مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


غزه در آتش

دکتر محمد علی اخوت (وکیل پایه یک دادگستری)

 این روزها مردم جهان نظاره‌گر اتفاق‌های ناگواری هستند که در غزه روی می‌دهد؛باریکه غزه با دو میلیون جمعیت و ۴١ کیلومتر مربع مساحت،  سال‌هاست در محاصره است با اینکه دسترسی به دریا دارد مردمش، حق کشتیرانی ندارند. قایق‌های ماهیگیری آنها تنها تا پنج کیلومتر از ساحل می‌توانند ماهیگیری کنند. این منطقه از کرانه باختری رود اردن که حکومت خود گردان  فلسطین اداره می‌کند؛ جداست .مردمی بس فقیر ولی کوشا دارد .برق منطقه را اسرائیل تامین می کند
این کشور، بارها غزه ،ازجمله تنها فرودگاه این شهر را بمباران کرده   و آن را به تعطیلی کشانده ، علاوه بر کشتن مردم بی گناه، باعث آوارگی آنان، شده است هرچندمردم هر دو کشور فلسطین و اسرائیل، از نژاد سامی هستند رویکرد اسرائیل با فلسطینیان نشانگر یک جداسازی نژادی(آپارتاید) یا مذهبی است فشار اقتصادی و روانی بر مردم عرب زبان این منطقه بحدی است که از شدت فقر مجبورند با اجازه اين كشور برای کارگری به منطقه تحت نفوذ آن کشور بروند در واقع کارگران با مزد ناچیز برای کارروزانه در مناطق اسرائیلی نشین استثمار میشوند .این مهمان ناخوانده آمده زندگی را بر مردمان آن دیار سیاه کرده، فلسطینی‌ها دیدند کشورهای عرب منطقه هم دارند با این کشور ار تباط بر قرار می‌کنند به این نتیجه رسیدند که آقاجان«مرگ یکبار شیون یکبار» ! اگر شما به جای ایشان بودید چه می‌کردید؟
۲- در وقایع اخیر می‌بینیم اسرائیل به بهانه یورش حماس و کشتار عده‌ای، حمله‌های خود را آغاز کرده گویا میخواهد آنجارا بصورت سرزمینی سوخته در آورد دیده شد دولتهای آمریکا وغرب چنین کاری را دفاع پنداشته و به آن مشروعیت می‌بخشند درحالیکه :اولا بفرض محال گیریم حماس گروه تروریستی است این چه ربطی به مردان و زنان و کودکان بی گناه فلسطینی دارد که آماج گلوله های ممنوعه فسفری و غیر آن شوند.
ثانیا دولت مهاجم ادعا می کنند عضو سازمان ملل است با حماس تفاوت دارد باید مسئولیت پذیر باشد.
ثالثا کارهای اسرائیل برخلاف مقررات بین المللی ازجمله کنوانسیون نسل کشی مصوب١٩۴۶ مجمع عمومی سازمان ملل وحقوق بشر دوستانه زمان جنگ مصوب١٩۴٩ کنفرانس سیاسی رنو است.
ماده ۲ کنوانسیون نسل‌کشی را چنین تعریف می‌کند هر یک از اعمال زیر که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام شده‌است:
الف) کشتن اعضای گروه؛
ب) ایجاد آسیب جدی جسمی یا روحی به اعضای گروه.
ج) تحمیل عمدی شرایط زندگی گروهی که برای نابودی کامل یا جزئی فیزیکی آن محاسبه شده‌است.
د) اعمال تدابیری برای جلوگیری از تولد در داخل گروه.
ه) انتقال اجباری کودکان گروه به گروهی دیگر.باتوجه به صدر ماده اعمال اسرائیل در غزه مصداق بارز نسل کشی فلسطینیان است و قابلیت تعقیب بین المللی دارد.رابعاً بی تفاوتی جامعه جهانی بویژه کشورهای هم زبان همسایه شرم آور است.بنظر می رسد تنها راه حل مشکل که سالهاست عقلای عالم از شرق و غرب بر آن اصرار دارند؛ ایجادکشور مستقل فلسطین است که در برابر جهانیان پاسخگو باشد امادولت اسرائیل تن به آن نمیدهد در نتیجه،آش همان است وکاسه همان خداوند دولتهای منطقه را به سوی عقلانیت سوق دهد.