مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

حمله ناگزیر
روزنامه آلمانی زبان «یونگه ولت» در تحلیل چرایی شروع جنگ با اسرائیل از سوی حماس تحلیل درخور تأملی را منتشر کرده است. این تحلیل تا حدود زیادی به انگیزه‌ها و شرایطی که حماس را به اقدام واداشت، می‌پردازد. یونگه ولت نوشته است:
سازمان ملل متحد می‌‌گوید، حملات اسرائیل به نوار غزه بین سال‌‌‌های ‌2008 تا 2023 بیش از 6407 کشته باقی گذشته است. در خارج از مرز‌‌‌های ‌اسرائیل نیز 560 تن کشته و 308 تن زخمی شده اند. از زمان تشکیل دولت به رهبری نتانیاهو، شهرک نشینان اسرائیلی رادیکال‌تر ‌شده‌اند و تحت حمایت نظامیان اسرائیلی به طور مرتب به روستاهای فلسطینی در کرانه باختری حمله می‌‌کنند.این شهرک نشینان ادعای مالکیت منازل اعراب فلسطینی غزه را دارند. این یهودیان از توهین و آزار فلسطینی‌‌ها ‌حمایت می‌‌کنند. بطور مثال اخیرا سربازان اسرائیلی وارد روستای فلسطینی “جابد” شدند و به فلسطینیان حمله کردند و در خیابانها گاز اشک آور شلیک کردند. هر روز خانه‌‌‌های ‌فلسطینی‌‌ها ‌توسط نیروهای اسرائیلی تخریب می‌‌شوند، باغ‌‌‌های ‌زیتون با بولدوزر تخریب می‌‌شوند و چاه‌‌‌های ‌آب مناطق فلسطینی‌نشین با ریختن سیمان مسدود می‌‌شود. هدف نسل کشی، فراری دادن و اخراج فلسطینی‌هاست که به طور فزاینده‌ای از سرپناه، معیشت و دارایی‌‌‌های ‌خود محروم می‌‌شوند. زندگی در نوار غزه، به طور کامل توسط اسرائیل از طریق زمین، دریا، هوا و حتی زیرزمینی در محاصره است. زندگی عملا غیرقابل تحمل است. نادیده گرفتن این وضعیت غیرقابل تحمل توسط رسانه‌‌ها ‌عملی غیر انسانی است. بیش از 97 درصد از آب در نوار ساحلی محصور شده، عملا آب برای مصرف انسان مناسب نیست. برق فقط برای دو تا چهار ساعت در روز در دسترس است. حتی میانگین مصرف روزانه غذا توسط اسرائیل برای فلسطینی‌‌ها ‌به 2279 کالری در سرانه محدود شده است.اخیرا حتی ژنرال‌‌‌های ‌سابق و ماموران موساد اعتراف کرده اند که اقدامات آنها در فلسطین جنایت جنگی است. تشکیلات خودگردان فلسطینی به‌دلایل متعددی به طور فزاینده‌ای حمایت مردمی را از دست داده است. شبه نظامیان ساف که قبلا منحل شده بودند، دوباره در تشکیلات نظامی تازه تشکیل شده همراه با جهاد اسلامی فلسطین در شهرهایی مانند نابلس و جنین اسلحه به دست می‌‌گیرند. به نظر می‌‌رسد غزه فراموش شده است. اکنون حماس از این وضعیت برای حمله استفاده کرد.

=====

آخرین اخبار از جنگ حماس ـ اسرائیل
* بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل «توافق آتش بس» را رد کرده است؛ حماس هم از این توافق اظهار بی‌اطلاعی کرده است.
* آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا برای دومین بار از پنج‌شنبه گذشته به اسرائیل رفته است. این سفر بعد از دیدار او از شش کشور عربی انجام گرفته است.
* هزاران نفر از ساکنان غزه از جمله شهروندان خارجی در نزدیکی مرز «رفح» در انتظار ورود به مصر هستند. مقام‌های مصری خواهان جلوگیری از ورود ساکنان غزه به کشورشان هستند.
* سخنگوی نیروی دفاعی اسرائیل می‌گوید حماس ۱۹۹ «گروگان» را در غزه نگه‌داری می‌کند.دیروز این رقم ۱۵۵ نفر اعلام شده بود.* بر اساس آمارهای ارائه شده دو طرف درگیری، از زمان آغاز حملات حماس به اسرائیل، ۱۴۰۰ شهروند اسرائیلی کشته شده‌اند؛ حدود ۲۷۰۰ شهروند فلسطینی هم در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

=======

تلاش قاهره برای برای جلوگیری از ورود ساکنان غزه به مصر
هزاران نفر از مردم در نزدیکی گذرگاه «رفح» ازدحام کرده‌اند بلکه بتوانند از غزه خارج شوند؛ از جمله حدود هزار شهروند خارجی.به گزارش بی بی سی، کمک‌های «شدیدا مورد نیاز» در سمت مصر مرز انباشته شده و همه می‌خواهند انتقال این کمک‌ها آغاز شود؛ اما برای این کار باید یک کریدور امن وجود داشته باشد.مصر گفته که یک بیمارستان صحرایی در نزدیکی این گذرگاه ایجاد خواهد کرد و ساکنان غزه را در نزدیک‌ترین بیمارستان خود در شمال شبه جزیره سینا «درمان خواهد کرد. »مقام‌های مصری خواهان جلوگیری از ورود ساکنان غزه به کشورشان هستند؛ و می‌دانند که این روند ممکن است دائمی باشد و به کاهش جمعیت غزه دامن بزند.

=====

اسرائیل و حماس آتش بس را  تکذیب کردند

یک افسر نظامی اسرائیل توافق آتش‌بس را تکذیب کرد.سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که از هرگونه آتش بس در جنوب غزه بی اطلاع است. او گفت «توافقی برای آتش‌بس وجود ندارد که من از آن مطلع باشم. گزارش‌ها را می‌بینم  اما چیزی برای تایید کردن وجود ندارد.»ساعتی پس از انتشار گزارش‌ خبرگزاری رویترز مبنی بر توافق سه‌جانبه اسرائیل و آمریکا و مصر، مبنی بر «آتش‌بس در جنوب غزه» حماس هم گفته بود این گروه هیچ اطلاعاتی در مورد توافق آتش‌بس در جنوب غزه ندارند.همزمان حماس اعلام کرد هیچ تاییدیه‌ای از طرف مصری در مورد قصد بازگشایی گذرگاه رفح که غزه را به مصر وصل می‌کند وجود ندارد.هدف از این توافق ورود کمک‌های بشردوستانه و خروج شهروندان خارجی بود.