مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

رئیسی در الجزیره
رئیس جمهوری با استقبال «نذیر العرباوی» نخست وزیر الجزایر وارد الجزیره پایتخت این کشور شد.به گزارش جماران «سید ابراهیم رئیسی» که به منظور دیدار رسمی دوجانبه و شرکت در نشست مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز به الجزایر سفر کرده است، دیروز با استقبال نخست وزیر این کشور از طریق فرودگاه بین المللی «هواری بومدین» وارد الجزیره شد. رئیسی قرار است در هفتمین نشست مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز (GECF) سخنرانی و در حاشیه این نشست با برخی از سران و مقامات عالیرتبه شرکت کننده در آن دیدار و گفتگو خواهد کرد.برگزاری مراسم استقبال رسمی از سوی رئیس جمهور الجزایر، دیدار و گفتگوی دوجانبه با همتای الجزایری، نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ۲ کشور و امضای چند سند همکاری از جمله برنامه‌های روز دوم سفر رئیسی به الجزایر است.

خطر ناامیدی مردم از صندوق‌های رأی
مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به جماران با تأکید بر اینکه جنبه‌ جمهوریت نظام این روزها نفس‌های سختی می‌کشد، به «جماران» گفت: امروز ما کاری کرده‌ایم که مهمترین جلوه‌ حضور مردم‌، که شرکت‌ در انتخابات، آن هم دو انتخابات مهم خبرگان و مجلس‌ که هر دو در سرنوشت‌ آینده کشور مؤثر و حیاتی هست، فکر کنند آمدن آنها مؤثر نیست و از اثرگذاری رأی و صندوق‌های رأی ناامید شده‌اند که این بسیار خطرناک است.حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری افزود: ادوار گذشته که‌ برای‌ رأی دادن به‌ حسینیه جماران می‌آمدم مشارکت بیشتر بود و مردم بیشتری شناسنامه در دست‌ داخل صف ایستاده بودند. اما جمعه(پریروز)چنین مشارکتی را شاهد نبودم.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: چرا نظام انتخابات را به اینجا رسانده‌ایم و کشور را این گونه اداره‌ کرده‌ایم که امروز مردم‌ احساس می‌کنند بود و نبود آنها کنار صندوق یکی است؟وی افزود: صبح که‌ از منزل‌ بیرون می‌آمدم در ذهنم چهل و چند سال گذشته را مرور می‌کردم و آسیب‌هایی که‌ به‌ نظام جمهوری اسلامی وارد شده، به خصوص جنبه‌ جمهوریت نظام که این روزها نفس‌های سختی می‌کشد. اوضاع صندوق‌های رأی امروز نشان دهنده‌ به نفس افتادن وضعیت جمهوریت در کشور هست.

اگر نهاد انتخابات ضعیف شود
«علی لاریجانی» به خبرآنلاین گفت: اگر این نهاد انتخابات ضعیف شد، هم در داخل کشور مشکل‌ساز می‌شود و هم در خارج از کشور.مشاور رهبر انقلاب و رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: یک انتخابات پرفروغ، یک سرمایه ملی در کشور است و این مسئله در مراودات بین‌المللی لحاظ می‌شود. نکته مهم دیگر این است که خود نهاد انتخابات را نباید در کشور ضعیف کرد. اگر این نهاد انتخابات ضعیف شد، هم در داخل کشور مشکل‌ساز می‌شود و هم در خارج از کشور.

چهره جنجالی رأی نیاورد مجلس رای نیاورد
حسن نوروزی نماینده رباط کریم و از طرفداران لایحه عفاف و حجاب رأی نیاورد. حسن قشقاوی که پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه بود، در حوزه رباط‎‌کریم و بهارستان راهی بهارستان شد.

کنایه عباس عبدی به قالیباف
عباس عبدی به کنایه نوشت: هنگامی که مهم‌ترین سرلیست انتخاباتی از دادن کوچک‌ترین پاسخ به انواع و اقسام مسائل پیرامون خود و فرزندان و لیست خود دریغ می‌کند، چگونه مردم می‌توانند به این لیست واحد رأی بدهند؟ در حالی که در دنیای امروز حتی یکی از این اتهامات برای بیرون رفتن از سیاست کفایت می‌کند. یکی که نمی‌خواست در انتخابات شرکت کند، گفت: «من هم مثل شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای موجود را احراز نکردم.» چه پاسخی به او می‌توان داد؟

ماجرای سیلی به سرباز کار دست عنابستانی داد
تسنیم نوشت: گفته می‌شود علی اصغر عنابستانی هم که با ماجرای سیلی به یک سرباز در سال  ۹۹ معروف شده بود هم از راهیابی به مجلس در این انتخابات بازمانده است.تسنیم نوشت: بر اساس اخبار غیررسمی محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر، علی‌اصغر عنابستانی و محمدرضا پورابراهیمی از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماندند.اخبار غیررسمی حاکیست که تا این لحظه محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر، علی‌اصغر عنابستانی و محمدرضا پورابراهیمی از راهیابی به مجلس بازمانده‌اند.محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل و از یاران شناخته شده روحانی در رشت علیرغم حمایت‌ علی لاریجانی نتوانست آرای مردمی را به خود اختصاص دهد.شنیده‌ها حاکیست محمدرضا باهنر و محمدرضا پورابراهیمی نمایندگان شناخته شده مجلس در کرمان هم این بار نتوانستند نظر مردم این استان را به خود جلب کنند و مغلوب شدند.گفته می‌شود علی اصغر عنابستانی هم که با ماجرای سیلی به یک سرباز در سال  99 معروف شده بود هم از راهیابی به مجلس یازدهم در این انتخابات بازمانده است.

حضور 3 وزیر احمدی نژاد قطعی شد
پارلمان یازدهم به کام یاران سابق محمود احمدی نژاد تمام شده بود و توانسته بودند ۱۳ کرسی نمایندگی را از آن خود کنند. برهمین اساس نیز کاندیداهایی که این دوره نیز در دولت احمدی نژاد حضور داشته اند یا منتسب به او هستند، در این دوره نیز زیر ذره بین بودند. تا به این لحظه از اعلام نتایج غیررسمی انتخابات مجلس، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش او و همچنین علی نیکزاد، استاندار اردبیل در دولت نهم و وزیر راه و شهرسازی دولت دهم از جمله چهره‌هایی هستند که تاکنون احتمال پیروزی آنان در انتخابات قطعی شده است.همچنین براساس اخبار اعلام شده سیدشمس الدین حسینی نیز رأی لازم برای حضور در مجلس دوازدهم را کسب کرده است.