مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کره شمالی ۳ موشک بالستیک دیگر را آزمایش کرد

آتش‌بازی جدید کیم جونگ اون

همدلی|  ارتش کره جنوبی از شلیک سه موشک بالستیک کوتاه برد از سوی کره شمالی به سمت دریای ژاپن خبر داد. ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه‌ای قبل از اعلام شلیک سه موشک بالستیک گفته بود که کره شمالی صبح دیروز، یک موشک بالستیک نامشخص را به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است. به موازات اعلامیه ارتش کره‌جنوبی، رسانه‌های ژاپنی نیز اعلام کردند، کره شمالی دو موشک شلیک کرد که هر دو در خارج از منطقه اقتصادی ژاپن سقوط کردند.
در همین حال، خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از منابع شلیک دو موشک کره شمالی و اصابت آنها به خارج از منطقه اقتصادی ژاپن را تایید کرد. نیروی گارد ساحلی ژاپن جمعه گفته بود، کره شمالی یک شیء نامشخص را به سمت دریای ژاپن شلیک کرده که احتمالا موشک بالستیک باشد. براساس خبرگزاری کیودو، به کشتی‌ها در دریا هشدار داده شده به جسمی که در نزدیکی‌شان در آب سقوط می‌کند، نزدیک نشوند. این شلیک موشکی جدید کره شمالی پس از آن است که کره جنوبی اعلام کرد، یک آزمایش موفق موشکی برای پرتاب تجهیزات به فضا در چارچوب تقویت توانمندی‌های جمع‌آوری اطلاعات و نظارت در فضا داشته است.
کره شمالی ۲۳ دسامبر نیز دو موشک بالستیک کوتاه‌برد به سمت دریای ژاپن شلیک کرد. این کم‌تر از یک هفته پس از شلیک دو موشک میان‌برد بود. کره شمالی عملا از ابتدای ۲۰۲۲ ده‌ها موشک را شلیک کرده است از جمله یک موشک قاره پیما را در نوامبر آزمایش کرد.
این در حالی است که رئیس فرماندهی فضایی آمریکا چندی پیش و در پی آزمایش‌های متعدد موشکی کره شمالی اعلام کرد که آمریکا در حال تقویت مضاعف سامانه هشدار موشکی خود است. به گزارش خبرگزاری یونهاپ، ژنرال جیمز دیکینسون، رئیس فرماندهی فضایی آمریکا گفت: «ما در حال کار بر روی معماری یک سنسور یکپارچه هستیم که در صورت فعالیت موشکی از سمت کره شمالی، بهترین عملکرد هشداری را داشته باشد.» او گفت که فرماندهی فضایی آمریکا در حال حاضر بر روی بهبود یکی از تجهیزاتی کار می‌کند که هم به آمریکا و هم به متحدانش پیشرفته‌ترین هشدارهای ممکن را بدهد و افزود: ما همچنین در تلاش هستیم که سنسورهای تجاری را هم در همین راستا استفاده کنیم. 
در همین حال، ژاپن نیز با مسدود کردن دارایی‌ گروه‌هایی که در توسعه موشکی کره شمالی نقش دارند، اعلام کرد که تحریم‌های مضاعفی علیه این کشور وضع می‌کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن گفت: «کره شمالی اغلب آزمایش‌های موشکی انجام می‌دهد که نقض آشکار مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است و تهدیدی برای امنیت نه تنها کشور ما، بلکه همچنین منطقه است. ما به شدت این اقدامات را محکوم می‌کنیم. به‌ویژه، تحریم‌هایی علیه پنج سازمان کره شمالی مرتبط با توسعه‌های هسته‌ای و موشکی اعمال می‌شود.»
با این وجود، قبل از دامنه‌دار شدن آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی، سخنگوی وزارت خارجه چین، بی‌توجهی آمریکا نسبت به نگرانی‌های امنیتی قانونی پیونگ‌یانگ را یادآور شده بود. به گزارش وبسایت وزارت خارجه چین، وانگ ونبین، سخنگوی این وزارتخانه با اشاره به پرتاب‌ موشک‌های بالستیک کره شمالی، ابراز امیدواری کرد که طرفین مناقشه در شبه‌جزیره کره راهکار سیاسی را انتخاب کرده و با گفت‌وگو و رایزنی، به نگرانی‌های امنیتی یکدیگر رسیدگی کنند. این سخنگو با اشاره به رزمایش‌های اخیر آمریکا و متحدانش در این منطقه، مدعی شد که به نگرانی‌های امنیتی قانونی و منطقی کره شمالی پاسخی داده نشده است. او اضافه کرد: «آمریکا باید مسئولانه عمل کرده، از اقدامات تقابلی خودداری کرده و شرایط ازسرگیری گفت‌وگوهای معنی‌دار را فراهم کند»
از سوی دیگر، رئیس دپارتمان آسیای وزارت خارجه روسیه نیز گفت که مسکو تمامی فعالیت‌های نظامی شبه‌جزیره کره را با دقت بررسی کرده و باور دارد کره‌شمالی به تعلیق یک‌طرفه آزمایش‌های هسته‌ای پایبند است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کره شمالی اخیرا اعلام کرد که یک کشور هسته‌ای بوده و تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای آن صرفا در اختیار کیم جونگ اون، رهبر این کشور است. در همین زمینه، گیورگی زینوویِف، رئیس دپارتمان آسیای وزارت خارجه روسیه گفت: «ما تمامی فعالیت‌های نظامی شبه‌جزیره کره در همسایگی با روسیه را تحت نظر داریم. از این نظارت‌ها نتیجه می‌گیریم که پیونگ‌یانگ همچنان به تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای خود که از سال ۲۰۱۸ آغاز کرده، ادامه می‌دهد.»
این در شرایطی است که پیونگ‌یانگ در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که برای نشان دادن حسن نیت در مذاکرات جاری با دولت وقت آمریکا، آزمایش‌های هسته‌ای خود را متوقف می‌کند. در همین زمینه، مسکو همچنین در ماه‌های اخیر مدعی شده که کره شمالی بر خلاف جریان‌سازی‌های رقبایش برای تشدید تنش‌ها، در حوزه موشکی خویشتن‌داری نشان داده است.
به هر روی، این واکنش‌ها در حالی صورت می‌گیرند که که اخیرا کره شمالی پرتاب‌های موشکی متعددی انجام داده است. پیونگ یانگ از ۲۵ سپتامبر هشت آزمایش موشکی انجام داده است، از جمله یک موشک بالستیک میان برد که بر فراز ژاپن پرواز کرد و ۴۵۰۰ کیلومتر (۲۸۰۰ مایل) را در ارتفاع ۱۰۰۰ کیلومتری (۶۲۰ مایل) طی کرد. این یک رکورد برای موشک‌های کره شمالی است. پکرده شمالی، در حدودا دو ماه گذشته، بیش از ۳۰ موشک بالستیک پرتاب کرده و دهمین پرتاب آزمایشی موشک بالستیک قاره‌پیمای خود در سال جاری را در هجدهم نوامبر به ثبت رساند. کره شمالی از آغاز سال میلادی جاری مجموعا ۶۳ موشک بالستیک پرتاب کرده که نسبت به ۲۵ پرتاب سال ۲۰۱۹، افزایش چشمگیری داشته است.