از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«ارسلان کامکار» نوازنده و آهنگساز پیشکسوت:

اینجا به هنرمندان بها نمی‌دهند!

همدلی|  آیین نکوداشت ارسلان کامکار نوازنده و آهنگ‌ساز پیش‌کسوت موسیقی کشورمان با حضور تعدادی از هنرمندان و پیش‌کسوتان عرصه موسیقی و سایر گونه‌های هنری در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد.
به نقل از روابط‌عمومی مراسم، آیین نکوداشت ارسلان کامکار نوازنده و آهنگ‌ساز پیش‌کسوت موسیقی کشورمان با حضور تعدادی از هنرمندان و پیش‌کسوتان عرصه موسیقی و سایر گونه‌های هنری در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد. این در حالی است که هم‌زمان با برگزاری این رویداد برترین هنرمندان دوره‌های قبلی نشست «در آستانه» کانون ادبی زمستان نیز معرفی شدند.
می‌خواستم مجلس عزای عمومی برگزار کنم
هوشنگ کامکار آهنگ‌ساز و سرپرست گروه موسیقی «کامکارها» که به مناسب پاسداشت برادرش در این برنامه حضور داشت، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد گفت: شرایط موسیقی امروز گریه‌آور است کمااینکه می‌خواستم مجلس عزای عمومی برای موسیقی ایران بگیرم. اما به‌هرحال در این شرایط قدردانی از هنرمندان زنده ارزنده است. من نباید درباره ارسلان حرف بزنم؛ او هنرمندی است که یک عیب خوب دارد، اینکه خودبزرگ‌بین نیست.
او ادامه داد: ارسلان با رهبران خوبی در ارکسترسمفونیک کار کرده و در گروه «کامکارها» نقشی مهمی داشته است. سالیان بسیاری است که ارسلان تدریس می‌کند، شاگردان بسیاری در نوازندگی ویولن دارد و به من در اجرای کارهایم کمک کرده است. البته ارکستر سمفونیک به جای اینکه به جوانان آهنگ‌ساز برسد، چیزهایی را اجرا می‌کند که فایده‌ای ندارد. باید بخشی از کارهای ارکستر کلاسیک اجرا شود و الباقی اجراها به آثار جوانان برسد.
امیدبه فرصت دوباره‌
بیژن بیژنی خواننده پیش‌کسوت موسیقی ایرانی هم در این برنامه گفت: یکی از خجستگی‌های موسیقایی‌ام آشنایی با خانواده کامکارها است که سال ۱۳۶۷ با عنوان «افسانه سرزمین پدری‌ام» رخ داد و ارسلان کامکار آهنگ‌سازی این آلبوم را برعهده داشت. آلبوم «گل به دامن» را نیز با تنظیم ارسلان کامکار در کارنامه‌ام دارم که موردتوجه علاقه‌مندان موسیقی قرار گرفت.
او با ذکر خاطره‌ای عنوان کرد: آغاز باشکوهی برای من بود، «شوریده دل» را زمزمه می‌کردم و روز ضبط بی‌تابانه برای اجرای این قطعه به استودیو رفتم. امیدوارم فرصت جدیدی دست دهد تا فعالیت جدیدی داشته باشیم و از خانواده کامکار تشکر می‌کنم.
رضا عالمی آهنگ‌ساز و نوازنده ویولن نیز در این مراسم اظهار کرد: ۴۰ سال است ارسلان کامکار را می‌شناسم؛ بااخلاق و فروتن و کاربلد است. خانواده کامکارها را همه می‌شناسند. درباره ارسلان کامکار هم باید به یک مثال اشاره کنم: چند وقت پیش از ویل دورانت چیزی خواندم که نوشته بود در جوانی فکر می‌کردم خیلی می‌دانم؛ اما در دوران کهولت فهمیدم چیزی نمی‌دانم.
یونس شکرخواه مدرس حوزه ارتباطات نیز اظهار کرد: در خانواده کامکارها موضوع فراتر از هنر است. ادبیات غنی موسیقی محصول این خانواده است و این گروه خدمت بزرگی به موسیقی محلی داشتند. این خانواده فرامتن هستند و در موسیقی در کنار بزرگان حضور پررنگی داشتند.
