مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تلاش برای شکستن رکورد قبلی خود؛

چین به دنبال ساخت بزرگ‌ترین مزرعه بادی جهان

چین قصد دارد رکورد خود در زمینه بزرگ‌ترین مزرعه بادی جهان را با ساخت یک مزرعه شناور جدید قبل از سال ۲۰۲۵ بشکند که می‌تواند انرژی بیش از ۱۳میلیون خانه را تامین کند.
 چهاردهمین برنامه پنج‌ساله شهر چائوژو در استان گوانگدونگ چین هفته گذشته منتشر شد و برنامه‌های بلندپروازانه این شهر را برای پروژه ۴۳.۳گیگاواتی در تنگه تایوان تشریح کرد. کار بر روی این پروژه قبل از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و به گفته مقامات استان گوانگدونگ، این نیروگاه پس از اتمام، بزرگ‌ترین مزرعه بادی جهان لقب خواهد گرفت.
مزرعه بادی ژیوکوان (Jiuquan) در چین که تاسیساتی عظیم با ظرفیت ۲۰گیگاوات است، در حال حاضر بزرگ‌ترین مزرعه بادی جهان است. شهری در استان فوجیان در اوایل سال جاری پروژه‌ای به ارزش یک تریلیون یوان (۱۳۸میلیارد دلار) را پیشنهاد کرد که شامل تولید ۵۰گیگاوات نیرو از باد دریایی بود. کشور چین با داشتن بیش از ۲۵درصد از ظرفیت انرژی بادی جهان در انرژی بادی پیشرو است. این مزرعه ۱۰کیلومتری که دارای هزاران توربین بادی قوی خواهد بود، بین ۷۵ تا ۱۸۵کیلومتر دور از ساحل کار خواهد کرد. به دلیل ویژگی‌های توپوگرافی متمایز این منطقه و موقعیت بادخیز آن، توربین‌های این مزرعه بادی قادر خواهند بود بین ۴۳ تا ۴۹درصد از مواقع کار کنند که معادل ۳۸۰۰ تا ۴۳۰۰ساعت در سال است. یک گیگاوات برابر با یک میلیارد وات است و برای تولید یک گیگاوات برق به سه میلیون پنل خورشیدی نیاز است و ۱۰۰میلیون چراغ LED یا ۳۰۰هزار خانه معمولی اروپایی می‌توانند با یک گیگاوات برق، فعالیت کنند. ظرفیت ۴۳.۳گیگاواتی تولید برق تاسیسات جدید چین می‌تواند برق ۱۳میلیون خانوار را تامین کند که برابر با ۴.۳میلیارد چراغ LED است. بیش از ۹۹درصد برق نروژ از نیروگاه‌های برق‌آبی با ظرفیت ۳۱گیگاوات تامین می‌شود که در مجموع کمتر از پروژه جدید مزرعه بادی چین است و این یعنی این مزرعه فراساحلی، بزرگ‌تر از مجموع تمام نیروگاه‌های نروژ خواهد بود. مجموع ظرفیت نیروی بادی موجود در خشکی و دریای جهان تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۸۳۰گیگاوات رسیده است که بیش از نیمی از این میزان در چین تامین می‌شود. این کشور در طول پنج سال گذشته بیش از هر کشور دیگری در جهان، مزرعه‌های بادی فراساحلی نصب کرده است. چین ابرقدرت آرزو دارد تا سال ۲۰۲۵ یک سوم برق خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کند و هدف دوردستی در رسیدن به انتشار کربن صفر خالص تا سال ۲۰۶۰ دارد.
طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، سال ۲۰۲۱ شاهد افزایش بی‌سابقه در تولید انرژی بادی بوده‌ایم؛ با این حال، رشد قابل توجه و بیشتری برای رسیدن به هدف انتشار کربن صفر خالص مورد نیاز است.