از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش تحلیلی «همدلی» از ظرفیت‌‌های یک ورزش پُر مدال المپیکی در ایران؛

قهرمانان بوکس از 14 استان آمدند!

همدلی| از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور ظرفیت بالایی برای توسعه ورزش المپیکی و پرمدال بوکس وجود دارد این مهم پس از پایان پنج روز رقابت‌‌های قهرمانی کشور و انتخابی تیم‌ملی نمایان شد؛ معرفی نفرات برتر اوزان هفتگانه از دل 14 استان!
یکی از لازمه‌‌های توسعه ورزش قهرمانی در هر رشته ورزشی گسترده کف هرم قهرمانی آن است، جایی که استعدادها از میان آن شناسایی شده و با سرمایه گذاری مناسب می‌توانند روزهای طلایی را برای ورزش مورد نظر رقم بزنند. در این میان در شرایطی که سال‌‌‌‌‌هاست در ساختمان سفیدرنگ سئول، مسئولان وزارت ورزش و سازمان تربیت بدنی سابق هر از گاهی سخن از آمایش سرزمین به منظور انجام سرمایه گذاری هدفمند برای توسعه ورزش‌‌های مختلف با توجه به استعدادهای هر استان به میان می‌آورند که کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان نیز به تازگی اهمیت این موضوع را مورد تاکید قرارداده و اولویت بندی تکمیل بیش از 5200 پروژه‌‌های نیمه تمام ورزشی را تلویحا منوط به نهایی شدن طرح آمایش سرزمین دانسته است.
بدهی است که پارامترهایی نظیر المپیکی بودن یک رشته ورزشی و پرمدال بودن آن نیز در زمینه توسعه ورزش قهرمانی مورد توجه قرار می‌ گیرد و بوکس یکی از این ورزش‌‌‌‌‌هاست که هم المپیکی است هر پرمدال.
52 مدال در المپیک -سهم ایران صفر
رقابت‌‌های بوکس در المپیک در بخش آقایان در 7 وزن و در بخش بانوان در 6 وزن برگزار می‌شود که با احتساب مدال برنز مشترک در مجموع 52 مدال المپیکی در این ورزش توزیع می‌شود، این در حالی است که بوکس ایران هیچ گاه  موفق به کسب مدال در این رشته ورزشی در المپیک نشده است و در المپیک توکیو نیز تنها نماینده ایران دانیال شه بخش فقط یک پیروزی کسب کرد. امری که ریشه در نبود استعداد و علاقه به بوکس در کشورمان ندارد. این امر را مسابقات قهرمانی کشور که پس از پنج روز پنج شنبه هفته گذشته در ارومیه به پایان رسید، نشان می‌دهد. جایی که پس از رقابت 153 بوکسور نفرات برتر اوزان هفتگانه را بوکسورهای 14 استان تشکیل دادند؛ از چهارگوشه کشور. این شرایط بوکس ایران در بخش آقایان را نشان می‌دهد و با توجه به اینکه زمزمه‌‌های راه اندازی رسمی بوکس بانوان نیز به گوش می‌رسد هیچ بعید نیست دیگر استان‌‌های کشور نیز به جمع این 14 استان اضافه شوند.
مقایسه با دو ورزش المپیکی
برای پی بردن به اهمیت موضوع وجود استعدادهای بوکس در 14 استان کشور کافی است نگاهی بیندازیم به دو ورزش المپیکی کشتی و تکواندو. در شرایطی که در رقابت‌‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور در 10 وزن کشتی گیران 7 استان صاحب عناوین برتر شدند این امر در تکواندو نیز در هشت وزن و به 10 استان محدود می‌شود؛ طبیعتا سرمایه گذاری در هر ورزش مدال آوری منطقی و ضروری  است و اشاره مصداقی به این دو ورزش به معنای نفی آنها نیست.
کدام استان‌ها در ارومیه درخشیدند؟
رقابت‌های بوکس قهرمانی کشور انتخابی تیم‌ملی برای شرکت در پیکارهای کسب سهمیه المپیک پاریس در ارومیه با قهرمانی آذربایجان غربی به پایان رسید. میزبان این رقابت‌ها  یک مدال طلا، دو برنز و ۱۵ امتیاز کسب کرد، تهران نیز با همین تعداد امتیاز تیمی و با دو نقره و دو برنز دوم شد، خوزستان نیز با یک مدال طلا، دو مدال برنز و ۱۴ امتیاز به عنوان سومی‌ رسید. تیم‌های مازندران و کرمانشاه نیز در رتبه‌های‌ چهارم و پنجم این رقابت‌ها ایستادند.
