تفکراثربخش ممیزه نفاق از وفاق
محمدعلی نویدی (استاد دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2484
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد

تنبیه متجاوز جدا، آتش‌بس جدا

«ناصر کنعانی» در نشست خبری دیروز خود، در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری اولین دادگاه پرونده کودتای ۲۸ مرداد در روز یکشنبه گفت: این دادگاه در راستای استیفای حقوق مردم ایران برگزار شده است و در این زمینه همکاری‌های خوبی بین دولت و قوه قضاییه وجود دارد. به گزارش ایسنا، وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد کودتای ۲۸ مرداد اظهار کرد: به گواهی اسناد منتشر شده این کودتا از سوی آمریکا و انگلیس علیه روند مردم سالاری در ایران انجام شده است. این کودتا نمونه‌ای از دخالت‌های آشکار این ۲ دولت به ویژه آمریکا در امور داخلی ایران و محروم ساختن مردم ایران از حقوق خود است. کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد ضرورت برقراری آتش‌بس در غزه در راستای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت: در مورد ضرورت ایجاد فوری آتش‌بس در غزه  تردیدی وجود ندارد. وی با بیان اینکه آنچه که در غزه و فلسطین در حال انجام است فقط جنایت علیه مردم فلسطین نیست، بلکه جنایت علیه بشریت است، گفت: ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ناشی از بی‌عملی جامعه بین‌المللی است.
آمریکا در ارتباط با موضوع آتش‌بس  صلاحیت ندارد
کنعانی با بیان اینکه ایران از هر تلاش صادقانه‌ای برای آتش‌بس و پایان دادن جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه استقبال می‌کند در بخشی از  صحبت‌های خود گفت: در ارتباط با موضوع آتش‌بس و مسائل مربوط به آن ما آمریکا را دارای حسن نیت و صلاحیت تلقی نمی‌کنیم  و این موضوع ناشی از رفتار و عملکرد دولت آمریکاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آمریکا یکی از حامیان تمام عیار و همه جانبه جنایت‌های  رژیم صهیونیستی است، گفت: آمریکا با اقدامات خود تا الان ثابت کرده است که یک طرف جنگ است نه یک طرف صلح برای آتش‌بس.
کنعانی با بیان اینکه ما از اینکه مذاکراتی برای آتش‌بس انجام شود حمایت کرده‌ایم و مشورت‌های منطقه‌ای در این زمینه داشته‌ایم، اظهار کرد: علیرغم نگاه اصولی و انتقادی که به رفتار آمریکایی‌ها داریم از تلاش‌هایی که همراه با حسن نیت است، حمایت می‌کنیم .
وی با بیان اینکه یک طرف این موضوع فلسطینی‌ها و یک طرف دیگر این موضوع صهیونیست‌ها هستند، خاطرنشان کرد: صهیونیست ها در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر را در غزه قتل عام کرده اند که ۱۵ هزار نفر آنها کودک بوده‌اند.
اسرائیل، تمایلی برای برقراری آتش‌بس ندارد
کنعانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تاکنون نشان داده است که تمایلی برای برقراری آتش بس ندارد و  واکنش‌هایی که از این رژیم بعد از این مذاکرات می‌بینیم  همین موضوع را نشان می‌دهد و آنها ذره‌ای از ادامه کشتار خود کوتاهی نکرده‌اند، گفت: توپ در حال حاضر در زمین آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی است و دولت آمریکا باید نشان دهد که هدفش از برقراری مذاکرات یک مانور سیاسی با هدف دستاورد سیاسی و خریدن زمان برای رژیم صهیونیستی برای ادامه کشتار است یا اینکه واقعا به دنبال ایجاد آتش‌بس است.  آنچه که در این زمینه محل قضاوت است عملکرد آمریکایی‌هاست.
طرف فلسطینی نگاه مثبتی به مذاکرات آتش‌بس نداشته است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با بیان اینکه جنبش حماس دیدگاه‌های خود را در مورد مذاکرات آتش‌بس بیان کرده است، گفت: این گونه به نظر می‌رسد که طرف فلسطینی نگاه مثبتی به مذاکرات و عملکرد آمریکا در این زمینه نداشته است.
بر حق قانونی و مسلم خود بر تنبیه متجاوز تاکید داریم
کنعانی در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از تحلیل‌های منتشر شده مبنی بر اینکه ایران احتمالاً در برابر ایجاد آتش‌بس در غزه از حق خود در ارتباط با خونخواهی از ترور اسماعیل هنیه در تهران می‌گذرد، با تاکید بر حمایت ایران از ضرورت ایجاد آتش‌بس فوری در غزه و توقف کشتار رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت: این موضوع با حق مشروع ایران و تنبیه متجاوز و پاسخ به تجاوز صورت گرفته ارتباط مستقیمی ندارد. این ۲ موضوع، ۲ موضوع جداگانه هستند و ارتباط مستقیمی  با یکدیگر ندارند.
 سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران بر حق قانونی و مسلم خود بر تنبیه متجاوز تاکید داریم و همچنین به دوستان خود نیز گفته‌ایم که به دنبال تشدید تنش در منطقه نیستیم  و از  تلاش‌های همراه با حسن نیت حمایت می‌کنیم و از دیگر سو بر حق ذاتی ایران در استیفای حقوق خود و تنبیه متجاوز تاکید داریم و در زمان مقتضی نیز  از آن استفاده می‌کنیم.
ترور هنیه نشان دادند تمایل به ادامه روند سیاسی وجود ندارند
کنعانی ادامه داد: صهیونیست‌ها  آقای اسماعیل هنیه را در خاک ایران مورد حمله قرار دادند، ایشان رهبر فلسطینی‌ها در روند مذاکرات سیاسی برای برقراری آتش بس بودند...

