مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سیدرضا اکرمی‌در گفت‌وگو با همدلی:

نباید مثل مگس فقط از دولت انتقاد کنیم

همدلی| حامیان دولت سعی می‌کنند با ادبیات نامناسبی منتقدان را پس بزنند و در عوض از دولت حمایت کنند. بدون آن که بخواهند واقعیت‌های امروز ایران را ببینند. به طور مثال آنان وقتی درباره شرایط اقتصادی صحبت می‌کنند تنها سعی دارند که روی اقدامات انجام شده از سوی دولت تمرکز کنند بدون آن که عوارض آن را برای مردم و کشور در نظر بگیرند. نصراله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل90 با بیان اینکه دولت در موضوعات اولویت‌دار کشور توانسته است موفق عمل کند، اظهار کرد:«دولت از ابتدا نسبت به انجام اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ و حل مشکلات معیشتی مردم اهتمام داشت و در نهایت هم توانست این اصلاح را انجام دهد، اما باید توجه داشت که انجام هر کاری، عوارضی هم دارد و ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود.»
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در ذیل اصلاح نظام پرداخت یارانه دولت، مشکلات اشتغال و معیشت مردم حل خواهد شد، افزود: «اما دولت با مشکلاتی هم روبروست. به عنوان مثال اکنون زمان سررسید اوراق بدهی دولت است و دولت در این خصوص با مشکل مواجه است.» نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه دولت در حال حاضر ماهانه ۱۵ همت بازپرداخت اوراق می‌کند، عنوان کرد: «اگر این میزان بدهی روی دست دولت گذاشته نمی‌شد، الآن این ۱۵ هزار میلیارد تومان، هر ماه صرف توسعه کشور می‌شد. امروز دولت باید کم‌کاری‌های دولت قبل را جبران کند، اما می‌تواند آینده روشنی را برای مردم رقم بزند.»در همین حال سیدرضا اکرمی‌فعال سیاسی در مصاحبه با خبرنگار همدلی به تحلیل عملکرد دولت پرداخته است. او در این مصاحبه تأکید کرده که بهتر است صرفا روی جنبه‌های مثبت عملکرد دولت توجه شود. اکرمی‌گفته: «آن مقداری که من وضع جامعه را مطالعه می‌کنم می‌بینیم که آقای سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری در سفرهای استانی از نزدیک وضع جامعه و مردم را می‌بیند. به این ترتیب از مشکلات مردم با خوبی آگاه می‌شود و بهتر می‌تواند برای حل آنان تصمیم بگیرد. ضمن اینکه دولت آقای رئیسی با هماهنگی که با قوه مقننه و قوه قضاییه دارد، امکان بهتر و بیشتری برای حل و فصل مسائل دارد. از طرف دیگر تلاش‌های سیاست خارجی دولت قابل تقدیر است و ما می‌بینیم که دولت از طریق هماهنگی و رایزنی‌هایی که با جوامع بین‌المللی و همسایگان ایران دارد، شرایط خوبی را برای کشور فراهم کرده است. در مجموع به نظرم می‌آید که جامعه در حال حرکت است. ارگان‌های مختلف در حال تلاش و در حال فعالیت هستند. ما باید همراهی و همکاری کنیم که این تلاش‌ها به نتیجه برسد.»
اکرمی‌می‌افزاید:«به‌هرحال باید در نظر داشت که در این شرایط لازم است که یک مقداری هم به چالش‌های سنگین بپردازیم. به‌ویژه باید مسئله تولید را در نظر بگیریم. رهبر معظم انقلاب اسلامی ‌امسال را سال تولید دانش بنیان معرفی کردند. ما باید بکوشیم همه امکانات را به کار بگیریم تا فعالیت‌های جامعه نتیجه‌بخش باشد و جهاد عملی در جامعه به وجود بیاید. صاحبان فکر، فهم و تجربه باید کمک کنند در این جهت که ما در جامعه از ظرفیت‌ها استفاده کنیم. واقعا لازم است که در اقتصاد ایران، سرمایه و نقدینگی را به کار بگیریم و از مسابقه در گران‌فروشی پرهیز کنیم. متأسفانه یک مسابقه بدی در جامعه امروز ایران شکل گرفته است که حتی در خدمات و کارهای تعمیراتی واقعا با قیمت گران به مردم ارائه می‌شود. ما باید جامعه را به سمت یک اصل قرآنی ببریم که آن به کار گرفتن انصاف و عدالت است که انشاءالله هم اشتغال انجام شود و هم وابستگی کاهش پیدا کند.» اکرمی‌در پاسخ به این سوال که تحلیل شما از نقاط ضعف دولت رئیسی در یک سال گذشته چیست می‌گوید: «ما جامعه بی‌نقد و انتقاد که نداریم. اما این درست نیست که ما مثل مگس باشیم و فقط سراغ ضعف‌ها و کمبودها برویم و اما تلاش را در جامعه نبینیم. بالاخره اداره امور کشور زحمت دارد. ما الان می‌بینیم که مجلس، دولت و قوه قضاییه همه دارند کار می‌کنند و تلاش دارند که امور مختلف در کشور به سرانجام برسند. ما هم باید کمک‌شان کنیم در عین حال که نقد می‌کنیم وضع موجود را باید اوضاع بین‌المللی را هم لحاظ کنیم. واقعا دشمن فشار می‌آورد. نمی‌شود در این شرایط سخت ما هم بشینیم و قوای مختلف کشور فشار بیاوریم. این صحیح نیست. انصاف، دین و اخلاق ایجاب می‌کند که همه ما کوشش و از ظرفیت‌ها استفاده کنیم و وابستگی را به بیگانگان را کاهش دهیم.» 
اکرمی‌در پاسخ به منتقدان دولت تأکید دارد: « چه کسی هست که ضعف نداشته باشد. چه کسی هست که اشکال نداشته باشد. ما باید معدل را ببینیم. باید نمره پایانی را در نظر بگیریم. الان جامعه به سمت حرکت و کوشش است و همه باید کمک کنیم و این مسیری که دولت در پیش گرفته است را تقویت کنیم. البته که این تنها به دولت اختصاص ندارد. الان در بین مردم یک مسابقه گرانی به وجود آمده است. مقصر همه هستند. چه بخش خصوصی چه بخش دولتی همه باید کمک کنند.»
این فعال سیاسی درباره انتقاداتی که به تیم دولت می‌شود نیز توضیح می‌دهد: «من که دیدم که در مجلس شورای اسلامی‌ هر وزیری که رأی نیاورد، نفری بعدی انتخاب شد، ولی مسئله فراتر است. موضوع این است که ما نیروسازی و نیرویابی نمی‌کنیم. ما فقط انتقاد می‌کنیم و این کار درستی نیست. ما هم قانون اساسی داریم و هم چندین برنامه پنج‌ساله، باید دست به دست هم بدیم طبق قانون و اخلاق عمل کنیم. ما فقط حرف می‌زنیم که این کافی نیست. باید آستین را بالا زد. همانطور که کرونا را کنترل کردیم. واکسن تولید کردیم. در بخش اقتصاد هم باید به همین شکل عمل کنیم.»