محمدرضا چراغعلی آهنگ‌ساز نیز اظهار کرد: ۲ ویژگی استاد ارسلان کامکار، تواضع و فروتنی است. امیدوارم انتهای هنرمند بودن، انسان بودن باشد.
نیما زاهدی نوازنده ویولن نیز با اشاره به جایگاه ارسلان کامکار گفت: در شرایطی که تنگ‌نظری‌ها موجب می‌شود نسل جوان خیلی دیده نشود، ارسلان کامکار ما را تشویق می‌کرد و ما مدیون همین تشویق‌ها هستیم.
*یک خسته نباشید هنری به یک هنرمند توانا
احمد محمدی سهروردی مدرس دانشگاه و مؤلف هم در این مراسم توضیح داد: عرفا معتقدند موسیقی آواز کائنات است. خانواده کامکار یک خانواده نیست، یک کشور هستند. موسیقی به جامعه نشاط می‌دهد و قدرت ساماندهی دارد و هر ملتی که نشاط و امید داشته باشند و پایدار می‌ماند.
علی جعفری پویان نیز اظهار کرد: امروز تجلیل نیست و یک خسته نباشید هنری به بهانه زادروز ارسلان کامکار است. همه به توانایی‌های این هنرمند آگاه هستیم. آهنگ‌سازی وی با موسیقی فیلم «مادر» آغاز شد و سینما قدر ارسلان کامکار را ندانست. سه سولوی درجه یک در سینمای ایران زد که شامل موسیقی «قارچ سمی»، «میم مثل مادر» و «کیف انگلیسی» می‌شد.
شهرام صارمی پژوهشگر حوزه موسیقی نیز یادآور شد: امیدوارم ارسلان کامکار خسته نشود و کار کند. نهاد خانواده بودن بین کامکارها مهم است و همیشه باهم بودند. افتخار شاگردی هوشنگ کامکار را داشتم و از آموزه‌های اردشیر کامکار بهره بردم. امیدوارم شرایط به‌گونه‌ای باشد که پویایی و اعتلای این هنر را بیشتر شاهد باشیم.
*انتقاد از شرایط فعلی ارکسترسمفونیک
ارسلان کامکار هم در این مراسم ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم و همسرش تصریح کرد: خیلی چیزها را می‌خواستم بگویم؛ اما اعتراض اثری ندارد. ۳۵ سال است برای ارکسترسمفونیک تلاش می‌کنیم که به آن توجه شود و نسل جدید حمایت شود اما دیدیم فایده ندارد. آن‌چنان که باید برای هنرمندان ارزش قائل نمی‌شوند.او با اشاره به تولید اپرای رابعه به‌عنوان تازه‌ترین اثر موسیقایی خود ادامه داد: دوستان با دستمزد اندک کنارم ایستادند، با هزینه شخصی این اثر را ساختم و این‌همه زحمت کشیدم. تصور می‌کردم این اپرا اجازه اجرا پیدا می‌کند. از من خواستند شخصیت زن را مرد بخواند و باتوجه‌به اینکه اهل اجرای خارج نیستم، آرزوی اجرای این اپرا با من مانده است.در ادامه برنامه تندیس یادبود کانون زمستان به ارسلان کامکار اهدا شد و در بخش بعدی هم ارسلان کامکار شمع تولد ۶۳ سالگی خود را خاموش کرد.
معرفی برگزیدگان رویداد «در آستانه»
معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف رویداد «در آستانه» کانون ادبی زمستان بخش دیگری از برنامه بود که اسامی آنها در بخش های مختلف به ترتیب زیراعلام شد.
*بخش موسیقی پاپ: علی خوش‌سیرت
*بخش برترین ترانه: سیدعلیرضا ذوالفقاری
محمد کیانی مجد از فیروزکوه جزو ترانه‌سراهای برتر این مراسم بود اما وی بر اثر سانحه تصادف درگذشت و در این مراسم به احترام وی یک دقیقه سکوت اعلام شد.اجرای حمید غلامعلی و مهدی یغمایی از دیگر بخش‌های این برنامه بود. این در حالی است که حسین رضا اسدی قطعاتی از موسیقی اقوام را برای مخاطبان اجرا کرد.