 و رژیم صهیونیستی با ترور اسماعیل هنیه نشان داد که مایل به ادامه روند سیاسی جهت توقف جنگ نیست و در واقع به دنبال گسترش بی‌ثباتی است.
منتظر رای اعتماد بالای مجلس به عراقچی هستیم
سخنگو در پاسخ به سوالی در مورد نگاه بدنه وزارت خارجه به معرفی «سید عباس عراقچی» به عنوان وزیر خارجه پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور گفت: آقای دکتر عراقچی از بدنه وزارت خارجه و برخاسته از متن وزارت خارجه هستند و بدنه دستگاه دیپلماسی با آقای عراقچی بیگانه نیستند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه  آقای عراقچی سلسله مراتب ترقی را از پست کارشناسی تا رده‌های عالی مدیریتی در وزارت خارجه طی کرده‌اند، گفت: منتظر هستیم که نماینده‌های منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی به ایشان رای اعتماد بالایی بدهند؛ چرا که رئیس دستگاه دیپلماسی هر میزان که رای بالاتری  از مجلس شورای اسلامی بگیرند با اقتدار و قوت قلب بیشتری در عرصه بین‌المللی در راستای پیشبرد سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و تحقق منافع مردم حرکت می‌کنند و امیدواریم که این  موضوع محقق شود.
در مذاکرات آتش‌بس حضور نداریم و برنامه‌ای برای حضور نداریم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که  آیا ایران در مذاکرات آتش بس غزه حضور دارد و اگر حضور ندارد چرا؟ گفت: ما در این مذاکرات حضور نداریم و برنامه‌ای برای حضور نداریم همانطور که می‌دانید یک طرف این  مذاکرات، رژیم صهیونیستی است و ما در چارچوبی که یک طرف آن  رژیم صهیونسیتی حضور داشته باشد، شرکت نمی‌کنیم.
وی ادامه داد: تصمیم گیری در ارتباط با موضوع فلسطین و تصمیم گیری در ارتباط با وضعیت کنونی آن در اختیار فلسطین و مردم فلسطین است که اکنون در گروه‌های مقاومت فلسطینی به ویژه جنبش حماس تبلور یافته است‌. ملت فلسطین و گروه‌های فلسطینی از رشادت و صلابت کافی برخوردار هستند که از حقوق خود دفاع کنند.
کنعانی تاکید کرد: البته ما در ارتباط با این مذاکرات با دوستان خود مشورت‌های نزدیک داریم  و رایزنی  و گفت‌وگو می‌کنیم.
روند بسیار مثبت تلاش‌های ایران و مصر برای گسترش روابط
سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی روند تلاش‌های ایران و مصر برای گسترش روابط را بسیار مثبت عنوان کرد و در ارتباط با بحرین گفت: در ارتباط با از سرگیری روابط با بحرین نیز ، همانطور که پیش از این اعلام کرده‌ایم ۲ کشور توافق کرده‌اند که سازوکارهای مشترکی برای آغاز مذاکرات ایجاد کنند  و در این مسیر در حال حرکت هستیم.