اصل بر صلاحیت وکلاست ...
سید سعید پرور(وکیل دادگستری و دبیر گروه حقوقی )
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2509
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


ازدواج به سبک پرتغالی

علی کیانی موحد(مدرس دانشگاه)

یک)
شاید زمانی که «واسکو دو گاما» همراه راهنمایی ایرانی تبار به هند رسید و از اهمیت سرزمین پارس و هند برای دربار پرتغال گفت، فکر نمی کرد که هموطنانش به دو صورت در ایران ظاهر شوند. ابتدا استعمارگرانی که جنوب ایران را به یغعا برده و سالیان سال در خیلج فارس حکمرانی کنند و پس از آن مربیان فوتبالی که میلیون ها دلار بیت المال ایران را با تصمیمات غیر منطقی خود هدر بدهند.
دو)
روزی که «ژوزه مورایس» به عنوان سرمربی تیم فوتبال سپاهان انتخاب شد، بسیاری معتقد بودند او بزرگترین مربی فوتبالی است که در فوتبال ایران مشغول فعالیت شده است. حتی او را بزرگتر از بلاژوویچ و دیگر پرتغالی حاضر در ایران یعنی کارلوس کی روش می دانستند. مواریس که سال ها به عنوان دستیار کنار ژوزه مورینیو در اینترمیلان، رئال مادرید و چلسی حضور داشته و حتی او را مغز متفکر مورینیو می دانستند به نصف جهان آمد تا سپاهانی جدید را به عنوان مدعی اصلی قهرمانی لیگ برتر و حتی لیگ قهرمانان آسیا راهی مسابقات کند.
سه)
مواریس مربی بادانش و به‌روزی بود که پیش از حضور در سپاهان، موفقیت های فراوانی به عنوان سرمربی داشت. قهرمانی لیگ دسته اول فوتبال تونس با تیم اسپرانس، سوپرجام عربستان با الشباب، دو قهرمانی متوالی و یک دبل قهرمانی با چونبوک موتورز در کره جنوبی و لیگ حرفه ای عربستان با الهلال که همگی در یک دهه اخیر اتفاق افتاده، نشان دهنده حضور مربی موفق و تشنه قهرمانی بر نیمکت سپاهان بود. با توجه به کیفیت بالای بازیکنان سپاهان و هزینه های فراوان خارج از قانون سقف بودجه مصوب، سطح توقع طرفداران فوتبال از این تیم بسیار بالا رفت اما مورایس اسیر «عشق موازی» شد. یک عشق به همسر ایرانی و دیگر عشق به خرید بازیکن خارجی!
چهار)
سپاهان در اولین فصل حضور مورایس روی نیمکت، شروع فوق العاده ای داشت، اما در اواخر فصل با شکست برابر ملوان در خانه، قافیه را به پرسپولیس باخت و این تیم نایب قهرمان شد. فصل دوم حضور مربی پرتغالی در اصفهان موفقیت آمیز نبود و سپاهان با تحمل هفت شکست و اختلاف یازده امتیازی نسبت به پرسپولیس که قهرمان شد، در رتبه سوم قرار گرفت. در فصل سوم حضور مورایس هم نتایج خوبی گرفته نشده و این تیم حتی نتوانسته در اصفهان برابر رقیب اماراتی به برتری دست یابد و راهی مسابقات نخبگان آسیا شود. در مسابقات سطح دو باشگاه های آسیا هم با شکست از حریفی گمنام، هیچ نشانی از سپاهان مدعی قهرمانی از خود نشان نداد.
پنج)
مورایس هرچقدر در کسب موفقیت - هرچند به یک قهرمانی در جام حذفی دست یافته - ناکام بوده، اما در خرید بازیکن خارجی بسیار موفق عمل کرده است! رناتو داسیلویرا، نیلسون جونیور، ایگور کاتاتو، الویس کامسوبا، مانوئل فرناندز، استیون انزونزی، ابوبکر کامارا، عیسی عباس و برایان دابو، لیست خریدهای دلاری مورایس برای سپاهان در سه فصل اخیر است. انزونزی و کامارا در این فصل جذب طلایی پوشان شده‌اند و هنوز برای قضاوت عملکردشان زود است؛ هرچند با دیدن بازیکنی مثل اوستون اورونوف در پرسپولیس که از اولین حضورش نشان از کیفیت بالا داشت، می توان با توجه به بازی های اخیر سپاهان به این نتیجه رسید که دو خرید جدید این تیم مانند خریدهای دیگرشان کیفیت مناسب را نداشته و حتی ممکن است در نیم فصل از سوی مورایس به لیست مازاد منتقل شوند؛ اتفاقی که سال گذشته هم رخ داد! تنها خرید خارجی موفق سپاهان در سه فصل اخیر، برایان دابو است که عملکرد بالاتر از متوسط داشته و توانسته مرکز میدان را برای سپاهان کنترل کند. دلارهایی که این چند فصل برای خرید این بازیکنان به دست مورایس خرج شد، می توانست به آکادمی سپاهان منتقل شود که بازیکنان خوبی را همیشه به فوتبال ایران معرفی کرده است.
شش)
«ژوزه مورایس» دیگر «ژوزه» نیست بلکه باید او را «محمد» صدا کرد؛ چراکه پس از آشنایی با زن جوان ایرانی و عشق پیری که سر به رسوایی نهاد، دین خود را تغییر داد و مسلمان شد. مورایس هرچقدر در کار تاکتیکی و کسب نتیجه درون زمین فوتبال بد عمل کرد، در خارج از زمین موفق بود و ازدواجش تنها دستاورد قابل اشاره او در سه سال اخیر است! ازدواجی که بسیاری معتقدند نظم تیم را برهم زده و شنیده شده برخی مواقع نکات فنی سپاهان از درون خانه مورایس به تیم منتقل می شود؛ نه از رختکن تیم سپاهان و اعضای کادر فنی...