مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

صهیونیست‌ها سیلی محکم‌تری خواهند خورد
خبرآنلاین: حجت الاسلام و المسلمین «سید احمد خاتمی» در خطبه‌های دیروز نماز جمعه تهران، اظهار داشت: آنچه تاکنون اتفاق افتاده، تنها یک سیلی محکم جبهه مقاومت است. آنان آب را به روی غزه بستند، برق غزه را قطع کردند و ۱۲۰۰ انسان را کشتند. اگر آنان بخواهند به این جنایات ادامه دهند، تردید نداشته باشند که سیلی‌های محکم‌تری خواهند خورد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند آنچه اتفاق افتاد، زلزله ویرانگر و شکست غیرقابل ترمیم بود، شکستی که خود صهیونیست‌ها عاملش بودند. در این جنایت مثل جنایت‌های دیگر آمریکا و انگلیس به صراحت وارد حمایت از رژیم طفل کش و آدم کش صهیونیستی شدند.وی تاکید کرد: به صراحت به آنان می گویم حق شماست که شعار مرگ بر آمریکا از زبان این مردم نیافتد. وزیر خارجه آمریکا و انگلیس به حمایت از صهیونیست‌ها می‌روند؛ چرا مرگ بر انگلیس نگوییم؟ آنان جنایت می‌کنند. آنان با همه توان خود به حمایت از رژیم صهیونیستی آمده اند.خاتمی گفت: ملت بزرگ ایران همچنانکه بر اساس مبانی اعتقادی خود ۴۴ سال است که در صحنه حمایت از مظلومان فلسطین حضور دارد، به دنیا می‌گوئیم که به فضل خداوند تا آزادی قدس شریف و بازگشت فلسطینیان مظلوم به خانه‌هایشان، با شعار «هر فلسطینی، یک رأی» ایران اسلامی در صحنه حمایت از این مظلومان باقی خواهد ماند.

==================

بزرگترین شکست صهیونیسم
خبرگزاری‌ها: سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه تهران، گفت: بزرگترین شکست در تاریخ موجودیت رژیم جعلی صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به این سو برای این رژیم و بزرگترین پیروزی برای نهضت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی اتفاق افتاد.وی افزود: فلسطینی‌ها در میانه این جنایت‌های غمبار و هولناک مجودیت، هویت و احساس مقاومت خود را حفظ کرده‌اند و شما هفته گذشته در صبح‌گاه شنبه ۱۵ مهرماه شاهد یک درخشش استثنایی در صفحه زمین بودید که انگار آیات روح‌بخش قرآن روی زمین برای فلسطینی‌ها تفسیر می‌شود.

==============

رونمایی مسعود نیلی از گروگان‌گیران اصلی اقتصاد ایران
«مسعود نیلی» از اقتصاددانان طرف مشورت در دولت‌های گذشته، هشت سیاستی را که مانع رشد اقتصاد ایران شده‌اند، اعلام کرد.به گزارش خبرآنلاین، مسعود نیلی که در دولت روحانی دستیار اقتصادی رئیس‌جمهوری بود و به تازگی از سمت خود در دانشگاه شریف بازنشسته شد، اعلام کرده است: رشد اقتصادی سالانه ایران از سال ۱۳۶۰ تاکنون به طور متوسط حدود ۳٫۱ درصد و تولید ناخالص سرانه حدود ۲درصد بوده است.
براساس این اعلام تورم مزمن بالا، بیکاری، فقر، توزیع نابرابر درآمد و مشکلات محیط زیستی در این کارنامه قرار گرفته‌اند. در واقع می‌توان گفت فارغ از نوسانات کوتاه‌مدت، عملکرد بلندمدت راضی‌کننده نیست.وی با اشاره به اینکه عملکرد بلندمدت را اصولاً سیاست‌های بلندمدت می‌سازند، نه منابع طبیعی یا شوک‌های مقطعی یا موضوعات دیگر تاکید کرده است: در اقتصاد ایران هم سیاست‌های بلندمدتی مقصر اصلی هستند که از هویت نظام حکمرانی نشأت می‌گیرند.وی در این نوشتار مهم هشت سیاست را که مانع رشد اقتصادی در ایران بوده است، به این شرح فهرست کرده است. بنا بر اعلام وی درگیری با تنش‌های خارجی که طی دهه‌های گذشته تبدیل به جزء پایداری از زندگی اقتصادی و سیاسی ایرانیان شده، در صدر این فهرست قرار دارد.
وی در بیان هفت مورد دیگر نوشته است:
۲- کسری بودجه مزمن و پایدار دولت که از دهه 40 برقرار بوده با روش اشتباه پولی کردن کسری بودجه تأمین می‌شود.
۳- تعیین دستوری نرخ بهره بانکی (معمولاً پایین‌تر از تورم) که از برداشت اشتباه سیاستگذاران از اقتصاد اسلامی تأثیر گرفته است.
۴- نظام ارزی چندنرخی. در واقع در ۴۵ سال اخیر، در ۳۵ سال نظام چندنرخی ارز برقرار بوده و اکثر سال‌های نظام تک‌نرخی هم صرفاً تحت تأثیر وفور ارز نفتی در دست دولت بوده است.
۵- قیمت‌گذاری دستوری دولت. در ایران اگر دولتی دست به قیمت‌گذاری قاطعانه نزند، بی‌عرضه تلقی می‌شود و این نگاه اشتباه وجود دارد که دولت برای مقابله با افزایش قیمت‌ها باید به مقابله با کسبه متخلف و قیمت‌ها بپردازد.
۶- نظام تعرفه‌ای خاص اقتصاد ایران. در واقع واردات کالا به ایران با تعرفه‌های بالا و بسیار پیچیده همراه است. علاوه بر این، موانع غیرتعرفه‌ای هم زیاد است (مثل ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی).
۷- عرضه ارزان‌قیمت انرژی که جزو خاصیت حکمرانی اقتصادی ایران این بوده و هست.
۸-نظام بنگاه‌داری عظیم غیرخصوصی و غیررقابتی در ایران. غیر از بخش خصوصی، انواع مالکیت‌های حاکمیتی، بخش عمومی، بخش نظامی و بخش دولتی وجود دارند.