مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دریچه

اهدای جایزه به سینمای فلسطین
جشنواره لندن ۲۰۲۳ بهترین‌ها را برگزید

همدلی| «شیطان وجود ندارد» ساخته ریوسوکی هاماگوچی برنده بهترین فیلم جشنواره فیلم لندن شد.به نقل از اسکرین دیلی، در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم لندن ۲۰۲۳، فیلم «شیطان وجود ندارد» ساخته ریوسوکی هاماگوچی به‌عنوان بهترین فیلم بخش رقابتی رسمی جشنواره انتخاب شد.این فیلم که ماه پیش در بخش رقابتی ونیز جایزه بزرگ هیئت‌داوران را از آن خود کرد، جامعه‌ای را به تصویر می‌کشد که برای حفظ اصول و یکپارچگی دنیای طبیعی خود با ساخت یک مکان جدید نزدیک روستایشان مبارزه می‌کنند.هیئت‌داوران در بیانیه رسمی خود در مورد انتخاب «شیطان وجود ندارد» به‌عنوان بهترین فیلم گفت: درام هاماگوچی ظریف و سینمایی است و از نقش‌آفرینی کاملاً واقعی بهره برده است. هم پرتره‌ای غنایی از خانواده و جامعه ارائه می‌کند و هم ملاحظات ظریفی از اخلاق توسعه سرزمین دارد و در دل یک رقابت قوی، هیئت‌داوران ما به‌اتفاق آرا آن را برگزیدند.هاماگوچی درباره این انتخاب ضمن اینکه گفت از شنیدن انتخابش خوشحال و شگفت‌زده شده و سپاسگزاری کرد، از همه دست‌اندرکاران، به‌ویژه بازیگران و عواملی که پشت‌صحنه زحمت کشیدند هم تشکر کرد و به‌ویژه از ایکو ایشیباشی برای مشارکتش در موسیقی فیلمش یاد کرد و گفت: او علاوه بر خلق موسیقی فیلم «ماشین مرا بران»، ایده این فیلم را نیز ارائه کرد. من معتقدم موسیقی او نقش مهمی در تکمیل این فیلم ایفا کرد و به آن کمک کرد تا چنین نقدهای خوبی را دریافت کند.«بهشت در حال سوختن است» ساخته میکا گوستافسون در بخش رقابتی اولین فیلم بلند جایزه اصلی (ساترلند) را دریافت کرد. این فیلم هم که اولین بار در بخش افق‌های ونیز به نمایش درآمد، محصول مشترک سوئد، ایتالیا، دانمارک و فنلاند است و داستان ۳ خواهر را تصویر می‌کند که با مادرشان مشکل دارند.«خداحافظ طبریه» لینا سوآلم که کاوشی در ارتباط او با مادرش است، در بخش رقابتی مستند جایزه اصلی (گریرسون) را به خانه برد. سوآلم، فیلم‌ساز فرانسوی-فلسطینی-الجزایری، از هیئت‌داوران برای بها دادن به داستان زنان فلسطینی تشکر کرد و گفت: داستان‌های این زنان تاریخ مردمی است که از هویت خود محروم شده‌اند و همیشه مجبورند خود را از نو بسازند. ما با سخنان خود با محو کردن آن‌ها مبارزه می‌کنیم. می‌خواستم داستان‌هایشان را قبل از ناپدید شدنشان بگویم تا تصاویر دنیایی را حفظ کنم که به‌سرعت در حال ناپدید شدن است.سوآلم با اشاره به درگیری کنونی غزه گفت: وقتی احساس می‌کنیم دیده نمی‌شویم و بیش از همیشه انگ می‌خوریم، وقتی نمی‌دانیم فردا چگونه خواهد بود، فیلم‌های ما همیشه وجود خواهند داشت تا ما را به یاد آورند. او توضیح مستقیمی درباره وقایع جاری نداد.این فیلم که اولین بار در جشنواره فیلم ونیز دیده شد، نماینده فلسطین در رقابت اسکار بین‌المللی امسال هم هست.در بخش بهترین فیلم کوتاه هم «بایگانی: نیجریه‌های عجیب» به کارگردانی سیمیسولائولووا آکانده به‌عنوان برنده انتخاب شد.هیئت‌داوران بخش‌های مختلف جشنواره لندن به ریاست آمات اسکالانته فیلم‌ساز مکزیکی (در بخش رقابتی رسمی)، راین آلن میلر کارگردان (اولین فیلم بلند)، روبیکا شاه (مستند) و شارلوت ریگان کارگردان (فیلم کوتاه) به انتخاب برترین‌های هر بخش پرداختند.

======

احکام جدید مسئولان جشنواره فیلم کوتاه اعلام شد
به پیچینگ بیایید

همدلی|  احکام جدید مسئولان بخش‌های مختلف ستاد برگزاری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد.به نقل از روابط عمومی چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران طی احکامی جداگانه مسئولان بخش‌های مختلف ستاد برگزاری این رویداد را معرفی کرد.بر اساس این احکام مسعود مدرسی به‌عنوان مدیر پشتیبانی فنی، رکسانا قهقرایی به‌عنوان مدیر ستاد خبری و مهدی دقیقی به‌عنوان مدیر هنری این رویداد معرفی شدند.
*اتاق داوری سینمایی «کداک» از فیلم‌های کوتاه حمایت می‌کند
سمانه کافتری مشاور حقوقی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در آستانه برگزاری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران عنوان کرد: با توجه به لزوم حفظ حقوق مادی و معنوی فعالان حوزه سینما و عدم تکافی قوانین موجود برای حفاظت از تمامی مراحل ایجاد یک اثر سینمایی از مرحله ایده تا نگارش فیلم‌نامه و تولید اثر، ضرورت ایجاد سازوکار حمایتی و حفاظتی برای حوزه فرهنگ بر کسی پوشیده نیست.او افزود: به همین منظور، در پی تأکید ریاست سازمان سینمایی و مصوبه هیئت‌مدیره انجمن سینمای جوانان ایران، تفاهم‌نامه همکاری بین انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان داوری «کداک» به امضا رسید. بدین ترتیب سازمان داوری «کداک» مأموریت حفاظت از حقوق مادی و معنوی صاحبان آثار از طریق حل‌وفصل اختلافات ارجاعی در حوزه سینما را با صدور آرای الزام‌آور بر عهده گرفت. مزایای احقاق حق از طریق اتاق داوری سینمایی «کداک» عبارت‌اند از صدور آرای تخصصی داوری با استفاده از داوران متخصص، استفاده از نظرات کارشناسان مجرب حوزه سینما به‌عنوان داوریار در صدور رأی، دارا بودن نسخه قواعد داوری به زبان فارسی و انگلیسی، سرعت رسیدگی داوری نسبت به رسیدگی قضایی، هزینه پایین رسیدگی از طریق داوری، لازم‌الاجرا بودن رأی داوری صادره.