از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


استقبال کشورهای عربی خلیج فارس از توافق یمنی‌ها

کشورهای عربی خلیج فارس دوشنبه( ۴ دی) از اعلام توافق طرف‌های درگیر در یمن برای احترام به آتش‌بس جدید و تلاش در راستای صلح استقبال کردند.
«هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن شنبه گذشته از توافق یمنی‌ها برای تدوین یک نقشه راه برای رسیدن به صلح تحت نظارت سازمان ملل خبر داده بود. مذاکرات این توافق به میزبانی کشور عمان آخرین دور از تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگی است که صدها هزار کشته برجا گذاشته و یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان را ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عربستان سعودی از اعلام «نقشه راه برای پیشبرد در مسیر صلح» استقبال کرد. وزارت امور خارجه این کشور امروز دوشنبه در بیانیه‌ای طرف‌های یمنی را تشویق کرد تا «برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی جامع و پایدار تحت نظارت سازمان ملل بر سر میز گفتگو بنشینند.»
سلطان نشین عمان نیز از اعلام این توافق استقبال و ابراز امیدواری کرد که این توافق «در اسرع وقت امضا شود.»
قطر نیز از سازمان ملل، عربستان سعودی و عمان به خاطر تلاش‌های آن‌ها برای رسیدن به صلح تشکر کرد و از طرف‌های یمنی خواست رسیدن به توافق را تسریع کنند.یمن، فقیرترین کشور شبه‌جزیره عربستان از زمانی که حوثی‌ها کنترل صنعا را در سال ۲۰۱۴ به دست گرفتند، درگیر جنگ بوده است. مداخله نظامی به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ با هدف حمایت از دولت ساقط شده این کشور جنگ و درگیری در این کشور را تشدید و اوضاع انسانی را وخیم‌تر کرد.آتش‌بس امضا شده در آوریل ۲۰۲۲ با میانجیگری سازمان ملل به طور قابل توجهی از سطح درگیری‌ها کاست. با وجود منقضی شدن این آتش‌بس در اکتبر سال گذشته، اما جنگ در مقیاس گسترده از سر گرفته نشد.
دولت یمنی مورد حمایت عربستان سعودی یکشنبه(پریروز) از تلاش‌های سازمان ملل پس از اعلام آتش‌بس جدید استقبال کرد.

خواست ایران از طالبان
امیرخان متقی، وزیرامورخارجه طالبان، در تهران با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه و همچنین شماری از مقام‌های بلند پایه ایرانی، دیدار و گفتگو کرد. حق آبه رودخانه هیرمند و برخی تنش‌های مرزی که پس از سلطه طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، در روابط میان تهران و کابل نمایان شده، از جمله موضوعات مورد بحث وزیران امور خارجه دو کشور  بود.
حسین امیرعبداللهیان در دیدار خود با امیرخان متقی، روابط دو جانبه ایران و افغانستان را از ابعاد مختلف دارای اهمیت خوانده و تعامل دو کشور در حوزه‌های متنوع را مهم ارزیابی کرد.
وی همچنین بر ضرورت حل مسائل موجود میان تهران و کابل از جمله مرز و آب، تاکید و ابراز امیدواری کرد که “مسئولان هیئت حاکمه افغانستان به صورت عملی نسبت به برطرف شدن مشکلات موجود دراین زمینه همکاری لازم را معمول کنند”.
وزیر امور خارجه طالبان که برای شرکت در یک همایش از سوی ایران دعوت شده نیز در این دیدار خواهان “اقدامات مؤثر به‌منظور تقویت بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و ترانزیتی میان افغانستان و ایران” شده و بر ضرورت ادامه‌ تعاملات دو کشور در همه زمینه‌ها از جمله آب، مرز، تجارت و همکاری در امور قضایی و کنسولی تاکید کرد.بنا بر اعلام وزارت امور خارجه طالبان، امیرخان متقی همچنین وضعیت و مشکلات محبوسین و مهاجرین افغان در ایران را با حسین امیرعبداللهیان در میان گذاشته است.وزیر خارجه طالبان در این سفر با حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان نیز دیدار کرده است.