مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


یک عضو هیات رئیسه مجلس مدعی شد؛

نمایندگان نیازمند اجاره خانه

همدلی| ملکرد مجلس یازدهم موردانتقاد گروه‌های مختلفی قرار دارد، به‌خصوص آنکه نمایندگان این مجلس مدعی بودند که می‌خواهند روی معیشت مردم کار کنند و به زندگی عمومی مردم کمک کنند؛ اما از زمانی که این مجلس روی کار آمده مسئله اقتصاد عمومی کمتر موردبحث قرارگرفته و هم‌زمان وضعیت اقتصادی کشور با چالش‌های زیادی مواجه بوده است. در همین حال انتقادات به نمایندگان به خاطر امکاناتی که در اختیار دارند افزایش‌یافته است.
 احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه مجلس در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا به‌صراحت از کم‌تجربه بودن نمایندگان مجلس یازدهم صحبت کرده است. او در این مصاحبه گفته: «برخی از همکاران در ابتدای مجلس یازدهم تجربه کافی در امور تقنینی و قانون‌گذاری نداشتند و به همین دلیل برخی حاشیه‌ها ایجاد شد، درصورتی‌که چنین اتفاقاتی در ادوار قبلی مجلس هم رخ می‌داد؛ مگر در مجالس نهم و دهم به نمایندگان خودروهای پژو پارس و سوزوکی ندادند پس چرا هیچ فردی حاشیه‌سازی نکرد؟ در مجلس دهم ماشین پارس به‌عنوان ماشین نمایندگی و سوزوکی به‌عنوان خودروی مازاد در اختیار نمایندگان قرار گرفت.»
فراهانی درباره امکانات در اختیار نمایندگان هم توضیح داده و گفته: «در موضوع خرید خودرو برای نمایندگان مجلس یازدهم، قرار بود ماشین پارس خریداری شود اما اعلام شد که تولید خودروی پارس اتوماتیک متوقف‌شده است، پس دو پیشنهاد را مطرح کردند؛ خودروی دنا پلاس بدهند یا اینکه مجلس برای تولید ماشین تارا صبر کند. همان زمان درباره نحوه واگذاری دناپلاس به نمایندگان نیز بحث شد؛ یک نظر این بود که دناپلاس با سند به نام مجلس در اختیار نمایندگان قرار داده شود و ماهیانه قسط آن از حقوق نمایندگان کم شود، همچنین نماینده حق فروش نداشته و باید همه هزینه‌های خودرو را هم بدهد. نظر دیگر این بود که خودرو با راننده در اختیار نماینده قرار گرفته و هزینه خرید و تعمیرات آن بر عهده مجلس باشد. بر اساس محاسبات صورت گرفته با شیوه دوم چند صد میلیارد به ضرر مجلس تمام می‌شد و در نهایت بعد از چهار سال ماشین مستهلک روی دست مجلس می‌ماند که به ضرر بیت‌المال بود. پس ما رویکرد اول را انجام دادیم که به نفع بیت‌المال بود؛ ماشینی را خریداری کرده تا نماینده به‌صورت ماهیانه اقساط آن را پرداخت ‌کند، حق خریدوفروش هم نداشته و تمام هزینه‌های خودرو هم با خود نماینده باشد. وقتی‌که وزرا برای انجام کارهایشان چندین ماشین و راننده در اختیار دارند آیا نباید حداقل شرایط برای یک نماینده برای انجام کارهای مردم در حوزه انتخابیه‌شان فراهم شود؟ دنا پلاس تنها بهانه‌ای برای زدن مجلس بود.»
فراهانی افزود: «موضوع دیگر درباره پرداخت ودیعه مسکن به نمایندگان بود. در ابتدای هر دوره، مجلس مبلغی به نمایندگان برای اجاره خانه در تهران پرداخت می‌کند که این میزان در سال اول مجلس یازدهم ۲۰۰میلیون تومان به‌عنوان ودیعه مسکن بود که این پول هم به‌صورت ماهیانه از حقوق نماینده کم می‌شود. این پول حقوق نبوده و یک وام است. ممکن است بگویند کارمندان هم به‌اجبار از شهرستان به تهران منتقل می‌شوند اما به همین کارمند، مدیرکل و مسئول خانه‌سازمانی داده می‌شود، درصورتی‌که چنین امکاناتی برای نمایندگان وجود ندارد. همین‌الان ما نماینده‌ای داریم که می‌گوید صاحب‌خانه او اجاره را دو برابر کرده و برای پرداخت اجاره و ودیعه مسکن با مشکل مواجه شده است.»