این در حالی بود که بوکسورهایی از سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، استان مرکزی، اصفهان، لرستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی ، چهارمحال و بختیاری و البرز نیز در اوزان مختلف مدال کسب کردند.
اسامی بوکسورهای برتر اوزان مختلف به شرح زیر است:
وزن ۵۱ کیلو:1- مصطفی ریگی (سیستان‌ و بلوچستان)2- مهدی پرویزی (آذربایجان‌ شرقی)3- حامد گلستان (آذربایجان‌ غربی) و هادی مطوری‌ (خوزستان)
وزن ۵۷ کیلو:1- علی‌اصغر افشاری (اصفهان)2- محمدرضا معظمی (لرستان)3- بهمن ابراهیمی‌ (سیستان و بلوچستان) و ارسلان دست‌پرور (تهران)
وزن ۶۳.۵ کیلو:1- علی حبیبی‌نژاد (خراسان رضوی)2- مهدی امیری (کرمانشاه)3- ادریس عزیزجانی‌فر (آذربایجان‌ غربی) و باقر فرجی (لرستان)
وزن ۷۱ کیلو:1- مسلم مقصودی (خوزستان)2- کسری طهماسبی (کرمانشاه)3- محمد نورانی (خراسان‌ شمالی‌) و مهدی سرباز (تهران)
وزن ۸۰ کیلو:1- میثم قشلاقی (خراسان شمالی)2- شاهین موسوی (تهران)3- صادق‌ حق‌بین‌ (مرکزی) و کیوان صفری (مازندران)
وزن ۹۲ کیلو:1- حسین دانشور (آذربایجان غربی)2- علی فتحی (تهران)3- متین طاهری (خوزستان) و علی جمالی (چهارمحال و بختیاری)
وزن ۹۲+ کیلو:1- ایمان رمضان‌پور (مازندران)2-روزبه صفری (مرکزی)3- امیرحسین خندانی‌ (توابع تهران) و میلاد ابراهیمی‌زاده (البرز)
ضعف‌‌های بوکس از نگاه مربی تیم‌ملی
علاوه بر ریشه‌‌‌هایی همچون ممنوعیت فعالیت در سال‌‌های پس از پیروزی انقلاب و چند دهه ممونع التصویری، نبود امکانات و فقدان درآمد کافی در این ورزش که جملگی در عقب ماندن بوکس ایران از کورس رقیبان خارجی نقش داشته اند، محمد عاشری دستیار ایرانی فونتس سرمربی جدید و کوبایی تیم‌ملی از نقطه نظر فنی به شرایط بوکس ایران پرداخته است. در حالی که در سالیان گذشته مربیانی از کوبا به عنوان یکی از قدرت‌‌های بوکس دنیا  در کشورمان حضور یافته و کارنامه درخور توجهی داشته اند،محمد عاشری درباره هدایت تیم‌ملی بوکس ایران توسط رینالدو فونتس کوبایی، به ایسنا  گفت: این مربی حتما و قطعا می‌تواند به بوکس ایران کمک کند چون هر روزی که با او هستم متوجه می‌شوم که علم و آگاهی کافی از بوکس روز دنیا دارد. البته او به تنهایی کاری از پیش نمی‌برد و باید تمام مجموعه دست به دست هم دهند تا کاری کنیم که بوکس رو به جلو حرکت کند.
پایین بودن سطح فنی در قهرمانی کشور
تنها بوکسور ایران در المپیک آتن، درباره سطح مسابقات قهرمانی کشور (انتخابی تیم ملی) نیز توضیح داد: در کل سطح بوکسورهای ایران متوسط رو به پایین است و خیلی کیفیت بوکسورها بالا نیست، باشگاه‌ها باید بهتر و بیشتر کار کنند، این مساله چیزی است که مربی کوبایی تیم‌ملی می‌گوید. مربیان باشگاهی ما باید ارتقاء پیدا کنند، بوکسورهایی که در قهرمانی کشور هستند حتی در یکسری مسائل ابتدایی ضعف دارند که خوب نیست.
از رأس وزارت ورزش تا فدراسیون
در شرایطی که وزارت ورزش با تقویت زیرساخت‌‌های بوکس در استان‌‌های مختلف کشور و حمایت از سرمایه گذاران این رشته ورزشی می‌تواند در توسعه بوکس ایفای نقش نماید که فدراسیون بوکس نیز به عنوان متولی این مهم مسئولیت غیرقابل انکاری در ارتقای فنی بوکس در نقاط مختلف کشور دارد؛ انچه بدیهی است وجود استعدادهای گسترده در سطح کشور است می‌ماند وظیفه مسئولان ورزش و فدراسیون!