از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

نمایندگان حماس در قاهره
نمایندگان سازمان حماس به قاهره رفته‌اند تا در مورد طرح مصر برای توقف جنگ گفت‌وگو کنند. این در حالی است که بعد از دو ماه و نیم، نوار غزه همچنان زیر بمباران اسرائیل قرار دارد و سازمان ملل متحد در مورد شدت گرفتن «گرسنگی و نومیدی» در این منطقه هشدار می‌دهد.یک عضو حماس که نامش فاش نشده به خبرگزاری فرانسه گفت که این هیئت، «ملاحظات» خود را در مورد طرح قاهره به اطلاع مسئولان مصری خواهد رساند. این ملاحظات به ویژه به «شرایط مبادله»ی گروگان‌های اسرائیلی با زندانیان فلسطینی و همچنین کسب «تضمین‌هایی در مورد خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه» مربوط است.این طرح دارای سه مرحله است و در صورت موفقیت به آتش‌بس منتهی خواهد شد. اما به گفتۀ ضياء رشوان، قاهره هنوز واکنش طرف‌های درگیر را دریافت نکرده است. حال، نمایندگان حماس به مصر رفته‌اند تا نظر خود را در قبال این طرح توضیح دهند.دولت اسرائیل تاکنون هیچ اظهار نظر رسمی در مورد طرح مصر نداشته اما بنیامین نتانیاهو بارها تأکید کرده که اسرائیل قبل از نابودی حماس جنگ را پایان نخواهد داد.

حسن نصرالله هدف بعدی اسرائیل؟!
الی‌کوهن، وزیر امور خارجۀ اسرائیل، در جریان بازدید از مرزهای شمالی فلسطین اشغالی با لبنان، در حضور سفیران کشورهای خارجی گفت که “رهبر حزب‌الله، حسن نصرالله، باید بداند که هدف بعدی اسرائیل است.” تهدیدهای الی‌کوهن علیه حسن نصرالله با ترور فرماندۀ ارشد سپاه پاسداران، رضی موسوی، در سوریه  همزمان شده است.اظهارات وزیر امور خارجۀ اسرائیل همزمان با تشدید تنش‌ها و درگیری‌های مرزی میان حزب‌الله و ارتش اسرائیل در روزهای گذشته است.روزنامۀ اقتصادی “له‌زه‌اکو” چاپ پاریس با اشاره به این اظهارات در تفسیری نوشت که همۀ عناصر جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله در  حال تکمیل شدن هستند.آمریکا از اسرائیل خواسته است تا آنجا که ممکن است از گشودن جبهۀ جدید جنگ در مرزهای شمالی با لبنان پرهیز کند. هفتۀ گذشته، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، صریحاٌ گفت که تهدیدهای حزب الله باید از طریق دیپلماتیک حل شود و نیاز به جنگ نیست.

نگرانی از گسترش جنگ غزه
با وجود وخامت اوضاع غیرنظامیان در نوار غزه و درخواست‌ها برای برقراری یک آتش‌بس، حملات ارتش اسرائیل دو روز گذشته اسرائیل با تمرکز بر مرکز این منطقه ادامه یافت. علاوه بر نوار غزه، نظامیان اسرائیلی حملات شبانه خود را به شهرهای بزرگ کرانه باختری اشغالی، به ویژه در جنین و رام‌الله تشدید کردند. همزمان ستاد ارتش اسرائیل نسبت افزایش درگیری‌ها و تبادل آتش در شمال این کشور با حزب‌الله هشدار داد.به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائیل حملات خود در شهر خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه و همچنین اردوگاه‌های آوارگان در مرکز این سرزمین فلسطینی را ادامه داد.

معمار اتحادیه اروپا درگذشت
ژاک دولور، از سیاستمداران سوسیالیست فرانسه که امید چپ‌گراهای این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۹۵ بود و نقش مهمی در نظم و نظام اتحادیه اروپا داشت، در ۹۸ سالگی درگذشت.مارتین اوبری، دختر این سیاستمدار که اکنون شهردار سوسیالیست شهر لیل فرانسه است اعلام کرد؛ پدرش، رئیس پیشین کمیسیون اروپا، چهارشنبه (ششم دی) در خانه‌اش در پاریس، در خواب درگذشت.امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در واکنش به خبر درگذشت دولور، او را «معمار تمام‌نشدنی اروپای ما» توصیف کرد.روبرتا متسولا، رییس پارلمان اروپا نیز نوشت دولور معتقد به اتحادیه اروپایی بود که بر پایه «رقابتی محرک، همکاری تقویت‌کننده و همبستگی‌ای که متحد می‌کند» بنا شده است.اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، دولور را متفکری دانست که «معمار اتحادیه اروپا» شد.شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت: «یک فرانسوی بزرگ و یک اروپایی بزرگ .... او به عنوان یکی از سازندگان اروپای ما در تاریخ ثبت شد»اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، درباره دولور گفت: «او متفکری بود که اروپای ما را قوی‌تر کرد.»در خارج از اتحادیه اروپا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که دولور برای «یک اروپای متحد و آزاد» تلاش می‌کرد.

برتری گروه‌های شیعه در انتخابات استانی عراق
بعد از ده سال، انتخابات شوراهای استانی عراق همراه با بی‌تفاوتی اکثر مردم برگزار شد. نتایج رأی‌گیری، همان طور که اکثر کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند، در مجموع به نفع  تشکل‌های شیعی تمام شد.پنج‌شنبه( ۷ دی) کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نتایج نهایی انتخابات شوراهای استانی را اعلام کرد. این انتخابات ده روز قبل برگزار شده بود.به نوشتۀ سایت «شفقنا»، نتایج این انتخابات «موجب شگفتی خاصی نشد»، زیرا با توجه به داده‌های سیاسی و «حجم نارضایتی مردمی و تحریم انتخابات، حصول چنین نتایجی طبیعی و قابل انتظار بود.»
به طور کلی، چنان که خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، «احزاب شیعۀ در بیشتر استان‌های عراق اکثریت را به دست آوردند.» به غیر از استان‌های اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه که جزو اقلیم کردستان عراق‌اند، بقیۀ ۱۵ استان کشور در این انتخابات شرکت کردند. قرار است استان‌های کردنشین بعداً انتخابات محلی را برگزار کنند.کمیسیون انتخابات نرخ مشارکت را ۴۱درصد اعلام کرده است.