اصل بر صلاحیت وکلاست ...
سید سعید پرور(وکیل دادگستری و دبیر گروه حقوقی )
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2509
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بعد از شهادت سید حسن نصرالله برخی در ایران مشغول تسویه حساب انتخاباتی و محاکمه دولت هستند

حمله به پزشکیان به جای نتانیاهو

همدلی|  در حالی که واکنش‌ها به شهادت سید حسن نصرالله در حملات شدید رژیم اشغالگر قدس به مناطق محتلف لبنان عمدتا به محکوم کردن این اقدام سبوعانه اختصاص یافته است، اما در ایران وضعیت به این شفافیت نیست. در حالی که بخشی از مردم از شهادت سید حسن نصرالله غمگین وعصبانی هستند، اما بخشی از گروه‌های سیاسی وچهره‌های رسانه‌ای‌شان به شکلی عجیب به این اتفاقات واکنش نشان داده‌اند.
این رویکرد مورد توجه برخی رسانه‌ها قرار گرفت. انصاف نیوز در این باره نوشت: غیر از واکنش‌های رسمی سیاسیون، از رهبری تا روسای جمهور سابق و افرادی چون سیدحسن خمینی، بخش‌هایی از کاربران شبکه‌های اجتماعی موسوم به ارزشی-انقلابی، که بیشتر به طیف پایداری نزدیک‌اند، بطور هماهنگ رئیس جمهور پزشکیان و محمدجواد ظریف را مورد حمله قرار داده و این ترور را از تبعات عملکرد آنها دانستند و حتی تا آنجا پیش رفتند که برخی خواستار استیضاح رئیس جمهور! آنها همچنین به اینکه در پیام دولتی‌‌ها اشاره‌ای به امریکا نشده انتقاد کرده‌اند، این درحالی‌است که در پیام رهبری نیز چنین اشاره‌ای وجود نداشته است.این درحالی است که در دولت سید ابراهیم رئیسی هم اتفاقاتی از این دست کم نبوده است، از جمله ترور، سیدرضی از فرماندهان عالی‌رتبه. بسیاری از کانال‌های تلگرامی منسوب به این طرف میز همین رویه را پیش گرفته‌اند. آنها همچنین بخشی از پیام تسلیت رهبری با مضمون «رهبر انقلاب: بر همه‌ی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌ الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.»، حمل بر «حکم جهاد» کرده‌اند. اما خوانش‌های متفاوت دیگری نیز از دو پیام رهبری در این مورد شده‌ است.
سایت خبری نیمروز نیز با اشاره به این رویکرد نوشت: در حالی که جبهه مقاومت در یک سال گذشته در حال مبارزه بی امان با رژیم صهیونیستی است برخی جریانات سیاسی این مبارزه را دستمایه مباحث سطحی و تسویه حساب های سیاسی قدیمی کرده اند. به نوشته این سایت در روزهای اخیر موج حملات به دولت مسعود پزشکیان توسط تندروهای مخالف دولت به اوج رسیده است، بهانه این حملات که از روز تحلیف و همزمان با ترور اسماعیل هنیه آغاز شد نسبت دادن تجاوزات صهیونیست ها به عملکرد دولت پزشکیان است غافل از اینکه در زمان ترور اسماعیل هنیه اساسا هنوز دولت پزشکیان شروع به کار نکرده بود.با ترور سید حسن نصرالله دوباره حملات به دولت پزشکیان شکل گرفته که این ترور به دلیل سیاست های ضعیف دولت انجام شده است این در حالی است که بیش از ۴۰ هزار نفر از مردم غزه در زمان دولت شهید رئیسی به خاک و خون کشیده شدند و کنسولگری ایران در دمشق هدف صهیونیست ها قرار گرفت و یا سید رضی از چهره های شاخص محور مقاومت هدف تروریستی قرار گرفت که هیچ کدام از این اتفاقات را نمی توان به دولت شهید رئیسی نسبت داد.
این سایت خبری ادامه داد: به نظر می رسد کینه شکست در انتخابات همچنان در بین برخی هواداران و سمپات های سعید جلیلی باقی مانده این در حالی است که بر اساس حکم شرعی رهبر انقلاب این عزیزان ملزم هستند هر آنچه که می تواند کمک به لبنان تلقی شود انجام دهند که از آن جمله می تواند تهیه بلیط و اعزام به بیروت باشد ولو برای انجام کارهای کوچک و خدماتی و عالم‌المنفعه که این روزها مردم لبنان به شدت به آن نیاز دارند.

