از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


قطع کمک به آنروا جنایت جدید مدعیان

دکتر سیف الرضا شهابی(تحلیل‌گر سیاسی)

 آنروا آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی است که در دسامبر سال ۱۹۴۸ توسط سازمان ملل متحد تاسیس شد وظیفه‌اش تامین تسهیلات و کمک‌های انسانی برای حمایت از ۵ میلیون پناهنده فلسطینی ثبت شده است.
 از آغاز درگیری‌های باریکه غزه در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ( هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ) و بمباران‌های بی وقفه و وحشتناک رژیم صهیونیستی به این باریکه و آوارگی ساکنان آن ، آنروا سعی کرد به کمک مردم بشتابد و بخشی از آلام آنان را تسکین دهد بطوریکه نود درصد از ساکنان غزه که از خانه هایشان آواره شده‌‌‌‌‌اندتوسط آنروا پناه داده شدند مدارس‌‌‌‌. دفاتر و کلینیک‌های و سایر مراکز وابسته به آنروا محل اسکان آوارگان قرار گرفت‌‌‌‌. اسرائیل که از ارتکاب هر جنایتی در حق مردم غزه کوتاهی نمی‌کند آب و برق و سوخت و دارو و تجهیزات پزشکی و دارویی را قطع کرده برای فشار بیشتر به قطع کمک‌های مختصر آنروا چشم دوخته و سعی کرده با اتهاماتی ناروا کمک‌های آنروا که در اصل آب باریکه‌‌ای است برای کمک به مردم غزه را نیز قطع کند‌‌‌‌.
اسرائیل با همراهی کشورهای حامیش نظیر آمریکا و کانادا و استرالیا تعدادی از پرسنل آنروا را متهم کرد که در حادثه هفتم اکتبر دخالت و مشارکت داشتند در حالیکه هنوز ثابت نشده ، تعدادی دیگر از کشورهای اروپایی از جمله : آلمان‌‌‌‌. بریتانیا‌‌‌‌. هلند‌‌‌‌. ایتالیا‌‌‌‌. فنلاند و سوئیس که در چند ماه اخیر به کرات نشان دادند ادعاهای حقوق بشریشان فقط یک شعار تو خالی و برای سیطره بر جهان بیش نیست بدون مدرک و دلیل قانع کننده، کمک‌های مالی به آژانس مزبور را قطع کردند تا به این طریق کمک به ساکنان غزه کاهش پیدا کند و یا به صفر برسد و آوارگان بیش از پیش در فشار و تنگنا قرار گیرند تا محبور شوند در مقابل فشار رژیم صهیونیستی تسلیم شوند‌‌‌‌. در حالیکه آقای “ استفان دو جاریک “ سخنگوی سازمان ملل گفت : اسرائیل هنوز پرونده خود در باره اتهاماتی که علیه کارکنان آنروا مطرح کرده بطور رسمی ارائه نکرده است. اکنون این سیوال مطرح است در حالیکه به گفته سخنگوی سازمان ملل ، اسرائیل هنوز در مورد ادعایش مدرکی ارائه نکرده بر چه اساسی آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی کمک هایشان را به آنروا قطع کردند؟ به نظر‌‌‌می رسد حکم نیم بند دیوان بین المللی دادگستری که تحت نظارت سازمان ملل است در مورد شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به خاطر نسل کشی آن قدر تل آویو و مدعیان حقوق بشری را سر افکنده و تحت فشار قرار داده که خود را ملزم دیدند با قطع کمک به آنروا انتقام بگیرند‌‌‌‌. اکنون بهترین فرصت است کشورهای مستقل و عدالت خواه و صلح طلب با راه اندازی آنروای مستقل به کمک‌های انسان هایی بشتابند که ۷۵ سال است تحت بیشترین فشارها قرار دارند و در زندان‌های سر باز بسر‌‌‌می برند.