اذهان ِمشوشِ عموم!
رضا نامجو(عضو شورای سردبیری)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2505
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فدراسیون پرحاشیه؛ سفر خانوادگی، دوپینگ و حالا پناهندگی

همدلی| یکی از جنجال‌های اخیر پیرامون اعزام تیم وزنه‌برداری ایران به مسابقات جهانی اسپانیا، حضور افراد غیرمرتبط و بی‌ربط به امور فنی و مدیریتی وزنه‌برداری در این سفر بود. گزارش‌هایی منتشره نشان می‌داد برخی از افراد غیرمرتبط با حوزه وزنه‌برداری، که هیچ نقشی در کادر فنی یا مدیریتی تیم نداشتند، به‌همراه تیم ملی وزنه‌برداری به اسپانیا اعزام شده‌اند.
یکی از دغدغه‌های اصلی، هزینه‌هایی بود که به دلیل حضور این افراد اضافی، بر تیم تحمیل شده بود. با توجه به محدودیت بودجه فدراسیون وزنه‌برداری و مشکلات مالی که پیش‌تر نیز در خصوص اعزام‌ها وجود داشت؛ حضور افراد اضافی در این لیست همه را متعجب کرد.در این بین، موضعی که فدراسیون و وزارت ورزش گرفته‌اند بیش ازین که شفاف‌سازی کند؛ تناقضات و ابهامات را افزایش داد.
انتشار این لیست در حالی صورت گرفته که پیش‌تر، ۶ ورزشکار تیم ملی جوانان ایران به‌دلیل سهل‌انگاری فدراسیون وزنه‌برداری در رعایت قوانین دوپینگ، از حضور در این مسابقات محروم شدند.
نام همسر بهداد سلیمی، قهرمان پیشین المپیک و نایب‌رئیس کنونی فدراسیون وزنه‌برداری، به‌عنوان ماساژور تیم زنان، درحالی در لیست اعزامی به چشم می‌خورد که تاریخ ورود او به اسپانیا پنج روز پیش از اعزام ورزشکاران زن و تاریخ بازگشت او هم سه روز پس از پایان مسابقات زنان است.
از سوی دیگر نام یک خبرنگار و رئیس کمیته روابط عمومی انجمن کراس‌فیت فدراسیون وزنه‌برداری، به‌عنوان آنالیزور تیم زنان در لیست اعزامی قرار گرفته است که صرف‌نظر از متخصص بودن یا نبودنِ این فرد، عدم حضور آنالیزور در کادر فنی تیم مردان، نمایانگر میزان اهمیت اعزام در چنین جایگاهی است.
توجیه و فرافکنی‌های‌عجیب انوشیروانی
سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه برداری دراین‌باره گفته «همه جایگاه‌ها در لیست اولیه، تنها پر می‌شوند اما در زمان اعزام نفراتی حضور خواهند داشت که باید در کنار تیم باشند و برای تیم مهم هستند و با لیست اولیه کاملاً متفاوت است.»
همین ادعای انوشیروانی این پرسش را ایجاد می‌کند که «فدراسیون وزنه برداری صرف‌نظر از تخصص داشتن یا نداشتن، با چه انگیزه‌ای باید نام نفراتی را در فهرست اولیه اعزام قرار دهد که اصلاً قرار به اعزام‌شان نیست؟ آیا بهتر نبود به‌جای استفاده از نام این افراد بی‌ربط، از اسامی ورزشکاران دیگر و افراد مرتبط برای پُر کردنِ لیست استفاده کرد؟ چه اصراری به گنجاندن دوستان در این فهرست اولیه است؟
سجاد انوشیروانی البته بابت حواشی ایجاد شده عذرخواهی کرده اما در عین حال دست به فرافکنی هم زده است، اینجا که عنوان کرده «انتشار لیست اولیه از هر جایی که لو رفته یک کار ناپسند بوده و اگر لیست‌های اولیه همه اعزام‌ها مورد بررسی قرار بگیرد، همین شرایط را دارد.» وی حتی در گفت‌و‌گویی دیگر تاکید کرده که «انتشار این لیست نمی‌دانم کار چه کسی بود اما یک اقدام ناجوانمردانه بود. باید از حراست فدراسیون پیگیری کنیم. منافع ملی برای ما بر هر چیز دیگری ارجحیت دارد.»
او توضیح نداده که چرا انتشار یک لیست کار ناپسند و ناجوانمردانه‌ای بوده و به‌جای اینکه مشخصا در مورد اسامی لیست اظهارنظر کند، دچار مغالطه  شده و به تعبیری عنوان کرده همه لیست‌های اعزامی چنین ایرادی دارند.
