشانی از این باشد که توان صنعتی و فنی و همچنین رقابت‌پذیری محصولات تولیدی کشور در این مدت کاهش یافته و بنابراین درآمد کمتری از این ناحیه در کل درآمد ملی ایجاد شده است.