از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هاشور

رتبه ایران از نظر کیفیت و آلودگی هوا در جهان
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به جدیدترین گزارش منتشر شده از جمعیت در معرض آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون گفت: کشور ایران با میانگین غلظت سالانه ۳۲،۵ میکروگرم بر مترمکعب در رتبه بیست و یکم در بین کشورهای جهان قرار دارد.
سید محمد میرزایی قمی، افزود: در جدیدترین گزارش شرکت IQAir (سال ۲۰۲۲)، اطلاعات بیش از ۳۰ هزار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سراسر جهان جمع آوری شده است. در این گزارش جمعیت در معرض میانگین سالانه غلظت آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در ۱۳۱ کشور بر اساس ۷۳۲۳ مکان رتبه‌بندی شده است. تنها ۱۳ کشور موجود در این گزارش موفق به دستیابی به غلظت کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون کمتر از دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (معادل غلظت سالانه، ۵ میکروگرم بر مترمکعب) شده‌ااند و تنها شهروندان ۱۰ درصد از کشورها و مناطق جهان، هوایی تنفس می‌کنند که خطری برای سلامتی آنها ندارد.
 وی با اشاره به وضعیت کشور ایران و شهر تهران در این رتبه‌بندی گفت: کشور ایران با میانگین غلظت سالانه ۳۲،۵ میکروگرم بر مترمکعب در جایگاه بیست و یکم در بین کشورهای جهان قرار دارد.
وی اضافه کرد: در بخش دیگری از این گزارش، رتبه‌بندی ۱۱۶ پایتخت جهان که مجهز به سیستم اندازه‌گیری و پایش آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون بوده‌اند، بر اساس میانگین غلظت سالانه و در مقایسه با دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (۵ میکروگرم بر مترمکعب) ارائه ‌شده است. شهرهای انجامنا در چاد، دهلی در هند و بغداد در عراق با میانگین غلظت سالانه فراتر از غلظت ۸۵ میکروگرم بر مترمکعب با اختلاف از سایر پایتخت‌های جهان آلوده‌تر بوده‌اند.

ادامه بارش برف و باران در برخی نقاط کشور
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، از ادامه بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از روز جمعه خبر داد و گفت که شنبه بارش در غرب و زاگرس مرکزی تشدید شده و نیمه غربی و مناطقی از جنوب و شمال شرق کشور را نیز فرا می‌گیرد.
صادق ضیاییان ، درباره وضعیت جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز در استان‌های خوزستان، ایلام، لرستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، کرمانشاه، جنوب آذربایجان غربی، مناطق مرکزی، شرق و شمال شرق کشور بارش برف و باران و وزش باد رخ می‌دهد.
وی با بیان اینکه امروزبارش در غرب و زاگرس مرکزی تشدید شده و نیمه غربی و مناطقی از جنوب و شمال شرق کشور را نیز فرا می‌گیرد، افزود: یکشنبه در دامنه‌های زاگرس واقع در جنوب غرب، غرب و شمال غرب کشور بارش پراکنده رخ می‌دهد و سپس بارش‌ها به شرق سواحل دریای خزر و کل نوار شرقی کشور کشیده می‌شود.
به گفته ضیاییان، روز دوشنبه در شمال آذربایجان شرقی، برخی مناطق اردبیل، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش پیش بینی می‌شود و روز سه‌شنبه نیز بارش در شمال غرب و غرب سواحل ادامه دارد.

پوشش تحصیلی ۹۸ درصدی مقطع «ابتدایی»
بنا بر اعلام معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، ایران در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد و این رقم در قیاس با بسیاری از کشورها پوشش تحصیلی خوبی محسوب می‌شود.
معصومه نجفی پازوکی با اشاره به اجرای طرح «شهید محمودوند» به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی و انسداد مبادی بی‌سوادی از سال گذشته، اظهار کرد: به منظور رفع مبادی بیسوادی سال قبل سامانه‌ای برای احصا آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی طراحی شد و در ابتدای کار با تطبیق فهرست سامانه «سیدا» و ثبت احوال، آماری در حدود ۲۰۰ هزار نفر احصا شد اما با پیگیری‌های بیشتر متوجه شدیم آمار واقعی بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی کمتر از ۲۰۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه علت واقعی نبود آمار بعضا به دلیل مشکلات ثبت اطلاعات در سامانه «سیدا» و بعضا مشکلات اداری بود، افزود: طبق بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم تعدادی از بچه فوت کردند و والدین اعلام فوت نکرده بودند. برخی نیز مهاجرت کرده و از ایران رفته یودند و یا در شهر دیگری مشغول به تحصیل شده بودند. برخی نیز به دلیل معلولیت خاصی امکان ادامه تحصیل نداشتند. از این رو آمار احصا شده اولیه که حدودا ۲۰۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی را نشان می‌داد، واقعی نبود.معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سازمان بهزیستی آماری حدودا ۳۰ هزار نفری از بازماندگان تحصیل دارای معلولیت به ما اعلام کرد که امکان رفتن به مدرسه را ندارند، توضیح داد: در حال حاضر آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی ما کاهش پیدا کرده است. آخرین بار به عددی حدود ۱۴۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی رسیدیم اما این آمار نیز به روز نیست و آمار اصلی بازماندگان از تحصیل خیلی کمتر است. چراکه بسیاری از این ۱۴۰ هزار نفر طی سال گذشته جذب مدرسه و آموزش شدند.
نجفی پازوکی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به  مساله پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در ایران و قیاس آن با سایر کشورها، تاکید کرد: ایران در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد و این رقم نسبت به خیلی از کشور‌ها عدد خوبی است. با این حال برای ما پوشش تحصیلی یک دانش آموز نیز مهم است.