مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تکرار وعده تغییرات؛

رئیس قوه‌ قضاییه: باید جبران کنیم

همدلی| به نظر می رسد که ادبیات مقامات ارشد کشور در حال تغییر است. چندی پیش محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس از ضرورت تغییر رویکرد در همه زمینه‌ها در کشور صحبت کرده بود. او رسما گفت که مسئولان باید قدر مردم را بدانند و به جبران آن تلاش کنند که برخی  رویه‌ها را تغییر دهند. حالا رئیس قوه قضاییه این سخنان را به نوعی تکرار کرده است و گفته که باید جبران کنیم. غلامحسین محسنی اژه‌ای در حالی این سخن را مطرح کرده که چندی پیش هم به عنوان رئیس قوه قضاییه از همه آحاد مردم برای گفت‌وگو و انتقاد دعوت کرده بود.  
به گزارش ایسنا مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در نشست با اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آثار و فوایدی که این قبیل نشست‌ها و جلسات دارند، اظهار کرد: «اگر نتوانیم در نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی، یکدیگر را نقد کنیم و به طرح مشکلات بپردازیم، پس کجا باید این کار را کنیم؟ حتماً ما در قوه قضاییه از ضعف‌ها و کمبودهایی رنج می‌بریم و چه کسانی بهتر از شما نمایندگان مردم که در جریان این کمبودها و گرفتاری‌ها قرار بگیرید و برای رفع آنها به ما کمک کنید.»
وی در ادامه به تبیین و تشریح برخی از مسائل مهم و اولویت‌دار کشور پرداخت و در این اثناء به مقوله اعتماد مردم به نظام و مسئولان اشاره کرد و گفت: «باید بررسی کنیم که تاکنون چه مسائلی به اعتماد مردم نسبت به نظام و سرمایه اجتماعی ما خدشه وارد کرده و درصدد جبران برآییم و از سایر مسائلی که می‌تواند به این اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی لطمه وارد آورد پرهیز و اجتناب کنیم.»
رئیس قوه قضاییه امید مردم و بالاخص جوانان به آینده را یکی دیگر از موضوعات مهم دانست و در همین راستا گفت: «جوان هم‌وطن ما می‌خواهد بداند چشم‌انداز آینده‌اش چیست؟ لذا ما نیز باید بررسی کنیم که چه مواردی به تقویت امید جوانان نسبت به آینده کمک می‌کند و آنها را در دستور کار قرار دهیم.»
وی با بیان اینکه تحقق و تقویت عدالت اجتماعی از جمله مواردی است که به افزایش اعتماد عمومی و امید به آینده می‌انجامد، تصریح کرد: «با آن عدالت اجتماعی مورد انتظار که معتقد به آن هستیم، فاصله داریم و باید توجه کنیم که هر مقدار در ارتقاء مقوله عدالت اجتماعی تأخیر به عمل آوریم به همان نسبت در آینده با مشکل مواجه می شویم.»
رئیس قوه قضاییه در همین راستا به موضوع معیشت مردم نیز گریزی زد و گفت: «اگر نتوانیم معیشت و وضعیت اقتصادی مردم و دنیا و آخرت آنها را توأمان تأمین کنیم، آن اعتماد مورد اشاره مخدوش می‌شود؛ لذا امروز مسئله معیشت و اقتصاد و اشتغال از جمله مسائل بسیار حائز اهمیت و اولویت است.»