اذهان ِمشوشِ عموم!
رضا نامجو(عضو شورای سردبیری)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2505
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدال‌ها برای چه توزیع می‌شوند؟

علی کیانی موحد (پژوهشگر ورزشی)

 یک)
سال ها پیش دوستی از من راهنمایی خواست که در اردوی یک ماهه کشور تایلند حاضر شود یا خیر؟ ماجرا آن بود که دعوتنامه ای برای دوست من از نهادی ورزشی در تایلند آمده بود و با پرداخت مبلغ 20 هزار دلار می توانست در این کشور به مدت یک ماه حضور یافته و در رشته ای رزمی با مربیان بین المللی تمرین کند. دوست من در آن اردو حضور یافت و پس از مدتی هرجا که نامش بود، عنوان صاحب کمربند قهرمانی جهان هم به چشم می آمد! گویا خبری از اردوی ورزشی نبود، بلکه یک ماه در هتلی اقامت داشت و در هفته چند جلسه تمرین معمولی برقرار بود. پس از یک ماه در مبارزه نمایشی با حریفی از تایلند شرکت کرد و پس از برتری برابر حریف، به او کمربند قهرمانی همراه با گواهی قهرمانی جهان در یک رشته ورزشی گمنام دادند. این گواهی باعث شده بود خود را همیشه قهرمان جهان معرفی کند!
دو)
شهریور سال 1403 مسابقات قهرمانی موی تای جوانان جهان در تایلند برگزار شد و تیم ملی موی تای جوانان ایران در این دوره از مسابقات با یک مدال طلا، ۸ نقره و ۱۰ برنز به کار خود پایان داد. در پایان این پیکار‌ها تیم‌های اوکراین، تایلند و قزاقستان به ترتیب عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. در جدول رده بندی توزیع مدال‌ها تیم ملی کشورمان در جایگاه چهاردهم ایستاد.
سه)
هفتاد و هشتمین دوره مسابقات پرورش اندام و فیتنس قهرمانی مردان جهان در رده های سنی جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان برای نخستین بار به میزبانی ایران و طی روزهای 2 تا 6 مهرماه در جزیره زیبای کیش برگزار شد. در پایان تیم ملی پرورش اندام و فیتنس ایران با عملکردی مقتدرانه و بی نظیر موفق شد با کسب 51 طلا، 52 نقره، 50 برنز (مجموع 153 مدال) قهرمانی خود را در هر سه رده سنی جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان جشن بگیرد. در رده جوانان پس از ایران، عراق و چین دوم و سوم شدند. در رده پیشکسوتان روسیه دوم و رومانی سوم شد و در رده بزرگسالان چین به عنوان دوم و عربستان به عنوان سوم دست یافت.
چهار)
در روز پایانی مسابقات ووشو قهرمانی آسیا در بخش ساندا به میزبانی کشور ماکائو، شهربانو منصوریان نماینده وزن ۷۵- کیلوگرم تیم ملی ووشو بانوان تنها با یک مبارزه طلای مسابقات قهرمانی آسیا را کسب کرد! در جدول وزن ۷۵- کیلوگرم تنها سه ووشوکار از کشورهای هند، قراقستان و ایران حضور داشتند که منصوریان پس از قرعه استراحت، بدون حتی یک مبارزه به فینال قهرمانی آسیا راه یافت و در فینال با شکست نماینده هند به مدال طلا دست یافت!
پنج)
به هیچ وجه نمی توان منکر تلاش  قهرمانان ایران در رشته های مختلف شد، اما برخی قهرمانی ها آنچنان که باید به قهرمانی شباهت نداشته و یک جای کار می لنگد! ورزشکاری با یک مبارزه قهرمان آسیا می شود، در بخشی از مسابقات فیتنس قهرمانی جهان تنها دو ورزشکار حضور داشتند و هرکدام از ما اگر در آن مسابقات حضور می یافت، می توانست به عنوان سوم برسد. در مسابقات دیگر 10 مدال کسب می کنیم، اما در مجموع چهاردهم می شویم!
ورزشکاری که تا چند روز پیش در حال تمسخر قهرمان تکواندوی المپیک بود، امروز با یک مبارزه قهرمان آسیا شده و خود را حتی بالاتر از قهرمان المپیک می داند. آیا تنها حضور در مسابقاتی که نامش قهرمانی جهان یا آسیاست، باعث می شود قهرمان جهان یا آسیا محسوب شویم؟ جواب این سؤال را هر فردی از زاویه دید خودش خواهد داد، اما واقعیت آن است که سطح فنی و کیفی مسابقات بسیار مهم است. گویا در بسیاری از مسابقات، مدال ها تنها برای دلخوشی شرکت کنندگان توزیع می شوند و جنبه دیگری ندارند!
شش)
برخی معتقدند در نهایت آنچه در تاریخ باقی مانده، مهم است و اگر فردی مدالی کسب کرده، می تواند مدعی باشد، اما حافظه انسان تنها نکات مهم و پررنگ را به خاطر می سپارد و تاریخ حفظ شده در ذهن ما بیشتر به قهرمانی هادی چوپان ها، علیرضا حیدری ها، بهداد سلیمی ها و از این دست قهرمانی ها رجوع خواهد داشت؛ تا قهرمان هایی که حتی همشهری هایشان هم نامشان را نمی دانند...