اصل بر صلاحیت وکلاست ...
سید سعید پرور(وکیل دادگستری و دبیر گروه حقوقی )
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2509
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


درگیری‌ها در غرب آسیا پس از شهادت سید حسن نصرالله نشان از شرایط تازه‌‌ای دارد؛ موقعیت هشدار!

همدلی|  بمباران بی‌سابقه شهرهای مختلف لبنان از سوی رژیم صهیونیستی و شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل و دیگر اعضای ارشد جنبش حزب‌الله لبنان، در روزهای گذشته نشان داد که وضعیت خاورمیانه به شکل بی‌سابقه‌ای تغییر کرده است.
وضعیتی که خطر بروز یک جنگ تمام عیار در این منطقه پرآشوب را بیشتر از قل کرده است. موضوعی که علاوه بر تحلیل برخی رسانه ها و تحلیلگران ، روز گذشته در سخنان وزیر امور خارجه ایران  نیز نمود داشت.
عباس عراقچی در این باره گفت:«همه به خطر بروز یک جنگ تمام عیار در منطقه معترف و نسبت به آن نگران هستند. این یک تهدید بزرگ برای منطقه است. واقعا در وضعیت هشدار به سر می‌بریم. کشور‌های منطقه و فراتر از منطقه باید بدانند وضعیت بسیار خطیر هست و هر لحظه هر احتمالی ممکن است.»
«سید عباس عراقچی» در پایان سفر به نیویورک با تسلیت شهادت فرمانده بزرگ مقاومت افزود:«این شهادت ضایعه بزرگی هست ولی هیچ خللی در مقاومت ایجاد نخواهد کرد و همانطور که شهادت شهید «سید عباس موسوی»، دبیر کل پیشین حزب‌الله باعث رشد و رویش و قدرت بیشتر حزب‌الله شد مطمئنم خون شهید «سید حسن نصرالله» باعث قوت و قدرت و انگیزه و رویش بیشتر حزب‌الله خواهد شد.»
اسرائیل روی آرامش را نخواهد دید
وی افزود: «هیچ آینده‌ای برای رژیم صهیونیستی با این کاری که انجام داد در منطقه و غزه و لبنان، در منطقه متصور نیست به هیچ وجه روی آرامش را نخواهد دید؛ نتیجه طبیعی این اقدام این است که زوال رژیم صهیونیستی را تسریع کردند.»
امریکا شریک جنایات اسرائیل
عراقچی با اشاره به اقدامات ایران در این ارتباط تاکید کرد:«آمریکا شریک این جنایت است و به هیچ وجه نمی‌تواند خود را از این واقعیت جدا کند. خون شهدای این حادثه بی‌پاسخ نخواهد ماند و ما حتما در کنار لبنان خواهیم ایستاد.»
 اقدامات دیپلماتیک ایران
وزیر خارجه در تشریح اقدامت دستگاه دیپلماسی در این ارتباط گفت:«از زمانی که این خبر واصل شد تلاش‌های بسیار زیادی را شروع کردیم. در جلسه شورای امنیت که از قبل تنظیم شده بود صحبت کردم و بعد ز آن در مصاحبه مطبوعاتی که در محل سازمان ملل داشتم مواضع ایران را بیان کردم. با دبیر کل سازمان ملل یک ملاقات فوری انجام دادم همچنین با دبیر کل سازمان همکاری اسلامی نیز دیدار کردم و خواستار شدم که هم سازمان ملل هم سازمان همکاری اسلامی باید در این خصوص ورود کنند.»
شورای امنیت توانایی حل مشکلات را ندارد
وی تاکید کرد:«شورای امنیت ثابت کرده که توانایی حل این مشکلات را ندارد و آمریکا جلوی هر اقدامی را تا الان گرفته ولی این مانع از این نمی‌شود که دبیر کل سازمان ملل مساعی خود را به کار نگیرد. باید صدای جامعه بین‌الملل باشد و جامعه بین‌الملل را به سمت توقف جنایاتی که رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد هدایت کند.»
درخواست ایران از شورای امنیت
در همین ارتباط جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار توجه فوری به اقدامات بی‌رحمانه اخیر علیه لبنان شد. در این نامه ایران حملات هوایی رژیم اسرائیل به مناطق مسکونی بیروت در تاریخ ۲۷ سپتامبر را به‌شدت محکوم کرده و آن را «تجاوز آشکار و تروریستی» توصیف کرده است.بر اساس این نامه، حملات رژیم اسرائیل با استفاده از بمب‌های هزار پوندی تأمین‌شده توسط ایالات متحده انجام شده و منجر به شهادت تعدادی از افراد بی‌گناه، از جمله سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، و سردار عباس نیلفروشان، یکی از فرماندهان ایرانی، شده است. ایران این اقدامات را تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانسته که می‌تواند منطقه را به سوی یک بحران تمام‌عیار سوق دهد.
در این نامه آمده است: «بیش از یک سال است که رژیم اسرائیل با بی‌کیفرمانی کامل مرتکب جنایات شنیع در غزه شده است، در حالی که شورای امنیت سازمان ملل به‌دلیل ممانعت ایالات متحده از اتخاذ تصمیمات مؤثر، فلج شده است. اکنون این رژیم در حال گسترش جنگ تجاوزکارانه خود به لبنان است.»
جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت درخواست کرده است که اقدامات رژیم اسرائیل را به‌طور قاطع و شدید محکوم کند و نشست اضطراری برای بررسی «تجاوزات تروریستی» و «جنایات مداوم» این رژیم برگزار کند. همچنین، جمهوری اسلامی ایران خواستار اقدامات فوری و قاطع برای متوقف کردن تجاوزات رژیم اسرائیل و جلوگیری از کشیده شدن منطقه به جنگی تمام‌عیار شده است.در بخش دیگری از نامه، جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه حمله به اماکن دیپلماتیک و نمایندگان خود هشدار داده و تأکید کرده است: «هرگونه حمله‌ای که اصول بنیادی مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی را نقض کند، غیرقابل تحمل خواهد بود و ایران در دفاع از منافع ملی و امنیتی حیاتی خود، طبق حقوق بین‌الملل از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.»
جنگ تمام عیار محتمل است
سفیر سابق ایران در لبنان  نیز در گفت‌وگو با انتخاب وقوع یک «جنگ تمام‌عیار» در منطقه را محتمل می‌داند. احمد دستمالچیان، درباره پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل پس از ترور سید حسن نصرالله  به «انتخاب» گفت: با توجه به پیام مقامات عالی که اشاره کرده‌اند به رزمندگان فلسطینی کمک شود، تکلیف معلوم شده است. بدون شک ایران بر این اساس پاسخ خواهد داد و در روز‌های آینده شکل پاسخ مشخص می‌شود. این جنگ یک جنگ ترکیبی است که ایران با حساب دقیق و هوشمندانه به آن پاسخ می‌دهد.
وی درباره سرنوشت حزب الله پس از سید حسن نصرالله گفت: حزب‌الله دارای یک سازمان مستحکم است و تجربیات زیادی از سال ۱۹۸۲دارد. ما تجربه‌ی شهادت دبیرکل‌ قبلی حزب الله و عماد مغنیه را داریم، اما هیچ تاثیری در روند مبارزه نگذاشت. ممکن است این ضربات در کوتاه مدت اثر بگذارد، اما حزبی که تمام لبنان حامی آن است، تاثیری در سرنوشت این حزب نخواهد گذاشت.
سفیر سابق ایران در لبنان درباره  تداوم تنش در منطقه گفت: اگر رژیم صهیونیستی تنش را ادامه دهد یک جنگ تمام عیار شکل می‌گیرد که نتیجه‌ی رفتار خودشان است. باید جلو شرارت‌های نتانیاهو گرفته شود. مسلما نتیجه این بی‌ثباتی، ناامنی منطقه است. جریانی مثل حزب الله که هیچ چیز برای از دست دادن ندارد، راهی جز مبارزه ندارد. الان در غزه ۴۰هزار نفر شهید شدند، اما هنوز مردم پابرجا هستند. تا اشغال هست، مقاومت و جنگ هم هست.
او افزود: یک زمان سعودی و امارات می‌خواستند در دو هفته مردم یمن را تسلیم کنند، اما این دو هفته چندسال شد و پیروز نشدند. اسرائیل چگونه در یک منطقه خشمگین می‌خواهد به زندگی ادامه دهد؟
دستمالچیان درباره جانشین سید حسن نصرالله گفت: سید حسن نصرالله فردی دانشمند و تشکیلاتی بود. تمام سازمان مستحکم حزب الله مدیون رهبری‌های او و همکارانش بود. این تشکیلات نهادینه شده است. اگرچه هنوز مشخص نیست چه کسی جای حسن نصرالله را بگیرد، اما کسی که بیشتر از بقیه به او نزدیک بود راه را ادامه می‌دهد.