واضح است که چنین موضوعی بهانه‌جویی است، وگرنه گنجاندن اسم همسر و فرزند اعضای فدراسیون وزنه‌برداری در فهرست دریافت ویزای اسپانیا نمی‌تواند ارتباطی با این فرضیه داشته باشد. ابهام اصلی اینجاست که چرا باید عناوین عجیب و نیست‌درجهان برای این افراد در نظر گرفته شود؟
تکذیب بیانیه فدراسیون توسط رئیس فدراسیون!
فدراسیون وزنه‌برداری هم در اقدامی قابل انتظار، با صدور بیانیه‌ای ضمن آنکه سعی کرد پشت داستان کلیشه‌ای شبکه‌های معاند پنهان شود، تهدید به شکایت از افرادی کرد که در برملاشدن این لیست نقش داشته‌اند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده بود: «لیست منتشرشده به‌‌عنوان نفرات اعزامی به اسپانیا، لیست اولیه‌ای بود که بیش از سه ماه پیش در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ از سوی فدراسیون وزنه‌برداری به شورای برون‌مرزی ارسال شد و بعد از آن در چند مرحله این لیست دستخوش تغییراتی شد. به‌طوری‌که چهار نفر از لیست خارج شدند، چهار نفر با هزینه شخصی اقدام به گرفتن ویزا کردند و با هزینه خود به اسپانیا رفتند... . با وجود این متأسفانه بعضی افراد با سوءاستفاده از فضای رسانه‌ای، طی روزهای گذشته اقدام به نشر اکاذیب و فراهم‌کردن خوراک خلاف واقع برای رسانه‌های معاند کردند که فدراسیون با جدیت مراحل شکایت از این افراد و رسانه‌ها را پیگیری می‌کند و از حق خود در برخورد با سودجویان و حاشیه‌سازان کوتاه نخواهد آمد».
 برای عجیب‌ترشدن توجیهات رئیس فدراسیون وزنه‌برداری همین بس که او بیانیه فدراسیون خودش را هم تکذیب کرده است. فدراسیون وزنه‌برداری گفته تعدادی با هزینه شخصی به این سفر رفته‌اند ولی انوشیروانی می‌گوید هیچ‌کسی با هزینه شخصی به اسپانیا نرفته است؛ «چه کسانی با هزینه شخصی اعزام شدند؟‌ تعداد ۲۰‌نفری که اعزام شدند و حتی ۲۹‌نفری که قبل از حذف ۶ وزنه‌بردار قرار بود اعزام شوند، همگی سمت مشخص داشتند و با شرح وظایف تعریف‌شده به رقابت‌ها اعزام شدند. کاری خارج از عرف صورت نگرفته و هیچ‌کسی هم با هزینه شخصی به مسابقه‌ای اعزام نشده است».
 توضیح فدراسیون هم علاوه‌بر‌ آنکه مخاطبان ورزشی را اقناع نکرد، نتوانست مسئولان وزارت ورزش را هم راضی کند؛ به‌طوری‌که چند ساعت بعد از انتشار بیانیه، خبر رسید دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی، 19 نفر را از فهرست اعزامی جنجالی خط زده و فقط به 20 نفر مجوز سفر به اسپانیا داده است. این مورد را احمد نامنی، مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی، تأیید کرد و گفت: «فهرستی که در فضای مجازی منتشر شد، لیست اولیه ارسال‌شده از سوی فدراسیون وزنه‌برداری به شورای برون‌مرزی بود. در ارتباط با کسانی که به‌صورت همراه به اسپانیا رفته‌اند آنها همراه تیم نبودند و با پرواز دیگری به این کشور رفتند و تمامی هزینه‌های همراهان براساس اعلام رئیس فدراسیون وزنه‌برداری به‌صورت شخصی پرداخت شده است. ضمن اینکه هیچ فدراسیونی اجازه پرداخت‌های این‌چنینی را ندارد».
با فرض صحت این ادعا این پرسش مطرح است که «چرا بعد از رسانه‌ای شدن ماجرا، سجاد انوشیروانی به وزارت ورزش احضار شد تا هم در مورد دوپینگ ورزشکارانش توضیح دهد و هم فهرست حاشیه سازش؟»، پرواضح است که اگر وزارت ورزش پیش از رسانه‌ای‌شدن لیست، اقدام به موقع برای حذف نفرات اضافی و حتی برخورد با درخواست خارج از عرف فدراسیون وزنه برداری را انجام داده بود، دیگر نیاز به این احضار وجود نداشت.
