از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اسرائیل به دادگاه بین المللی لاهه احضار شد

متهم به نسل‌کشی

همدلی| اسرائیل برای رویارویی در برابر اتهام‌ «نسل‌کشی» در غزه، از پنج‌شنبه در دادگاه عالی سازمان ملل در لاهه حضور یافت و کوشید از خود دفاع کند. آفریقای جنوبی که با هدف «تعلیق فوری» عملیات نظامی اسرائیل در غزه، خواهان برگزاری فوری این دادگاه شد، باورمند است که اسرائیل با حمله در غزه، تعهدات خود و کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل را نقض کرده است.
آفریقای جنوبی به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده «نسل‌کشی» سازمان ملل که در سال ١٩‬٤‬٨‬ و پس از هولوکاست با عنوان «دیگر هیچ‌گاه» امضا شد، این حق را برای خود قائل شد که اسرائیل را به دیوان بین‌المللی کیفری لاهه بکشاند.آفریقای جنوبی در این دادگاه دو روزه، با نمایندگان اسرائیلی روبه‌رو شد، به «وزن خاص مسئولیت» اتهام نسل‌کشی بر اسرائیل اقرار کرده است.  به گزارش خبرگزاری فرانسه، در دادخواست ٨‬٤‬ صفحه‌ای که آفریقای جنوبی تسلیم دادگاه لاهه کرد، اسرائیل متهم شد که از راه بمباران و هجوم به غزه، «قصد نابودی بخش قابل توجهی از گروه‌ ملی، نژادی و قومی فلسطینی» را کرده است.اتهامی که از سوی رئیس جمهوری اسرائیل «وحشیانه» و «احمقانه» خوانده شده و تاکید کرد که اسرائیل آماده است تا از عملیات «دفاع از خود» در غزه، دفاع کند.
از آنجا که این دادگاه، فوری است، انتظار می‌رود تا تصمیم نهایی آن نیز در چند هفته اعلام شود. تصمیمی که قطعی و غیرقابل تجدیدنظر خواهد بود.
با این حال، رای دادگاه لاهه به این معنی نیست که کشورها همیشه از این دادگاه پیروی می‌کنند. به عنوان مثال، پیش از این دادگاه لاهه به روسیه دستور داده بود تا هجوم خود به اوکراین را متوقف کند. دستوری که از سوی مسکو، نادیده گرفته شد و تاکنون عملی نشده است.سیسیلی رز، استادیار حقوق بین‌الملل در دانشگاه لیدن به خبرگزاری فرانسه در این مورد گفته است که در این مرحله، دادگاه لاهه به دلیل زمان‌بر بودن این قضیه، نمی‌تواند بنیاد این اتهام را بررسی کند، بلکه می‌تواند ببیند که آیا «خطر تعصب جبران‌ناپذیر» در برابر حقوق تعریف شده در کنوانسیون نسل‌کشی وجود دارد یا خیر.به گفته این دانش‌آموخته حقوق بین‌الملل، این دادگاه به‌گونه خاص بررسی خواهد کرد که آیا فلسطینی‌های غزه در برابر عملی که وجود آنان را تهدید کند، در امان هستند یا خیر.
پرخاشگری اسرائیل
در این حال نمایندگان اسرائیل دیروز( جمعه دوازدهم ژانویه) در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه اتهامات ایراد شده از سوی آفریقای جنوبی را تحریف واقعیت جنگ جاری در غزه توصیف کردند.
پیش از برگزاری نشست ، نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، خطاب به دولت پرتوریا مدعی شد که حماس مرتکب نسل‌کشی شده و در مقابل این نسل‌کشی دولت اسرائیل به نبرد دفاعی خود که بر عدل و اخلاق مبتنی است ادامه می‌دهد. در اظهاراتی مشابه سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا«متیو میلر» نیز گفت که عاملان نسل‌کشی کسانی هستند که با خشونت به اسرائیل حمله می‌کنند و صریحاً خواستار نابودی این کشور و کشتار یهودیان هستند.
کنگره ملی آفریقای جنوبی که در پایان آپارتاید در این کشور قدرت را در دست گرفت همواره مدافع مطالبات مردم فلسطین بوده است. رهبر تاریخی آن، نلسون ماندلا، گفته بود که آزادی آفریقای جنوبی بدون آزادی فلسطین ناکامل است.
دولت اسرائیل شکایت آفریقای جنوبی و اتهامات این کشور علیه دولت تل‌آویو را “یکی از بزرگترین نمایش‌های ریاکاری تاریخ” توصیف کرده است.