مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


قیمت نفت افزایش بیشتر یافت

قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر دورنمای رشد عرضه و احتیاط اوپک پلاس در تسهیل محدودیت عرضه، برای سومین روز متوالی افزایش یافت و در مسیر ثبت پنجمین رشد هفتگی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با شش سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۷۵ دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه رسید و در مسیر ثبت ۲.۹ درصد رشد هفتگی حرکت کرد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با شش سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۷۳ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۲.۴ درصد رشد نشان می‌دهد.
هر دو شاخص روز پنج شنبه در بالاترین رکورد از اکتبر سال ۲۰۱۸ بسته شدند.
راویندا رائو، نایب رییس بخش کالاهای شرکت کوتاک سکیوریتیز گفت: انتظارات برای محدودیت عرضه در بازار جهانی عامل اصلی حمایت کننده از رشد قیمت‌های نفت بوده است زیرا تقاضا بهبود پیدا کرده اما محدودیت عرضه اوپک پلاس ادامه پیدا کرده و سطح ذخایر نفت آمریکا پایین آمده است.
عامل دیگری که از قیمت نفت پشتیبانی کرد، تصویب لایحه زیرساخت آمریکا بود که خوش بینی به دورنمای تقاضا برای انرژی را تقویت کرد.
همه چشم‌ها به نشست اول ژوییه اوپک و متحدانش دوخته شده است که قرار است طی آن درباره تسهیل بیشتر محدودیت عرضه بحث شود. در بخش عرضه، عوامل مهمی که اوپک پلاس در نظر خواهد گرفت، رشد قوی تقاضا در آمریکا، اروپا و چین است که با توزیع واکسن کووید ۱۹ و بازگشایی اقتصادها تقویت شده و رشد موارد ابتلا به کووید ۱۹ در مناطق دیگر را جبران کرده است.
مارگارت یانگ، استراتژیست شرکت دیلی فارکس گفت: تصور می‌کنم اوپک پلاس محتاطانه افزایش تولید از اوت به بعد را تنظیم خواهد کرد تا پاسخگوی تقاضای رو به رشد باشد بدون این که باعث نوسان قیمت‌ها شود. بازار روی افزایش تولید در اوت از قبل حساب کرده است. تحلیل‌گران گروه بانکی ANZ پیش‌بینی کرده‌اند که اوپک پلاس تولیدش را در اوت ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد و به ۲.۱ میلیون بشکه در روز تولیدی که در فاصله ماه مه تا ژوییه احیا کرد اضافه می‌کند. بر اساس گزارش رویترز، در این بین چشم انداز رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران و بازگشت نفت ایران به بازار در آینده نزدیک ضعیف شده است.
 تکرار درخواست هند از اوپک برای خاتمه محدودیت عرضه
هند بار دیگر از اوپک خواست محدودیت عرضه خود را خاتمه دهد و هشدار داد افزایش اخیر قیمت‌های نفت روند احیای مصرف محور اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند. به گزارش ایسنا، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در دیدار آنلاین با محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک نگرانی‌های کشورش نسبت به افزایش قیمتهای نفت و افزوده شدن به فشارهای تورمی را مطرح کرد. هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان و بازار مهمی برای بسیاری از اعضای اوپک به شمار می‌رود. فشارهای اقتصادی اخیر برای هند بسیار شدید بوده است. ارزش روپیه در برابر دلار طی سال‌های اخیر پیوسته نزول کرده و هزینه نفت به ۵۵۵۰ روپیه در هر بشکه رسیده که حدود ۱۰ درصد کمتر از سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ است. قیمت بنزین در بمبئی ماه گذشته به رکورد بالایی رسید اما عمده این افزایش ناشی از افزایش مالیات بود.
پرادهان پس از این دیدار گفت: ما درباره تحولات اخیر بازار نفت، روند احیای تقاضا برای نفت، پیش بینی‌های رشد اقتصادی و غلبه بر چالشهای انرژی گفت و گو کردیم. اوپک و متحدانش قرار است اول ژوییه برای تصمیم‌گیری درباره سهمیه تولید اوت و احتمالا ماه‌های بعد از آن دیدار کنند. بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند اوپک با افزایش تولید بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز در اوت موافقت کند که همچنان کمبود جهانی عرضه نسبت به تقاضا را برطرف نمی‌کند. بارکیندو در بیانیه ای به نگرانی‌های پرادهان مستقیما اشاره نکرد اما گفت دورنما برای اقتصاد جهان بهبود یافته و اوپک پلاس تصمیم دارد به دیدار ماهانه برای بازبینی وضعیت بازار و تنظیم سطح تولید بر اساس آن ادامه دهد. وزیر نفت هند بارها از اوپک خواسته است قیمت مناسب تری برای هند فراهم کرده و تقویت قیمت‌های نفت از طریق محدودیت عرضه را متوقف کند. اوایل امسال پس از این که شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در پاسخ به درخواست همتای هندی خود گفت: هند باید از ذخایر نفتی که در زمان ریزش قیمت نفت در سال ۲۰۲۰ خریداری کرده بود استفاده کند، تنشها میان دهلی نو و ریاض شدت گرفت. هند در واکنش به این اظهارات از پالایشگاههای خود خواست منابع واردات نفت را متنوع کرده و وابستگی به نفت خاورمیانه را کاهش دهند. دو طرف تا حدودی روابط‌شان را بهبود داده‌اند و عربستان سعودی و امارات متحده عربی تجهیزات پزشکی ضروری برای هند فراهم کرده‎‌اند تا به این کشور در مبارزه با موج دوم مرگبار شیوع کووید ۱۹ کمک کنند. بر اساس گزارش پلاتس، پرادهان قدردانی عمیق خود از این کشورها را در دیدار با بارکیندو ابراز کرد. قیمت‌های جهانی نفت در بالاترین رکورد دو سال اخیر قرار دارند. با این حال عربستان سعودی اعلام کرده که اوپک پلاس در دیدار هفته آینده به شکل محتاطانه به بررسی احیای تولید خواهد پرداخت زیرا بازار همچنان شکننده مانده است.