تناقضات وزارت ورزش و فداراسیون
به هر حال ادعاهایی که انوشیروانی و نامنی در مواجه با لیست پرسروصدای مسافران اسپانیا داشتند نه‌تنها به شفاف سازی موضوع کمک نکرده بلکه ابهامات دیگری را ایجاد کرده مبنی بر اینکه «بالاخره کدام طرف راست می گوید؟ فدراسیون وزنه برداری یا وزارت ورزش؟»
نامنی در صحبت‌هایش تاکید داشته «کسانی که به‌صورت همراه به اسپانیا رفته‌اند، همراه تیم نبودند و با پرواز دیگری به این کشور رفتند.»
این مقام مسئول در وزارت ورزش به نوعی اعزام همراهان وزنه برداری «با هزینه شخصی» را تایید کرده در حالی‌که انوشیروانی منکر این موضوع شده است.
ناپدید شدن ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران در اسپانیا
ظاهرا حواشی فدراسیون وزنه‌برداری بعد از حذف ورزشکاران و لیست اعزامی هم به پایان نرسید. خبر ناپدید شدن فاطمه کشاورز، ملی‌پوش وزنه‌برداری جوانان ایران، که برای شرکت در مسابقات جهانی به اسپانیا سفر کرده بود، جامعه ورزشی کشور را شوکه کرد.
فاطمه کشاورز، ملی‌پوش دسته 71 کیلوگرم تیم وزنه‌برداری جوانان ایران، هتل محل اقامت در لئون اسپانیا را ترک و موبایل خود را نیز خاموش کرد.
ظاهرا این اتفاق همزمان با برگزاری مسابقه دو ورزشکار دیگر رخ داده است. اعضای کادر فنی در سالن مسابقات حضور داشتند و قرار بوده فاطمه کشاورز با سایرین به سالن برود. البته او عنوان می‌کند که سردرد دارد و می‌خواهد یک ساعت استراحت کند و بعدا خودش را به سالن مسابقه می‌رساند اما پاسپورت خود را برداشته و از هتل خارج می‌شود.
روزهای سخت انوشیروانی پس از مسابقات جهانی اسپانیا
سجاد انوشیروانی درباره‌ ناپدید شدن فاطمه کشاورز در اسپانیا، محل برگزاری مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جوانان جهان این‌چنین توضیح داده است؛ «پاسپورت‌ دختران در دست مربی تیم ملی و پاسپورت پسران در اختیار مربی تیم ملی مردان است. خانم عصفوری، مربی تیم بانوان پاسپورت‌ها را در داخل چمدان خود گذاشته بود و زمانی که به اتاق مراجعه می‌کند متوجه می‌شود چمدان او به هم ریخته و پاسپورت فاطمه کشاورز نیست.  فکر می‌کنم با هم هم‌اتاق بودند. من باورم نمی‌شد که فاطمه این کار را کرده چون پنج، شش مسابقه با ما آمده بود و هیچ مشکلی وجود نداشت. »
همین ادعاهای انوشیروانی هم حاکی از ضعف مدیریتی اوست؛ اینکه چرا پاسپورت ورزشکار باید در دسترس او و در چمدان مربی‌اش باشد؟ یا اینکه رئیس فدراسیون مدعی است به سبب اینکه مشکلی در سفرهای پیشین این ورزشکار نبوده؛ حالا باورش برای او سخت است، این هم از عجایب دیگر این ماجراست. به نظر می‌رسد رئیس فدراسیون اطلاع دقیقی از هم‌اتاقی‌بودن مربی و ورزشکار خود نداشته و با تردید در‌این‌باره صحبت می‌کند؛ به هر صورت تمرکز انوشیروانی بیش از این که حول‌محور مسابقات باشد؛ به سمت فرافکنی در مورد لیست اعزام معطوف شد و کم‌توجهی به موارد این‌چنینی برای او طبیعی بود.
به هر روی فدراسیون وزنه برداری در تلاش است با پیدا کردن این ورزشکار او را راضی کند که با کاروان به ایران برگردد چرا که با توجه به اتفاقات اخیر در وزنه برداری و سفر پر حاشیه به اسپانیا، وزارت ورزش و جوانان  قطعا برخورد جدی با آنها خواهد داشت. البته که به نظر می‌رسد چه فاطمه کشاورز با کاروان تیم ملی به ایران بازگردد و چه نه، سجاد انوشیروانی روزهای سخت و شاید آخرین خود را بر مسند ریاست فدراسیون سپری می‌کند.