از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

 یک دست کله‌پاچه خام800هزار تومان

 رئیس اتحادیه چایخانه‌داران، طباخان و آشکده‌های کرج گفت: با افزایش بهای گوشت، مصرف کله‌پاچه گوسفندی که پیش از این خوراک محبوب ایرانی محسوب می‌شد، در سفره خانواده کم‌رنگ‌تر شده و طباخی‌ها کساد و رو به تعطیلی هستند. به گزارش ایسنا، علی‌اکبر سرحدی اظهار کرد: یکی از رسته‌های تحت پوشش این اتحادیه صنف کله‌پزی یا طباخی‌ها هستند. کله‌پاچه خام کوچک دستی ۵۰۰ و درشت دستی ۷۰۰ تا ۸۰۰هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد. کله‌پز اگر این را بپزد باید درگیر این موضوع باشد که به چه قیمتی به مردم بفروشد که بتواند سود کند تا مشتری هم داشته باشد. در حالی‌که اکثرا از این قیمت شکایت دارند و تعاونی هم وجود ندارد که با قیمت بهتری کله‌پاچه مورد نیاز خود را از آنجا تهیه کنند.وی ادامه داد: کله‌پاچه گوسفندی اولویت چهار مردم بوده و مانند نان، مرغ و تخم‌مرغ که اولویت اول است شامل نرخ‌گذاری نمی‌شود ولی این باعث نمی‌شود که مورد بازرسی قرار نگیرند.سرحدی بیان کرد: در مجموع وضعیت کاسبی طباخی‌ها خیلی خوب نیست. مصرف کله‌پاچه به اولویت آخر سبد غذایی مردم تبدیل شده و مثل قدیم هر کسی برای خوردن آن به طباخی‌ها مراجعه نمی‌کند. در واقع امروزه خوردن کله‌پاچه مختص افرادی است که وضعیت مالی خوبی دارند. از طرفی با توجه به افزایش رستوران‌ها و فست فودها و نیز تغییر فرهنگ غذایی گزینه‌های دیگری به جز این خوراک محبوب پیش روی مردم قرار دارد.وی ادامه داد: در مورد صنوف آشکده‌ها و غذاهای خانگی اوضاع بهتری داریم چون قیمت‌ غذاهایشان تقریبا هم‌سطح وضعیت معیشتی عموم مردم است. آش، سوپ، حلیم و کشک بادمجان به عنوان غذاهای ساده و خوش‌قیمت همچنان مورد استقبال بوده و مشتری‌پسند است.وی درباره وضعیت سفره‌خانه‌های سنتی شهر هم گفت: سفره‌خانه‌های سنتی مثل قبل نیستند و چون قهوه‌سراها و کافی‌شاپ‌ها رواج یافته از تعداد سفره‌خانه‌های سنتی کم شده است. یک بخشی هم به ضوابط اماکن برمی‌گردد که باید از حالت سکو به میز و صندلی تبدیل می‌شدند. این سخت‌گیری‌ها باعث شد که مردم به کافی‌شاپ‌ها روی بیاورند و از تعداد سفره‌خانه‌ها کاسته شود.

اختلال در واریز یارانه دی‌ماه
در حالی سازمان هدفمندی یارانه‌ها از واریز یارانه نقدی دی ماه در تاریخ بیستم دی خبر داده که گزارش‌های مردمی حاکی از عدم واریز یارانه دی ماه به حساب برخی سرپرستان خانوار است.به گزارش تسنیم، طی روزهای گروهی از مردم به عدم واریز یارانه نقدی در حساب بانکی مربوطه اشاره کردند، در حالی‌که مستندات استعلام آنها از پایگاه مربوطه حاکی از عدم تغییر در وضعیت و تداوم مشمولیت در بحث واریز یارانه نقدی است. به عنوان نمونه برخی از مخاطبان تصویری با این مضمون که «هموطن گرامی شما در حال حاضر در فهرست مشمولین دریافت یارانه قرار دارید و نیازی به ثبت‌نام مجدد شما نیست» را ارائه کردند در حالی‌که یارانه نقدی به حساب آنها واریز نشده است.گروه دیگر نیز به صورت مستقیم به عدم واریز یارانه نقدی در دی ماه اشاره کرده‌اند. یکی از سرپرستان خانوار با اشاره به اینکه سرپرست خانوار 4 نفره و ساکن حاشیه جنوبی تهران است، به موضوع قطع یارانه دی ماه اشاره کرد و گفت که درآمد ماهیانه وی نسبت به ابتدای سال تغییری نداشته است.

فرسودگی 85درصد ناوگان درون‌شهری
رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم با بیان اینکه بیش از ۸۵درصد ناوگان درون‌شهری به سن فرسودگی رسیده، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را نیازمند حمایت مجلس و نیز اختصاص بودجه در قانون ۱۴۰۳ دانست.به گزارش ایسنا، داریوش گلعلی‌زاده در یک برنامه رادیویی با اشاره به برنامه‌های عملیاتی برای کاهش آلودگی هوا، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اقداماتی دانست که چند اتفاق را در راستای آلودگی هوا رقم می‌زند.وی گفت: ناوگان درون‌شهری مصرف سوخت بالایی داشته و مجهز به تجهیزات کاهش آلایندگی نیستند و اثر آن در افزایش و تشدید آلودگی هوا مشاهده می‌کنیم.گلعلی‌زاده ادامه داد: سال گذشته باید یک میلیون و ۴۷۰هزار خودرو وارد کشور می‌شد ولی ۲۰هزار و ۸۰۰ دستگاه به کشور وارد شد. نوسازی موجب می‌شود مردم برای استفاده از خودروهای عمومی تشویق می‌شوند که کاهش مصرف سوخت و ترافیک را در پی دارد.وی افزود: وقتی خودرو در ترافیک گرفتار می‌شود ۵ برابر یک خودروی در حال حرکت آلودگی ایجاد می‌کند.

بیشترین حجم انتشار پول در دولت سیزدهم
رئیس کل اسبق بانک مرکزی نوشت: دولت فراموش نکند که ابتدا با بیشترین حجم انتشار پول، رشد پایه پولی را به ۴۵درصد رساند و سپس با فروش بخشی از ذخایر ارزی آن را به رقم ۳۳.۵درصد رساند. حالا چرا آن را یک دستاورد برای خود می‌داند؟به گزارش خبرآنلاین، عبدالناصر همتی در تازه‌ترین یادداشت در فضای مجازی نوشت: کنترل رشد پایه پولی (پول پرقدرت) قطعا امر پسندیده‌ای است ولی وقتی با افتخار اعلام می‌کنید «رشد پایه پولی را از ۴۵درصد در ابتدای سال ۱۴۰۲ به ۳۳.۵درصد در پایان ماه آذر رساندیم» فراموش نکنید ابتدا با بیشترین حجم انتشار پول، رشد پایه پولی را به ۴۵درصد رسانده و سپس با فروش بخشی از ذخایر ارزی آن را به رقم ۳۳.۵درصد رساندید. حالا چرا آن را یک دستاورد برای خود می‌دانید؟!