===========

اسرائیل بسترساز کدام ایده در منطقه است؟

نقشه‌ای که نتانیاهو هنگام سخنرانی در سازمان ملل به دست گرفت دورنمای اقدامات نظامی این روزهای اسراییل است. نقشه ای که در آن اسراییل بستر جغرافیای جدیدی را فراهم می‌کند که اثری از حزب‌الله‌ نیست، حماس از میان رفته و غزه عملا تحت اداره اسراییل است. ( نتانیاهو نام نقشه را نقشه برکت گذاشته بود).
سهند ایرانمهر که در فضای مجازی فعال است در این باره ادامه داد: بر این اساس اهداف بعدی اسراییل، نیروهای همسو با ایران در عراق و سوریه و یمن و احتمالا ایران هستند که نتانیاهو در نقشه‌ای با عنوان «لعنت» از آن نام برد. نقشه در واقع همان کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) است طرحی استراتژیک برای تقویت ارتباطات و تجارت بین آسیا، خاورمیانه و اروپا که در نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۳ معرفی شد(شامل مانند هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل و تعدادی از کشورهای اروپایی با پشتیبانی قاطع آمریکا با هدف ایجاد شبکه‌ای از خطوط ریلی و مسیرهای دریایی که زمان حمل‌ونقل بین هند و اروپا را حدود ۴۰٪ کاهش می‌دهد.)
‏اجرایی شدن این طرح تلاش برای منزوی کردن کامل ایران( خارج شدن از کریدورهای مهم ارتباطی)، دور زدن روسیه، تقویت هند در برابر چین و کاستن از اهمیت طرح چین «کمربند جاده ابریشم نو» و افزودن کشورهای عرب خلیج‌فارس به منظومه‌ تحت حمایت آمریکا با نقش‌آفرینی اسراییل است.
‏اینکه این نقشه همانگونه که اسراییل و آمریکا می‌خواهند، تجسم عینی خواهد یافت یا نه به نتیجه‌ تهاجم نظامی اسراییل در این روزها بستگی دارد و به همین دلیل است که تحلیلگران مبدا آن را چیزی فراتر از حمله اکتبر یا محدود به حماس و حزب‌الله می‌دانند از این منظر هدف قرار دادن رهبر حزب‌الله عملا راه‌حل دیپلماسی و‌ مذاکره یا گره زدن سرنوشت جنگ به آزادی گروگان‌ها را به امری ساده‌اندیشانه تقلیل می‌دهد.