نگاهی به فضای مجازی به ویژه شبکه ایکس نیز این رویکرد را به طور واضحی تایید می‌کند. کاربران موسوم به ارزشی در اقدامی هماهنگ با شدیدترین تعابیر وتوهین‌ها به مسعود پزشکیان و محمدجواد ظریف شهادت سیدحسن نصرالله بیشتر از خشونت نتانیاهو، به رئیس جمهور ایران ومعاون راهبردی‌اش نسبت دادند.
سید محمد آقامیری عضوشورای شهر تهران در این باره گفت: در سخنرانی ها می‌گویند انتقام می گیریم ولی هیج اتفاقی نمی‌افتد. این عضو شورای شهر تهران پس از حمله به دولت پزشکیان و خواستار حمله به اسرائیل شد. وی  گفت:«مهمان ما را در شهر تهران ترور کردند، وعده انتقام دادیم، رهبر کبیر انقلاب فرمان صادر می‌کنند، ولی متاسفانه برخی مسئولان امروز و فردا می‌کنند. ما گفتیم شاید معطل هستند که دولت تشکیل شود، گفتیم تشکیل شد، اتفاقی نیفتاد‌. گفتیم شاید معطل هستند که بیش از یک میلیون زائر در کربلای معلی هستند اینها برگردند بعد خب برگشتند اتفاقی نیفتاد. یک نماینده مجلس نیز در اظهاراتی تعب‌برانگیز  گفت:«اگر جلیلی رئیس جمهور بود اسرائیل جرات این اقدامات را نداشت.»
به گزارش اقتصادآنلاین ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس :«اعتقاد دارم اگر آقای جلیلی می‌بود رژیم صهیونیستی انقدر راحت به خودش اجازه نمی‌داد دست به همچین‌کار‌هایی بزند.  چون بدنه مدیریتی یکپارچه‌ و همسو لازم است. مثل خود حزب‌الله که بدنه‌ای یکپارچه دارد. هرچند نفوذ همیشه هست اما به دلیل این انسجام، پیروز اصلی حزب‌الله خواهد بود‌.»
یک کاربر وابسته به این طیف نیز در شبکه ایکس نوشت:«مجری کانال ۱۳ رژیم: قصد داشتیم ۲ماه قبل سید حسن نصرالله را ترور کنیم؛ اما گفتیم اول هنیه را ترور کنیم اگر ایران جواب نداد، برویم سراغ سید حسن نصرالله.بازم منکر خط گرفتن بوقچی‌های اصلاحات از رژیم هستید؟»
دیگری با عنوان «کودتای خاموش» نوشت:« اسرائیل با حمایت قاطع شهید رئیسی موشکباران می‌شود. بالگرد رئیس جمهور حامی مقاومت در تبریز و در فاصله چند ده کیلومتری پایگاه موساد در جمهوری آذربایجان سقوط می‌کند. از همان تبریز فردی رئیس جمهور میشود که با هر سخنرانی، پالس ضعف و تسلیم برای دشمن می‌فرستد. در اولین روز کاری‌اش رهبر مقاومت فلسطین ترور می‌شود. تمام عناصر فتنه ۸۸  و برانداران داخلی در بدنه‌ی دولت به کار گماشته می‌شوند. اصولگرا و اصلاح طلب با هم وفاق می‌کنند و تلاش برای حذف هسته‌ی سخت حامی نظام شروع می‌شود. به نیویورک می‌روند و حرف از خلع سلاح، برجام موشکی و منطقه‌ای می‌زنند. چند روز پس از ارسال پالس ضعف، رهبر مقاومت لبنان ترور می‌شود. بیدار شوید...والله بیم جان سید علی میرود، نه از اسرائیل که از برادران اسرائیل در داخل.»
‎یک نفر دیگر نوشت: فراموش نمی‌کنیم: سوغاتی ‎پزشکیان و ‎ظریف پس از التماس به امریکایی‌ها و اروپایی‌ها برای ‎مذاکره پوشالی پس از بازگشت از نیویورک شهادت ‎سید حسن نصرالله توسط صهیون جنایتکار بود.»
امیرحسین ثابتی نماینده عضو جبهه پایداری نیز در توییتی نوشت:« ‏در پیام تسلیت‌های عباس عراقچی، جواد ظریف، علی اکبر صالحی و محمد خاتمی برای شهید سید حسن نصرالله، حتی یک جمله به نقش امریکا و حمایت‌های این کشور از جنایات اسرائیل اشاره نشده است! حتی یک جمله.» که البته کاربری به او نشان داد که در پیام برخی از این افراد اشاره به حامیان اسراییل دیده می‌شود.
 این رویکرد عجیب برخی از کاریران موسوم به ارزشی واکنش یک روحانی اصولگرای فعال در فضای مجازی را برانگیخت. او ابتدا در توییتی نوشت:« پر از بغضیم و ساع‌تهاست نخوابیدیم، درد اصلی هم این است که اولویت ها را نمیدانیم و به جای اتحاد، سر مسائل جزئی دعوا می‌کنیم وگرنه نابودی اسرائیل با این همه جنایت دیر یا زود قطعی است.»
او سپس در پستی دیگر صریح تر به این رویکرد پرداخت  و نوشت:« فکر نمی‌کردم روزی از پزشکیان دفاع کنم، ولی بخاطر حمله‌ی ناجوانمردانه‌ی اخیر باید از او دفاع کرد. انتقاداتی به او وارد است ولی اینکه به جای اسرائیل و نتانیاهو به پزشکیان حمله کنیم با هیچ منطقی سازگار نیست. هنوز اشک‌های او برای شهید هنیه یادمان نرفته است. اگر دین ندارید، آزاده باشید.»