از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

اتاق بازرگانی تهران به دولت و مجلس نامه نوشت
اختلاف کشدار تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه
اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای خطاب به دولت و مجلس، پیشنهاد کرد در ساماندهی تعطیلات پایان هفته، افزایش این تعطیلات به روزهای جمعه و شنبه مدنظر قرار گیرد تا زمینه ارتقا بهره‌وری نیروی کار و تطابق تعطیلات با بازارهای منطقه‌ای و جهانی فراهم شود.به گزارش همدلی، اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در یک نشست فوق‌العاده، با تصویب این بیانیه، عنوان کردند که در راستای حمایت از حقوق شهروندی، بهینه‌سازی حقوق نیروی کار و همگام‌سازی با بازارهای جهانی و مبادی گمرکی به منظور تسهیل فرایندهای تجاری و مبادلات بین‌المللی، توسعه اقتصاد گردشگری و ارتقای بهره‌وری، از این اقدام اصلاحی حمایت می‌کنند و انتخاب روز «شنبه» به عنوان دومین روز تعطیل هفته را در انطباق با ملزومات اقتصادی و تجاری می‌دانند.آنها انتخاب پنج‌شنبه برای این تعطیلات را موجب تحمیل هزینه‌های اجتناب‌پذیر برمراودات و تعاملات بین‌المللی عنوان کردند و به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی توصیه کردند جهت تقویت ارتباط با بازارهای منطقه، به عنوان هدف‌های تجاری اولویت‌دار، و سایر بازارهای جهانی، این پیشنهاد را در اصلاح و تصویب نهایی قانون مدنظر قرار دهند. این در حالی است که گفته‌های اعضای کابینه نشان می‌دهد دولتی‌ها با تعطیلی پنج شنبه موافقند.

افزایش جوجه‌ریزی  ترمز قیمت مرغ را کشید
 
افزایش جوجه‌ریزی و تامین نهاده‌ها در ماه‌ گذشته و ماه جاری قیمت مرغ را به زیر 100 هزار تومان کشاند.علی ابراهیمی، رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: تولید مرغ گوشتی از ماه تیر امسال تاکنون روز به روز افزایش داشته است. میزان جوجه‌ریزی در آذر به  144 میلیون و در دی ماه به حدود 150 میلیون رسید.وی افزود: از تیر تاکنون هم تامین جوجه راحت‌تر شده و هم نهاده‌ها بهتر تامین می‌شود و این امر وضعیت تولید را رو به بهبود برده است. ابراهیمی پیش‌بینی کرد که تولید تا پایان سال به هیچ وجه کم نشود.رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزایش قیمت مرغ به 100 هزار تومان در هر کیلو را در یک ماه پیش مقطعی و برآمده از تنظیم جوجه‌ریزی مرغداران دانست .

مردم دیگر میوه انبوه نمی‌خرند
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران گفت: الگوی خرید مردم برای میوه تغییر کرده و دیگر مانند گذشته میوه را به صورت انبوه نمی‌خرند و گزیده‌تر خرید می‌کنند.به گزارش ایلنا، اسدالله کارگر رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران از مازاد عرضه انواع میوه فصل نسبت به تقاضای آن خبر داد و افزود: این مازاد ثباتی را در بازار میوه و تره بار تهران رقم زده اما در همین حال به کاهش سوددهی این صنف و گلایه‌مندی آنها انجامیده است. در شرایطی که الگوی خرید مردم برای میوه تغییر کرده و دیگر مانند گذشته میوه را به صورت انبوه نمی‌خرند و گزیده‌تر خرید می‌کنند.

بهبود بی‌کیفیت بازار کار پس از کرونا
بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس از قوانین مربوط به اشتغال در لایحه بودجه سال بعد حاکی از این است که دولت به تقویت اشتغال پایدار و رونق تولید بی‌توجه بوده و صرفا رویکردی حمایتی از مشاغل خرد را در پی‌گرفته است. رویکردی که حتی اگر منابعش محقق شود، پاسخگوی چالش‌های جدی بازار کار نخواهد بود.به گزارش اکو‌ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در یکی از گزارش‌های بررسی بودجه 1403، به تبصره‌ 2 این قانون مربوط به حمایت از اشتغال پرداخته است. در این تبصره که مطابق با برنامه هفتم قانون توسعه نوشته شده، حمایت از مشاغل خرد و خانگی در اولویت قرار گرفته است.این قوانین اگرچه مطابق با برنامه هفتم هستند، اما مرکز پژوهش‌های مجلس آن‌ها را پاسخگوی چالش‌های موجود در حوزه اشتغال ندانسته است. مطابق بررسی‌های این مرکز صرفا یک رویکرد حمایتی در بودجه نمی‌تواند محور اصلی ایجاد اشتغال پایدار و رونق تولید باشد. اما به نظر می‌رسد الگوی فکری منسجمی برای اشتغال‌زایی در سیاست‌گذاران وجود ندارد.سال آینده هم تغییر چندانی نداریمآمار اخیر بازار کار نشان می‌دهد وضعیت این بازار که با وقوع کرونا دچار شوک شده بود رو به بهبود است، به‌طوری که در فصل‌های اخیر با کاهش بیکاری همراه بوده، هرچند تعداد شاغلین هنوز به وضعیت پیش از شیوع این بیماری بازنگشته است. با این حال این بهبود به دلیل کاهش اثر کرونا و افزایش اشتغال در خدمات بوده و نه رشد اقتصادی. از آنجا که تشکیل سرمایه در مدت اخیر عملکرد مطلوبی نداشته است نمی‌توان انتظار داشت رشد بالای اقتصادی در فصول اخیر پایدار بماند و سبب افزیش اشتغال شود.از سوی دیگر بررسی‌های مرکز پژوهش‌ها حاکی از این است که مشاغلی که در مدت اخیر ایجاد شده‌اند ثبات، پایداری و کیفیت لازم را ندارند. این مرکز برای اثبات این موضوع به بررسی جریان تغییر مشاغل پرداخته است. مطابق این بررسی تعداد افراد شاغل در یک بخش که به شغل دیگری در همان بخش مشغول شده‌اند کاهش یافته اما تعداد افراد شاغلی که به شغل دیگری در بخش دیگر مشغول شده‌اند، افزایش یافته است. کاهش کیفیت مشاغل در حالی است که تداوم دلیل مشکلات اقتصادی و حذف تدریجی طبقه متوسط کشور در سال‌های آینده می‌تواند به کاهش تقاضای موثر در بازار کار و افت بیشتر کیفیت مشاغل بینجامد. در کنار این مسائل بازار کار درگیر چالش‌هایی مزمن مانند نرخ بالای بیکاری جوانان و زنان، عدم تطابق شغلی و عدم توازن منطقه‌ای است که عدم سیاست‌گذاری درست برای حل آن‌ها با پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی همراه خواهد بود.  با این حال بررسی احکام لایحه بودجه 1403 نشان می‌دهد دولت چاره مناسبی برای چالش‌های بازار کار نیندیشیده است.